Ladychef Sibrecht Benning zoekt opvolger voor restaurant De Sjalot Nijmegen

6 september 2019 | Thijs Jacobs

Chef-eigenaar Sibrecht Benning zoekt een opvolger voor haar restaurant De Sjalot in Nijmegen. Het restaurant, dat in 2018 een geheel nieuwe inrichting kreeg, wordt wegens privéredenen ter overname aangeboden. Totdat een opvolger gevonden is blijft de ladychef achter de kachel staan en kunnen gasten genieten van haar bijzondere Frans-Arabische keuken.

Het is de bedoeling om de beoogde opvolger te begeleiden naar de aankoop van het restaurant op termijn. In die tijd loopt de bedrijfsvoering door en zal de beoogde opvolger onder leiding van Sibrecht Benning het restaurant runnen.
De reden van verkoop ligt in de privésfeer. Sibrecht Benning: “Na 7 intensieve jaren in De Sjalot zoek ik meer rust en tijd om voor mijn zoon te zorgen. Het runnen van een toprestaurant en het zelf achter de kachel staan, laat zich al langere tijd heel moeilijk combineren met de toegenomen zorgvraag van mijn zoon.”

Scholing en ontwikkeling

Daarnaast wil de autodidacte chef meer ruimte hebben om zichzelf vakmatig verder te scholen en ontwikkelen. Sibrecht Benning: “Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd, maar zowel theoretisch als praktisch kan ik nog veel meer leren. Na de overname ben ik van plan om naast een studie, ook als freelance kok in het midden- en hogere horecasegment te gaan werken om extra praktische ervaring op te doen. Op langere termijn zou ik graag weer een eigen restaurant hebben."

"Afscheid nemen van De Sjalot zal pijn doen, maar ik hoop dat ik iemand vind die op dit mooie plekje mijn passie voor koken overneemt. Ik ben bekend om mijn Frans-Arabische kookstijl, maar mijn opvolger is vrij om een ander soort keuken te voeren. Totdat er iemand gevonden is blijf ik met veel plezier in de Sjalot koken voor mijn gasten. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de heer Aernout Willemsen van Tower Horeca via 06-17234580.”

Sibrecht Benning en De Sjalot

Na een carrière in het onderwijs volgde Sibrecht Benning (41 jaar) haar culinaire hart en startte ze in 2012 De Sjalot in Nijmegen. Aanvankelijk als cateraar, daarna als restaurant. In De Sjalot wordt ambachtelijk, duurzaam en zoveel mogelijk met biologische en fair trade producten gekookt in een Frans-Arabische stijl.

Het restaurant, waarvan het interieur in 2018 volledig vernieuwd is, beschikt over 24 zitplaatsen. Het terras beschikt ook over 24 zitplaatsen en is in de zomer van 2019 vernieuwd. De Sjalot ligt aan de Groesbeeksedwarsweg in een gezellige groene woonwijk in Nijmegen-Oost met diverse andere restaurants in de buurt en met ruim voldoende parkeergelegenheid. De Sjalot is opgenomen in de restaurantgidsen Michelin, Gault&Millau en Lekker en is lid van Euro-Toques, de vereniging voor ambachtelijk werkende koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: