Lucy's Inn maakt mini-pubgerechten

30 juli 2013 |
Lucy's Inn maakt mini-pubgerechten<

De Evening Tea is iets nieuws bij hotel en restaurant Lucy's Inn in Drenthe. Misschien is het zelfs wel nieuw voor Nederland, tenminste in zijn soort. Het doet denken aan de high tea die al jaren
een succesvol is. De Evening Tea is echter een proeverij van Britse pubgerechten op een etagère. In Engeland staat het woord 'tea' in de volksmond voor 'het avondeten'. De vraag 'what are we having for tea?' slaat dus niet op Earl Grey of Rooibos, maar op wat er op tafel komt.

Verkleinde versie
Gasten krijgen bijvoorbeeld mini fish & chips, een chicken & mushroom pie, een Yorkshire pudding gevuld met bangers & mash, een puntje quiche en een groente-aardappeltaartje. Alles wordt voorafgegaan door een soep in een glas die doet doet denken aan een Irish Coffee.


De Eavening Tea heeft niets met Rooibos of Earl Grey te maken, maar is een verzameling van kleine pubklassiekers

Het familiehotel-restaurant van Sander en Lucy Wubs (op de foto bovenaan) staat bekend om de high tea en het Engels georiënteerde restaurant. Bovendien kunnen gasten er ook terecht voor een Engelse bierproeverij: the High Beer.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: