Maaltijdbezorgers krijgen de raarste verzoeken

26 september 2019 | Thijs Jacobs

Trek, maar geen zin om de keukenprins(es) uit te hangen? Anno 2019 fikst menig Nederlander zijn maaltijd met slechts één druk op de knop. Vanaf het moment dat er een maaltijd besteld wordt, begint de maag al te knorren. Om nog maar te zwijgen over hét moment suprême waarop de bezorger aan de voordeur staat. We rukken de bestelling het liefst uit zijn handen om zo snel mogelijk op de bank neer te ploffen.

Maar bedenk de volgende keer eens dat deze held door weer en wind heeft gereden om een glimlach op andermans gezicht te toveren. Door zijn inzet wordt de dag van menig harde werker een stuk aangenamer. Dus maak vandaag eens een praatje met je maaltijdbezorger en vraag naar zijn dag. Geloof het of niet, zijn verhalen kunnen de avond nóg leuker maken.

Bo(or)devol leuke verhalen

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar bezorgers komen dagelijks in de meest grappige en soms bizarre situaties terecht. Geen bezorger die meer raar op staat te kijken bij het verzoek om een ommetje te maken voor sigaretten of condooms. Zelfs de vraag om even Pokémons te spotten onderweg naar het bezorgadres behoort tot de dagelijkse kost. Het lijkt een cliché, maar het komt écht voor dat klanten hun deur openen met druipend haar en gewikkeld in een schaars handdoekje. En mandarijnen en stukjes taart dienen volgens vele bestellers als welverdiend fooitje. Al met al fungeren maaltijdbezorgers als meer dan alleen een koerier voor vers bereide maaltijden.

Dag van de Maaltijdbezorger voor de derde keer op rij

Vandaag is het voor de derde keer op rij de Dag van de Maaltijdbezorger. Een dag die in 2017 in het leven werd geroepen door de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Het doel van deze dag is maaltijdbezorgers en hun werk eens in een positief daglicht te zetten. Dit jaar doet de vereniging dat door mensen op te roepen een praatje te maken met hun maaltijdbezorger. Want, zo zegt de vereniging, maaltijdbezorger rijden rond met de leukste verhalen op zak! Dus, vraag je een maaltijdbezorger naar zijn dag, dan kun je ervanuit uitgaan dat hij de sterkste verhalen op tafelt gooit!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: