Lunch en diner bij Opera Prima

17 april 2013 |
Lunch en diner bij Opera Prima<

"Het is een droom die uitkomt." Zo omschrijft Armando Sacksioni het feit dat zijn winkel, patisserie-traiteur Opera Prima, een restaurant is geworden. "Wij hebben acht maanden moeten wachten op
een vergunning, maar Deborah en ik zijn ontzettend blij dat onze droom nu werkelijkheid is geworden. Wij kunnen onze raciones en bijzondere wijnen nu gaan serveren aan een nog groter publiek", vertelt Sacksioni.

Oud Parijse sfeer
Opera Prima, de patisserie-traiteur met Mediterrane invloeden in Amsterdam, opent officieel haar deuren als restaurant. De winkel met de vertrouwde Frans, oud Parijse sfeer is heringericht en beschikt nu over dertig zitplaatsen voor lunch en diner. Culinaire liefhebbers kunnen van 12 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds genieten van zoete en hartige delicatessen aan bijvoorbeeld een mix van Franse, Spaanse, Italiaanse en Argentijnse raciones.

Raciones
Raciones zijn hartige lekkernijen die geserveerd worden op kleine borrelplankjes. Opera Prima laat delicatessen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Argentinië op speelse wijze samenkomen. Sacksioni: "De achtergrond van mij en mijn vriendin, Deborah Manassero, verbindt ons met deze vier landen. Ik ben zelf Nederlands/Spaanse en mijn vriendin is Italiaans/Argentijnse. Daarnaast heeft zij de Franse Hoge Patisserie opleiding afgerond. Sinds onze eerste ontmoeting in een keuken in Spanje in 2008, bedenken we steeds nieuwe creaties om het lekkerste uit deze landen samen te brengen. Met onze culinaire combinaties willen wij mensen keer op keer een heuse smaaksensatie doen beleven."

Foto: Ines del Papa

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: