Langste vega-tafel weer stukje langer

15 juli 2013 |
Langste vega-tafel weer stukje langer<

Vrijdag 12 juli slaagde de Vegetariërsbond in de grootste, culinair vegetarische recordpoging ter wereld: De Langste Vegetarische Tafel. Twaalfhonderd eters schoven aan. Locatie van
handelen was het Museumplein in Amsterdam. Door samen een vleesloze maaltijd te eten werd door de Vegetariërsbond een nieuw wereldrecord gevestigd. Het vorige officieuze wereldrecord Langste Vegetarische Tafel werd in 2011 door de Belgische organisatie EVA in Mechelen gevestigd. Het officiële record was al in handen van de Nederlandse bond
Reclame voor vega
“Het was een prachtig gezicht en perfecte reclame voor de vegetarische keuken, al die mensen die gezellig etend rond de vijver op het Museumplein zaten”, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond.

Griekse stijl
Op het menu, in Griekse stijl, stonden vegetarische gyros met tzatziki en coleslaw, olijvenbrood met auberginekaviaar, couscoussalade en traditionele Briám. Ekoplaza zorgde voor het eten en chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch stond samen met meer dan tien vrijwilligers drie dagen in de keuken.


1.200 mensen genoten van vegetarische gyros. Vorig jaar werd er een vleesloze variant van shoarma geserveerd

Restaurantweek
De Vegetariërsbond gaat ook na de Langste Vegetarische Tafel door met het op de kaart zetten van vegetarische eten. Zo vindt 7 tot en met 13 oktober de derde Vegetarische Restaurantweek plaats.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: