Ladychef Sibrecht Benning zoekt opvolger voor restaurant De Sjalot Nijmegen

6 september 2019 | Thijs Jacobs

Chef-eigenaar Sibrecht Benning zoekt een opvolger voor haar restaurant De Sjalot in Nijmegen. Het restaurant, dat in 2018 een geheel nieuwe inrichting kreeg, wordt wegens privéredenen ter overname aangeboden. Totdat een opvolger gevonden is blijft de ladychef achter de kachel staan en kunnen gasten genieten van haar bijzondere Frans-Arabische keuken.

Het is de bedoeling om de beoogde opvolger te begeleiden naar de aankoop van het restaurant op termijn. In die tijd loopt de bedrijfsvoering door en zal de beoogde opvolger onder leiding van Sibrecht Benning het restaurant runnen.
De reden van verkoop ligt in de privésfeer. Sibrecht Benning: “Na 7 intensieve jaren in De Sjalot zoek ik meer rust en tijd om voor mijn zoon te zorgen. Het runnen van een toprestaurant en het zelf achter de kachel staan, laat zich al langere tijd heel moeilijk combineren met de toegenomen zorgvraag van mijn zoon.”

Scholing en ontwikkeling

Daarnaast wil de autodidacte chef meer ruimte hebben om zichzelf vakmatig verder te scholen en ontwikkelen. Sibrecht Benning: “Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd, maar zowel theoretisch als praktisch kan ik nog veel meer leren. Na de overname ben ik van plan om naast een studie, ook als freelance kok in het midden- en hogere horecasegment te gaan werken om extra praktische ervaring op te doen. Op langere termijn zou ik graag weer een eigen restaurant hebben."

"Afscheid nemen van De Sjalot zal pijn doen, maar ik hoop dat ik iemand vind die op dit mooie plekje mijn passie voor koken overneemt. Ik ben bekend om mijn Frans-Arabische kookstijl, maar mijn opvolger is vrij om een ander soort keuken te voeren. Totdat er iemand gevonden is blijf ik met veel plezier in de Sjalot koken voor mijn gasten. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de heer Aernout Willemsen van Tower Horeca via 06-17234580.”

Sibrecht Benning en De Sjalot

Na een carrière in het onderwijs volgde Sibrecht Benning (41 jaar) haar culinaire hart en startte ze in 2012 De Sjalot in Nijmegen. Aanvankelijk als cateraar, daarna als restaurant. In De Sjalot wordt ambachtelijk, duurzaam en zoveel mogelijk met biologische en fair trade producten gekookt in een Frans-Arabische stijl.

Het restaurant, waarvan het interieur in 2018 volledig vernieuwd is, beschikt over 24 zitplaatsen. Het terras beschikt ook over 24 zitplaatsen en is in de zomer van 2019 vernieuwd. De Sjalot ligt aan de Groesbeeksedwarsweg in een gezellige groene woonwijk in Nijmegen-Oost met diverse andere restaurants in de buurt en met ruim voldoende parkeergelegenheid. De Sjalot is opgenomen in de restaurantgidsen Michelin, Gault&Millau en Lekker en is lid van Euro-Toques, de vereniging voor ambachtelijk werkende koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: