Langste vega-tafel weer stukje langer

15 juli 2013 |
Langste vega-tafel weer stukje langer<

Vrijdag 12 juli slaagde de Vegetariërsbond in de grootste, culinair vegetarische recordpoging ter wereld: De Langste Vegetarische Tafel. Twaalfhonderd eters schoven aan. Locatie van
handelen was het Museumplein in Amsterdam. Door samen een vleesloze maaltijd te eten werd door de Vegetariërsbond een nieuw wereldrecord gevestigd. Het vorige officieuze wereldrecord Langste Vegetarische Tafel werd in 2011 door de Belgische organisatie EVA in Mechelen gevestigd. Het officiële record was al in handen van de Nederlandse bond
Reclame voor vega
“Het was een prachtig gezicht en perfecte reclame voor de vegetarische keuken, al die mensen die gezellig etend rond de vijver op het Museumplein zaten”, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond.

Griekse stijl
Op het menu, in Griekse stijl, stonden vegetarische gyros met tzatziki en coleslaw, olijvenbrood met auberginekaviaar, couscoussalade en traditionele Briám. Ekoplaza zorgde voor het eten en chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch stond samen met meer dan tien vrijwilligers drie dagen in de keuken.


1.200 mensen genoten van vegetarische gyros. Vorig jaar werd er een vleesloze variant van shoarma geserveerd

Restaurantweek
De Vegetariërsbond gaat ook na de Langste Vegetarische Tafel door met het op de kaart zetten van vegetarische eten. Zo vindt 7 tot en met 13 oktober de derde Vegetarische Restaurantweek plaats.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Swijnenburg opent twee restaurants

Swijnenburg | meet & celebrate opent deze zomer twee tijdelijke restaurants op bijzondere locaties, die normaal gesproken alleen geopend zijn voor besloten evenementen. Op landgoed Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen) opent pop-up restaurant Bentinck haar deuren en bij Kasteel Amerongen (Ame...

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: