Maaltijdbezorgers krijgen de raarste verzoeken

26 september 2019 | Thijs Jacobs

Trek, maar geen zin om de keukenprins(es) uit te hangen? Anno 2019 fikst menig Nederlander zijn maaltijd met slechts één druk op de knop. Vanaf het moment dat er een maaltijd besteld wordt, begint de maag al te knorren. Om nog maar te zwijgen over hét moment suprême waarop de bezorger aan de voordeur staat. We rukken de bestelling het liefst uit zijn handen om zo snel mogelijk op de bank neer te ploffen.

Maar bedenk de volgende keer eens dat deze held door weer en wind heeft gereden om een glimlach op andermans gezicht te toveren. Door zijn inzet wordt de dag van menig harde werker een stuk aangenamer. Dus maak vandaag eens een praatje met je maaltijdbezorger en vraag naar zijn dag. Geloof het of niet, zijn verhalen kunnen de avond nóg leuker maken.

Bo(or)devol leuke verhalen

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar bezorgers komen dagelijks in de meest grappige en soms bizarre situaties terecht. Geen bezorger die meer raar op staat te kijken bij het verzoek om een ommetje te maken voor sigaretten of condooms. Zelfs de vraag om even Pokémons te spotten onderweg naar het bezorgadres behoort tot de dagelijkse kost. Het lijkt een cliché, maar het komt écht voor dat klanten hun deur openen met druipend haar en gewikkeld in een schaars handdoekje. En mandarijnen en stukjes taart dienen volgens vele bestellers als welverdiend fooitje. Al met al fungeren maaltijdbezorgers als meer dan alleen een koerier voor vers bereide maaltijden.

Dag van de Maaltijdbezorger voor de derde keer op rij

Vandaag is het voor de derde keer op rij de Dag van de Maaltijdbezorger. Een dag die in 2017 in het leven werd geroepen door de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Het doel van deze dag is maaltijdbezorgers en hun werk eens in een positief daglicht te zetten. Dit jaar doet de vereniging dat door mensen op te roepen een praatje te maken met hun maaltijdbezorger. Want, zo zegt de vereniging, maaltijdbezorger rijden rond met de leukste verhalen op zak! Dus, vraag je een maaltijdbezorger naar zijn dag, dan kun je ervanuit uitgaan dat hij de sterkste verhalen op tafelt gooit!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: