Maaltijdbezorgers krijgen de raarste verzoeken

26 september 2019 | Thijs Jacobs

Trek, maar geen zin om de keukenprins(es) uit te hangen? Anno 2019 fikst menig Nederlander zijn maaltijd met slechts één druk op de knop. Vanaf het moment dat er een maaltijd besteld wordt, begint de maag al te knorren. Om nog maar te zwijgen over hét moment suprême waarop de bezorger aan de voordeur staat. We rukken de bestelling het liefst uit zijn handen om zo snel mogelijk op de bank neer te ploffen.

Maar bedenk de volgende keer eens dat deze held door weer en wind heeft gereden om een glimlach op andermans gezicht te toveren. Door zijn inzet wordt de dag van menig harde werker een stuk aangenamer. Dus maak vandaag eens een praatje met je maaltijdbezorger en vraag naar zijn dag. Geloof het of niet, zijn verhalen kunnen de avond nóg leuker maken.

Bo(or)devol leuke verhalen

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar bezorgers komen dagelijks in de meest grappige en soms bizarre situaties terecht. Geen bezorger die meer raar op staat te kijken bij het verzoek om een ommetje te maken voor sigaretten of condooms. Zelfs de vraag om even Pokémons te spotten onderweg naar het bezorgadres behoort tot de dagelijkse kost. Het lijkt een cliché, maar het komt écht voor dat klanten hun deur openen met druipend haar en gewikkeld in een schaars handdoekje. En mandarijnen en stukjes taart dienen volgens vele bestellers als welverdiend fooitje. Al met al fungeren maaltijdbezorgers als meer dan alleen een koerier voor vers bereide maaltijden.

Dag van de Maaltijdbezorger voor de derde keer op rij

Vandaag is het voor de derde keer op rij de Dag van de Maaltijdbezorger. Een dag die in 2017 in het leven werd geroepen door de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Het doel van deze dag is maaltijdbezorgers en hun werk eens in een positief daglicht te zetten. Dit jaar doet de vereniging dat door mensen op te roepen een praatje te maken met hun maaltijdbezorger. Want, zo zegt de vereniging, maaltijdbezorger rijden rond met de leukste verhalen op zak! Dus, vraag je een maaltijdbezorger naar zijn dag, dan kun je ervanuit uitgaan dat hij de sterkste verhalen op tafelt gooit!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: