U heeft gezocht op : Nijmegen

6 september 2019 Achtergronden Culinair
Ladychef Sibrecht Benning zoekt opvolger voor restaurant De Sjalot Nijmegen

Chef-eigenaar Sibrecht Benning zoekt een opvolger voor haar restaurant De Sjalot in Nijmegen. Het restaurant, dat in 2018 een geheel nieuwe inrichting kreeg, wordt wegens privéredenen ter overname aangeboden. Totdat een opvolger gevonden is blijft de ladychef achter de kachel staan en kunnen ...

8 augustus 2019 Sluiting Culinair
Iconisch restaurant Het Savarijn na ruim 35 jaar dicht

Het Savarijn is in Nijmegen en ver daarbuiten een begrip. Toch vonden de eigenaren, Nic en Ineke van Lokven, het na ruim 35 jaar wel genoeg. Het restaurant draaide overigens nog goed, de tafels waren goedgevuld, maar het moment was daar om afscheid te nemen. De RestaurantKrant was niet lang geleden ...

7 augustus 2019 Food Vega
Nu ook een vegan groente hotdog te koop bij de HEMA

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. HEMA zet hiermee een belangrijke stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is...

28 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: wilde Hilde

Deze week was ik bij Marcel, een bevlogen Nederlandse wijnmaker in St Agatha, bij Cuijk, Nijmegen. De wijngaard wordt door beukenhagen beschermd op een prachtige plek bij de Maas. De schoonvader van Marcel was in 1991 een van de eerste Nederlandse wijnmakers. Het is een mooie dag en de wijn...

3 juli 2019 Blog
Blog Jeannine Sok: Schoolvoorbeeld van gastvrijheid

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en ervaringen binnen de gastronomie en dan met name de gastvrijheid. Sinds een paar jaar ben ik coördinator van de stichting Met je hart in Nijmegen, dat is...

17 juni 2019 Achtergronden Culinair
Jonnie Boer wordt boegbeeld van de Cas Spijkers Academie

Jonnie Boer is met ingang van het nieuwe schooljaar als boegbeeld en inspirator verbonden aan de Cas Spijkers Academie. Jonnie gaat zich inzetten om het culinaire opleidingsniveau in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Hij vindt het belangrijk om jongeren op te leiden en hen de passie voo...

12 juni 2019 Interview Longread Aardappel
Interview: drie chefs zijn weg van de aardappel

Welke rol speelt de aardappel in de keuken van 2019? Het van oudsher oer-Hollandse product lijkt elke trend te overleven en is nog altijd in vrijwel ieder menu terug te vinden. In Den Bosch bij restaurant Taste Bij Dirk verzamelen drie chefs, met ieder een eigen visie op de aardappel: Lucas Schrover...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef...

22 mei 2019 Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

9 mei 2019 Drinks Interview
''Sinas schenken we niet meer, dat is voorbij''

Low-carb, sugarfree en natuurlijk vegan-proof. Ook frisdranken moeten geloven aan de wens van de consument. Denk aan vers gemberwater, biologische cola, granaatappelmelasse en zelfgemaakte ijsthee. Natuurlijk. Coca-Cola regular blijft nog altijd het meest populaire drankje in de horeca. Maar dat...

30 april 2019 Opening Restaurant
Grootste restaurant van Nijmegen compleet vernieuwd

De Refter, het restaurant van de Radboud Universiteit, is compleet vernieuwd. Met 850 zitplaatsen en dagelijks meer dan 1600 bezoekers wordt het wel het grootste restaurant van Nijmegen genoemd. Nieuw zijn de zes foodcounters met elk een ander thema, sfeerbeleving en assortiment. De klassiek-zakelij...

30 april 2019 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo gaat vermiste personen zoeken

Op 30 april lanceren Deliveroo en de politie de campagne ‘Ride to Find’. Deliveroo-bezorgers zullen in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen een maand lang maaltijden bezorgen met een verdwijningsposter op hun bezorgtas. Hiermee hoopt de politie waardevolle tips binnen te krijgen over v...

10 april 2019 Awards
Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks, gastheren- en vrouwen meegedaan. Van de 17 deelnemende teams aan de wedst...

4 april 2019 Chefs Michelin
Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019

De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden 6 toprestaurants met totaal 3 Michelinsterren om de titel. Het is de vijfde editie sinds de start van de wedstrijd in 2014. Voor de vijfde editie v...

7 maart 2019 Columns Blog
Blog Jeannine Sok: Vitamine A

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en ervaringen binnen de gastronomie en dan met name de gastvrijheid Het is zaterdagavond, ik heb de hele dag in bed gelegen met bronchitis en ben pas net naar de...

7 februari 2019 Columns
Blog Jeannine Sok: Investeren in gastvrijheid loont

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en ervaringen binnen de gastronomie en dan met name de gastvrijheid. Er hangt een aangename sfeer in het restaurant waar ik zit. Een prachtige ontmoetingsplek w...

7 februari 2019 Interview Longread
Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"

Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Food University) in Pollenzo (Italië). In dit boek behandelt hij de filosofie van voeding (en landbouw). Hij signaleert een structurele vervreemding...

23 januari 2019 Personeel Achtergronden
Driessen Food en Debuut werken samen aan kennisoverdracht koks

Driessen Food in Bunnik en het Utrechtse Debuut hebben op horecavakbeurs Horecava een bijzondere samenwerking gevierd op het gebied van kennisoverdracht voor koks. Naast versleverancier van de 30 Debuut-horecazaken is Driessen Food een belangrijke partner in het overbrengen van kennis aan de keukenm...

14 januari 2019 Interview Longread
Interview: dit restaurant draait al 34 jaar mee in de top

Nic van Lokven, SVH-Wijnmeester en samen met zijn vrouw Ineke eigenaar van Het Savarijn in Nijmegen, is verbaasd dat we bij hem langskomen voor dit interview. “Waarom kom je bij ons? Er zijn zoveel nieuwe zaken in Nijmegen.” Dat klopt, maar dat is het hem juist… Zijn die zaken er ...

9 januari 2019 Interview Longread
Interview: Humphrey's werkt met centrale productiekeuken

Het was even wennen voor de zestien chefs van restaurantketen Humphrey’s. Sinds april 2018 komen een aantal basisproducten uit een centrale productiekeuken in Bemmel. Onder de naam Humphrey’s Next Kitchen worden hier soepen, sauzen en desserts bereid. Duurzaamheid en bewust omgaan met vo...

4 januari 2019 Events Wijn
Wine Professional 2019: organic, Oude Wereld en Millennial

De jaarlijkse vakbeurs voor horeca- en wijn professionals, Wine Professional 2019, wordt dit jaar op 7, 8 en 9 januari gehouden in de Amsterdam RAI, gelijktijdig met de Horecava. In de drie wijn- en kooktheaters is er dit jaar bewust meer focus op wijn. Zo zijn er maar liefst 20 speciale wijnpr...

26 december 2018 Interview Longread
Convenience: een vloek en een zegen

Gemak dient de kok, zou je zeggen. Om het arbeidsintensieve werk in de keuken te verlichten, zijn er tal van basisproducten die een handje kunnen helpen. Convenience is al lang geen vies scheldwoord meer, maar is het nu een zegen of toch een vloek voor het koksvak? We peilen de meningen van verschil...

7 december 2018 Opening Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st...

15 november 2018 Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

16 oktober 2018 Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

27 september 2018
Blog: URBN FOLKS, een nieuw concept in Nijmegen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van de twee ondernemers Martijn van den Hurk en Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

26 september 2018 Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

19 september 2018 Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

6 september 2018 Opening
Ron Blaauw ook huisadviseur tweede Nijmeegse Bistrobar: Bankoh

Na de succesvolle samenwerking met het onverminderd populaire Bistrobar Berlin in Nijmegen, heeft Ron Blaauw ook zijn naam verbonden aan de tweede Nijmeegse Bistrobar die medio oktober de deuren opent: Bistrobar Bankoh. Samen met Chef Agus Hermawan (Ron Gastrobars) en het team van Bistrobar Berli...

21 augustus 2018 Verbouwen
De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen. Het restaurant van de ambitieuze ladychef Sibrecht Benning kreeg een bijzonder interieur met een Frans-Arabische look. De restyling wordt gevierd met een speciaal kennismakingsmen...

25 juli 2018 Bier
Swinkels Family Brewers gaat samenwerking aan met lokale craftbrouwers

Swinkels Family Brewers kondigt met trots een strategische samenwerking aan met brouwerijen Maximus uit Utrecht en Oersoep uit Nijmegen. Dit betekent dat Swinkels Family Brewers de distributie gaat doen voor de bieren van beide brouwerijen in horeca, supermarkten en slijters. De brouwerijen blijven ...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

18 juli 2018 Opening Restaurant
Biefstukkenrestaurant Loetje nu ook open in Nijmegen

Restaurant Loetje bakt nu ook haar bekende biefstukken voor het Nijmeegse publiek. Op 6 juli opende Loetje namelijk de deuren van haar nieuwste restaurant aan de Handelskade. Deze locatie in de nieuwe hippe wijk aan de Waal in de oudste stad van Nederland is het vijftiende Loetje restaurant van Nede...

6 juni 2018 Wet- en regelgeving KHN
KHN: Btw-verhoging leidt vooral in grensstreken tot fors omzetverlies horeca

In opdracht van MKB Nederland onderzocht adviesbureau Panteia wat de impact is als het lage btw-tarief wordt verhoogd van 6 naar 9%. In het onderzoek is gekeken naar de gevolgen voor bedrijven in de grensstreken. Uit de resultaten blijkt dat een btw-verhoging de gastvrijheidssector, waaronder de hor...

5 juni 2018 Awards KHN
Estée Strooker Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland

Gisteren is Estée Strooker van ’t Amusement en eetwinkel STROOM in Arnhem gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland. Estée Strooker stond met drie andere genomineerde horecaondernemers in de regionale finale: Kees Hensen van Villa Ruimzicht, Lev en de Strandlodge...

30 april 2018 Bier
SVH biedt biertrainingen aan

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2. De bierexamens van SVH zijn voor iedereen di...

2 februari 2018 Restaurant 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Emile van der Staak blikt terug

De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met chef-kok en eigenaar Emile van der Staak van De Nieuwe Win...

23 januari 2018 Opening Restaurant
Blaauw huisadviseur van Bistrobar in Nijmegen

In januari 2016 verbond Ron Blaauw voor het eerst zijn naam als huisadviseur aan een restaurant in het oosten van het land: Bistrobar Berlin in Nijmegen serveerde gerechten volgens Blaauws Amsterdamse gastrobarprincipe en sloeg in als een bom. Dat smaakte naar meer, en dus opent medio 2018 een tweed...

11 januari 2018 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel? Tij...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

13 december 2017
Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker

Op dinsdag 12 december is Felix Huisken, eigenaar van Café Singelier in Groningen, geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de 49ste SVH Meesterschenker van Nederland en de eerste schenker die de titel SVH Meesterschenker sinds 2002 heeft behaald. Onder grote belan...

6 november 2017 Achtergronden
MANNA en Blue Nijmegen springen over Sinterklaas heen naar de Kerst

Hotels MANNA en Blue aan de Oranjesingel in Nijmegen zijn de eerste horecabedrijven in Nederland die volledig in kerstsfeer gebracht zijn. Met het ontsteken van de 7.500 kerstlampjes aan de gevels van de vijf monumentale stadspanden is op vrijdag 3 november het landelijke kerstseizoen 2017 officieel...

31 oktober 2017 Sluiting
Nijmegens restaurant Plaats1 gaat sluiten

Restaurant Plaats1 in Nijmegen gaat dicht. Dat schrijft De Gelderlander. Eigenaren Daan en Janneke Duives vinden het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand aan de Franseplaats in Nijmegen. Daan was Chef-Kok en leerde zijn Vrouw Janneke kennen in het re...

27 oktober 2017 Opening
Popocatepetl The Mexican is nu ook geopend in Arnhem

Vanaf 26 oktober 2017 is Arnhem een Mexicaans restaurant rijker op het Gele Rijders Plein recht tegenover de AKU fontein. Popocatepetl The Mexican is de plek voor bites to share, cocktails en Mexican food. Deze eigentijdse Mexicaanse huiskamer met een grote serre en terras is de nieuwste hotspot voo...

11 oktober 2017 Koffie & thee Achtergronden
Tips voor de beste after dinner koffie

Niet iedere gast vraagt erom, maar voor de echte liefhebber maakt de kwaliteit van een espresso een groot verschil. Daarom is aandacht voor koffie ? ook in restaurants ? een absolute must. De marge verdient het.  DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT De toenemende waarderi...

10 oktober 2017 Awards
Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks ui...

27 september 2017 Achtergronden
Bistrobar Berlin organiseert 'Expeditie Kreuzberg'

Wat begon als een geslaagde 1-aprilgrap wordt werkelijkheid: van donderdag 16 t/m zondag 19 november reizen twee teams in opdracht van Bistrobar Berlin in Nijmegen af naar de Duitse metropool Berlijn om opdrachten uit te voeren die het ‘echte’ Berlijn mee terug nemen naar Nijmegen. ...

19 september 2017 Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

25 augustus 2017 Food Opening
Nieuwe fastserviceformule WOK& vernieuwt fastservice

Mie Like Franchise B.V. lanceert op 7 september 2017 in Oostzaan de nieuwe Aziatische fastserviceformule WOK&. Het franchiseconcept is op alle fronten vernieuwend. Het is gebaseerd op natuurlijke Aziatische producten met eerlijkheid, bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid als kernwaarden...

22 augustus 2017 Achtergronden Restaurant
Popocatepetl: een leven lang gratis nacho's

Op 16 september 2017 viert restaurant Popocatepetl The Mexican Nationale Nacho Dag. Een smakelijk eerbetoon aan Onafhankelijkheidsdag in Mexico. Om dit heugelijke feit onder de aandacht te brengen, geeft Popocatepetl memorabele prijzen weg met als ultieme hoofdprijs ‘je leven lang gratis nacho...

2 augustus 2017 Achtergronden Ondernemen
Uitbreiding: Zo begin je een tweede zaak (en een derde, of vierde...)

Wat is nog aantrekkelijker dan een goedlopende zaak? Twee goedlopende zaken! Maar of je nu een formule kopieert of een compleet nieuwe zaak opent: zorg eerst dat zaak één op rolletjes loopt. Anders kopieer de fouten uit zaak één naar zaak twee, waarschuwt horeca-accountan...

26 juli 2017 Amsterdam
Amsterdam duurste, Zwolle goedkoopste terrasstad

Amsterdam is opnieuw uitgeroepen tot duurste terrasstad van Nederland. Een rondje kost daar 24,25 euro. Dit in tegenstelling tot Zwolle, dat met 21 euro per rondje de goedkoopste terrasstad is. Dat blijkt uit het terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. In de 21 groots...

2 mei 2017
Nacht van de Fooi zoekt deelnemers 

Op zaterdag 20 mei 2017 staan deelnemende horecabedrijven in veertien steden hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Groningen, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Delft, Leiden en Maastricht kunnen horecaon...

21 april 2017 Tech
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

20 april 2017 Mensen
ROC Mondriaan toegetreden tot Euro-Toques Nederland

Op donderdag 13 april 2017 is het opleidingsrestaurant Invitez, van het ROC Mondriaan in Den Haag, in bijzijn van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont de...

31 maart 2017
'Uitbreiden naar twee zaken is het moeilijkste wat er is'

Eigen geld in De Meesterproef Dankzij die vliegende start heeft Hoebink de bank maar één keer nodig gehad. De volgende zaak werd gefinancierd uit eigen middelen en ook al eerder dan de bedoeling was. ?Toen ik de Firma startte, wist ik dat ik verder wilde. Daar heb ik ook mijn personeel op uitge...

24 maart 2017
De RestaurantKrant: Voorjaarswijnen, banketbakkers en reserveringssites

De nieuwste editie van de Restaurantkrant komt dinsdag uit! In deze uitgave staat een interview met Bas Hoebink. Hij heeft drie restaurants in Nijmegen; De Firma, De Meesterproef en The Black Fox. Daarnaast is er speciale aandacht voor voorjaarswijnen, heeft Marina de Massiac voor de rubriek '...

21 maart 2017 Lunch Opening
Transformatie restaurant Popocatepetl Rotterdam: nu ook lunch

Het traditionele Mexicaanse restaurant Popocatepetl in Rotterdam heeft een metamorfose ondergaan. De bekende Mexicaanse taferelen hebben plaats gemaakt voor een eigentijds, sfeervol interieur met Latin-invloeden. Nu ook lunch Op 9 maart opende het vernieuwde restaurant in de Oude Haven haar de...

20 maart 2017 Food Interview
Op bezoek bij STOOM beer&food Nijmegen

Toen Edo van der Veer en Laila Smits op vakantie waren in de Verenigde Staten en Canada, zagen zij iets dat je in Nederland maar zelden ziet in de horeca: horecalocaties waar je én fantastische bieren kunt drinken én uitstekend kunt eten. Edo werkte al langer als chef-kok, maar wilde g...

15 maart 2017 Achtergronden KHN
Meer horeca in Nijmegen, maar onder het landelijk gemiddelde

De horeca in Nijmegen zit in de lift, maar presteert minder goed dan het landelijk gemiddelde, zo lazen wij op de website van De Gelderlander. Nijmegen telt op dit moment in totaal 494 horecabedrijven. Dat zijn er 44 meer dan tien jaar geleden. Destijds telde de stad 450 cafés, restaurants,...

14 maart 2017 Rotterdam
Nieuwe look voor Popocatepetl Rotterdam

Het traditionele Mexicaanse restaurant Popocatepetl in Rotterdam heeft een metamorfose ondergaan. De welbekende Mexicaanse taferelen hebben plaats gemaakt voor een eigentijds, sfeervol interieur met Latin invloeden. Op 9 maart opende het vernieuwde restaurant in de Oude Haven haar deuren. Gasten ...

23 januari 2017 Awards
De Slinger Eet-en Drinklokaal in Wijhe in de prijzen

Gisteren is door HEINEKEN Nederland het Zilveren Fust uitgereikt aan De Slinger Eet-en Drinklokaal in Wijhe. Met deze prijs mogen zij zich een van de beste horecazaken van Nederland noemen. De horecazaak is meerdere keren beoordeeld door mystery guests en heeft het beste gastheerschap, de beste serv...

10 november 2016 Awards Bier
Nijmegenaar in finale Wereldprijs voor bier maken van regenwater

Nijmegenaar Pavel van Deutekom en vier van zijn vrienden staan in de finale van de ASN Wereldprijs. Ze bedachten Hemelswater, een oplossing voor overvloedige regen in steden: maak er bier van. Sinds september produceert Van Deutekom 3.000 flesjes met bier van regenwater. "We zochten een mani...

10 november 2016 Food
Nijmegen krijgt Jumbo met veel horeca

Jumbo gaat een winkel met veel horeca-elementen openen in hartje Nijmegen. De winkel van Jumbo krijgt een plaats in het voormalige V&D-pand op de Grote Markt. "Jumbo wil een moderne convenience store openen, met de mogelijkheid om gekochte producten ter plaatse te nuttigen. Het horecadeel b...

7 november 2016 Wet- en regelgeving Restaurant
Restaurant Humphrey's wil een ton van gemeente Nijmegen

Restaurant Humphrey's in Nijmegen eist ongeveer 100.000 euro van de gemeente Nijmegen wegens misgelopen inkomsten. Restauranteigenaar Rob Adriaanse is naar de rechter gestapt. De kwestie sleept sinds 2014. Het gaat om inkomsten die het restaurant aan de Vismarkt misliep tijdens de afsluiting van...

27 oktober 2016 Opening Restaurant
Tweede restaurant voor Ivory in Nijmegen

Het team achter Restaurant Ivory in Nijmegen opent een tweede zaak, ook in Nijmegen: Bistro Bar Ivory. Eigenaar Tijs Huijbers startte vier jaar geleden met Restaurant Ivory. Hij haalde er veel energie en inspiratie uit en besloot daarom Bistro Bar Ivory te openen. Huijbers noemt de bistro het kle...

19 oktober 2016 Drinks Awards Wijn
Nijmegenaren maken beste wijn Portugal

Nijmegenaren Huub en Wil Lenders zijn in Portugal uitgeroepen tot Portugese wijnproducent van het jaar. Zij maken sinds 1989 de biologische Bonjardin wijnen, bij hun bed & breakfast Quinta da Portela. Het echtpaar won al eerder prijzen op internationale wijnbeurzen. Ze vinden het als heel bi...

14 september 2016 Achtergronden Culinair
Galadiner levert 200.000,- op voor onderzoek speekselklierkanker

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft donderdag 8 september met een galadiner voor het goede doel 202.291,- euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar speekselklierkanker. Ruim 430 gasten genoten tijdens Taste4Life bij Okura Hotel Amsterdam van gerechten van door Micheli...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval...

17 augustus 2016 Bezorgen
Online menu's voor maar 5 euro in Eindhoven

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Eindhoven een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 40 restaurants in Eindhoven doen mee met de zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants...

29 juli 2016 Drinks
Drankengroothandel De Monnik neemt Mitra over

De doorstart van de drankenspeciaalzaakketen Mitra is een feit. Mitra, voorheen dochteronderneming van de Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager, is door De Monnik Dranken te Oldenzaal samen met de Mitra ondernemers overgenomen. Sinds juni 2015 heeft Mitra reeds een goede samenwerking met De Monni...

6 juli 2016 Opening
Makro transformeert naar unieke marktplaats voor ondernemers

Makro zet met de heropening van vier van haar vestigingen een concrete stap in de omvorming tot een unieke marktplaats voor ondernemers. In de Makro vestigingen in Beverwijk, Den Bosch, Leeuwarden en Nijmegen kunnen ondernemers vanaf vandaag terecht voor hun zakelijke inkopen, om te shoppen en om t...

23 juni 2016
Nu ook Ribs Factory in Amsterdam

Spareribsketen Ribs Factory heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend. De keten heeft al vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Delft, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg en Utrecht. De nieuwste vestiging van de Brabantse spareribsketen beslaat drie pandjes op de Amstelstraat, maar...

30 mei 2016
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Ha...

24 mei 2016
28 mei Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De hele dag door is het mogelijk om uit te gaan en ondertussen iets bij te dragen a...

18 april 2016
Italiaanse formule Vicini opent in Arnhem

Je komt er voor een kop koffie aan de bar, drinkt er een Aperol Spritz met een paar bruschetta’s of deelt een plank vol antipasti met je geliefde of wat vrienden. Osteria Vicini aan de Koningstraat in Arnhem draait om gemakkelijk en snel iets eten. Het begint allemaal met de verse antipasti die ...

8 januari 2016
Hanos verruimt openingstijden groothandels

Dertien groothandels van Hanos zijn vanaf deze week geopend van zeven uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds. Op donderdag en vrijdag zijn er koopavonden en kunnen horecaondernemers tot acht uur ‘s avonds in de winkels terecht. Vestigingen De nieuwe openingstijden gelden voor de volgende ...

1 januari 2016 Brood Recepten
Ciabatta met brie uit de oven

Ciabatta met brie uit de oven van Smaakrijk Lunch & Zo, Nijmegen Ingrediënten (1 broodje) 1 ciabatta oude Friese kaas brie walnoten honing tijm Bereiding Snijd de ciabatta open en leg de plakken oude Friese kaas erop. Leg de zes plakken brie er mooi op, en daarop de walno...

22 december 2015
Benefiet galadiner Cas Spijkers Academie

Op maandag 1 februari in het nieuwe jaar vindt het benefiet galadiner plaats ter ere en nagedachtenis van topchef Cas Spijkers. Tijdens deze avond koken de eindejaars studenten van de Cas Spijkers Academie in de Vereeniging in Nijmegen een tien-gangen-diner in samenwerking met tien gerenommeerde s...

15 september 2015
Fijnste Franse restaurant van Nederland

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de vijfde keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015 ging naar Restaurant Le Petit Latin in Amsterdam. De Fr...

14 september 2015
35.000 bezoekers Food Truck Festival

Van donderdag 10 september tot en met zondag 13 september heeft Food Truck Festival TREK in het Westbroekpark in Den Haag plaatsgevonden. De opening van deze tweede Food Truck Festival TREK editie in Den Haag heeft ruim 35.000 bezoekers getrokken in vier dagen tijd. De mobiele keukens met diverse ...

20 augustus 2015
Nieuw restaurant van eigenaar Humphrey's

Rob Adriaanse, eigenaar van de landelijke restaurantketen Humphrey's, gaat een tweede vestiging van Holy Five, Beef & Lobster Bar openen in Nijmegen. Onlangs opende hij het eerste filiaal van de nieuwe eetformule in Arnhem. Dit meldt de Gelderlander Meer vestigingen De eigenaar hoopt ook nog f...

10 juli 2015
Amsterdam weer duurste terrasstad

Amsterdam is na 2 jaar weer de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras van Amsterdam is € 23,05 dit is 5,5% hoger dan vorig jaar. Gemiddeld zijn de terrasprijzen dit jaar met 2,5% gestegen. Almere is voor het eerst de goedkoopste terrasstad van N...

24 juni 2015
Robin Overdreef is SVH Wijnmeester

Gisteren is Robin Overdreef, sommelier van Restaurant Joelia in Rotterdam, geslaagd voor de Meesterproef SVH Wijnmeester. Daarmee beschikt het in februari geopende restaurant over een tweede SVH Meestertitel, want chef-kok Mario Ridder is in het bezit van de titel SVH Meesterkok. Wijn-spijs in h...

18 juni 2015
Culi festival tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Deze zomer kunnen bezoekers van de Vierdaagsefeesten zeven dagen lang genieten van een prikkelende festivalbeleving tijdens SMKMRKT Labyrinth op de Waalkade. SMKMRKT Festival bereikte afgelopen Pinksteren een kokend hoogtepunt met 5.000 bezoekers op Eerste Pinksterdag en ruim 12.000 bezoekers in t...

16 juni 2015
Restaurant Vesters lid van Euro-Toques

Restaurant Vesters uit Nijmegen is afgelopen zondag 14 juni officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. De voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen, heette de gasten welkom. Hij vertelde hen dat Vesters bijzondere aandacht voor het ambachtelijk koken met seizoensgebonden en regionale ingredi...

1 juni 2015
Food Truck festival TREK groot succes

Afgelopen weekend heeft Food Truck Festival TREK in het Stadspark van Maastricht plaatsgevonden. Deze eerste Food Truck Festival TREK-editie in Maastricht heeft ruim 25.000 culinaire liefhebbers getrokken in drie dagen tijd. De mobiele keukens met diverse culinaire gerechten waren erg populair ond...

26 mei 2015
35.000 bezoekers Food Truck Festival TREK

Van vrijdag 22 mei tot en met maandag 25 mei heeft Food Truck Festival TREK in het Griftpark plaatsgevonden. De opening van de derde Food Truck Festival TREK editie in Utrecht heeft ruim 35.000 bezoekers getrokken in vier dagen tijd. De bezoekers konden ook dit jaar weer genieten van diverse culin...

12 mei 2015
Ook in Amsterdam: Food Truck Festival

De organisatie van Food Truck Festival TREK heeft besloten om ook het Amstelpark in Amsterdam te bezoeken. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli komt het rondreizende festival voor het eerst naar Amsterdam. Acht locaties Food Truck Festival TREK bezoekt dit jaar acht locaties. Naast Amsterda...

16 april 2015
Nieuw: Streetfood app

Tijdens de kick-off van Food Truck Festival TREK op 14 mei in het Vroesenpark in Rotterdam wordt de Reizende Sterren Streetfood App gelanceerd. De app geeft een overzicht van foodtruckfestivals, Nederlandse streetfood ondernemers, foodtrucks en andere vormen van mobiele keukens. Ook kunnen gebruike...

30 maart 2015
Nijmegen wil detailhandel in horeca

In Nijmegen zijn er plannen om detailhandel in de horeca toe te staan. Verschillende horecaondernemers klaagden al over het toestaan van lichte horeca in detailhandel, waardoor marktaandeel wordt weggesnoept. Of Nijmegen kan deelnemen aan het 'experiment' is nog onduidelijk. Ministerie De Nijm...

12 maart 2015
11e editie Nacht van de Fooi

Op zaterdag 30 mei vindt de elfde editie van Nacht van de Fooi plaats. In 14 steden staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison. ...

9 maart 2015
Food Truck Festival Trek naar Enschede (video)

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni komt het rondreizende Food Truck Festival TREK voor het eerst naar Enschede. Met zeven locaties is Food Truck Festival TREK het grootste food truck festival van Nederland. Naast Enschede, bezoekt Food Truck Festival TREK dit jaar ook de stadsparken van Rotterd...

4 maart 2015
Restaurant failliet door diefstal?

Restaurant La Pasta di Marko, gevestigd in Nijmegen, is failliet. Het restaurant aan de Waalkade is al 25 jaar een bekende naam in Nijmegen. In juni kreeg de zaak een nieuwe eigenaar, dezelfde eigenaar bezit ook Demi Lynn, een brasserie naast La Pasta di Marko. Bestolen? De reden voor het fail...

21 januari 2015
Food Truck Festivals veroveren Nederland

TREK organiseert dit jaar zes Food Truck Festivals en is daarmee in één keer het grootste Food Truck Festival van Nederland. Na de succesvolle edities afgelopen jaar in Utrecht en Den Haag worden dit jaar de stadsparken in Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Den Bosch en Den Haag omgetover...

12 januari 2015
IBM's Watson wint Horecava Innovation Award

Met het computerprogramma IBM’s Chef Watson wint IBM Corporation, i.s.m. Bon Appetit - Institute of Culinary Education (US), de Horecava Innovation Award 2015. IBM’s Chef Watson is een uniek computerprogramma dat koks helpt bij het ontdekken en creëren van originele, totaal unieke recepten. W...

24 december 2014
Schadevergoeding voor Vaderland Nijmegen

Restaurant Vaderland aan de Waalkade in Nijmegen krijgt van de gemeente 56.543 euro. Het gaat om een voorschot op de begrote schadevergoeding van 75.391 euro. Het restaurant heeft inkomsten misgelopen als gevolg van de afsluiting van de Waalkade. Dat had alles te maken met de verzakking van de damw...

2 december 2014
Altena verhuist van Oosterhout naar Nijmegen

Restaurant De Altena in Oosterhout gaat na 17 jaar dicht. De uitbaters Francine Streng en Ruth Bisseling zetten het restaurant voort in Nijmegen. Het Poortwachtershuys aan het Kelfkensbos wordt de nieuwe plek. In april moet dit restaurant open gaan. Het krijgt de naam De Portier. Het personeel van ...

18 november 2014
Restaurant-cocktailbar Riva Nijmegen failliet

Het bekende Nijmeegse restaurant annex cocktailcafé Riva is failliet. De zaak aan de Nijmeegse Waalkade was tientallen jaren populair onder studenten en jongeren. Volgens curator Barbara Witteveen was de klandizie de laatste tijd behoorlijk teruggelopen. Meer lezen over horeca in Nijmegen? Klik...

18 november 2014
Nominaties Horecava Innovation Award bekend

Het gaat goed op innovatief gebied in de horeca. Maar liefst 151 innovaties werden ingestuurd om kans te maken op de felbegeerde Horecava Innovation Award 2015 (HIA). Zoveel zijn het er in jaren niet geweest (110 in 2013; 118 in 2014). Een deskundige jury nomineerde 16 innovaties. Maandag 12 januar...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: