Ladychef Sibrecht Benning zoekt opvolger voor restaurant De Sjalot Nijmegen

6 september 2019 | Thijs Jacobs

Chef-eigenaar Sibrecht Benning zoekt een opvolger voor haar restaurant De Sjalot in Nijmegen. Het restaurant, dat in 2018 een geheel nieuwe inrichting kreeg, wordt wegens privéredenen ter overname aangeboden. Totdat een opvolger gevonden is blijft de ladychef achter de kachel staan en kunnen gasten genieten van haar bijzondere Frans-Arabische keuken.

Het is de bedoeling om de beoogde opvolger te begeleiden naar de aankoop van het restaurant op termijn. In die tijd loopt de bedrijfsvoering door en zal de beoogde opvolger onder leiding van Sibrecht Benning het restaurant runnen.
De reden van verkoop ligt in de privésfeer. Sibrecht Benning: “Na 7 intensieve jaren in De Sjalot zoek ik meer rust en tijd om voor mijn zoon te zorgen. Het runnen van een toprestaurant en het zelf achter de kachel staan, laat zich al langere tijd heel moeilijk combineren met de toegenomen zorgvraag van mijn zoon.”

Scholing en ontwikkeling

Daarnaast wil de autodidacte chef meer ruimte hebben om zichzelf vakmatig verder te scholen en ontwikkelen. Sibrecht Benning: “Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd, maar zowel theoretisch als praktisch kan ik nog veel meer leren. Na de overname ben ik van plan om naast een studie, ook als freelance kok in het midden- en hogere horecasegment te gaan werken om extra praktische ervaring op te doen. Op langere termijn zou ik graag weer een eigen restaurant hebben."

"Afscheid nemen van De Sjalot zal pijn doen, maar ik hoop dat ik iemand vind die op dit mooie plekje mijn passie voor koken overneemt. Ik ben bekend om mijn Frans-Arabische kookstijl, maar mijn opvolger is vrij om een ander soort keuken te voeren. Totdat er iemand gevonden is blijf ik met veel plezier in de Sjalot koken voor mijn gasten. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de heer Aernout Willemsen van Tower Horeca via 06-17234580.”

Sibrecht Benning en De Sjalot

Na een carrière in het onderwijs volgde Sibrecht Benning (41 jaar) haar culinaire hart en startte ze in 2012 De Sjalot in Nijmegen. Aanvankelijk als cateraar, daarna als restaurant. In De Sjalot wordt ambachtelijk, duurzaam en zoveel mogelijk met biologische en fair trade producten gekookt in een Frans-Arabische stijl.

Het restaurant, waarvan het interieur in 2018 volledig vernieuwd is, beschikt over 24 zitplaatsen. Het terras beschikt ook over 24 zitplaatsen en is in de zomer van 2019 vernieuwd. De Sjalot ligt aan de Groesbeeksedwarsweg in een gezellige groene woonwijk in Nijmegen-Oost met diverse andere restaurants in de buurt en met ruim voldoende parkeergelegenheid. De Sjalot is opgenomen in de restaurantgidsen Michelin, Gault&Millau en Lekker en is lid van Euro-Toques, de vereniging voor ambachtelijk werkende koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: