Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis

Auteur: redactie
F&B Personalia 4 juni 2024
Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis

Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere bij Manna in Nijmegen, The Green Rose in Arnhem, Gin Neo in Amsterdam en De Commies in Tolkamer.  En hij zit vol ambitie.

Surie: "Mijn visie als chef sluit naadloos aan bij de groeiambities die we hebben met Locals. Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het vormgeven en uitwerken van het concept, waarbij ingrediënten van Nederlandse bodem de hoofdrol spelen. Ik ben enorm gedreven, leergierig en zoek telkens naar bijzondere smaakcombinaties. Daarnaast kijk ik graag naar de eenvoud van het pure product. Ik houd ervan om mijn gasten te verrassen met de beste en meest verse ingrediënten.”

Local Food, Local People

Restaurant Locals staat voor lokale producten én mensen. Het keukenteam onder leiding van chef Surie streeft hier continue naar gerechten van kwalitatief hoog niveau, waarbij componenten van Nederlandse bodem de hoofdrol spelen. In het restaurant geniet je van een culinaire twee- of driegangen lunch of een gastronomisch vier-, vijf- of zesgangen diner. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten presenteren ze het beste van Nederlandse bodem, maar dan wel verrassend, verantwoord én met een speelse interpretatie van de klassieke en moderne keukens. Locals draagt dan ook met trots het Dutch Cuisine label.

Dutch Cuisine

Restaurant Locals is sinds 2022 aangesloten bij Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. De visie van Dutch Cuisine past helemaal bij Locals. Koken op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoen producten, volgens het ‘no waste’ beginsel, ligt helemaal in de lijn met de missie die Locals nastreeft. Niet alleen in de keuken ligt de focus op lokaal, ook op drankengebied serveert het restaurant Nederlandse wijnen en regionale bieren. In een wijnarrangement presenteert Locals altijd minimaal één Nederlandse wijn. Ook staan er gins, vermouths, likeuren, limoncello’s en whiskeys uit Nederland op de drankenkaart.

Duurzaam koken

Duurzaamheid staat sowieso hoog op de agenda. Zo heeft het restaurant in 2024 meegedaan aan het voedselverspillingsprogramma van ‘Restaurants van Morgen’ en 50 procent van haar food waste omlaag gebracht. Daarnaast is het restaurant C02 neutraal door de zonnepanelen op het dak van het hotel en een keuken zonder gasaansluiting. Het hele keukenteam komt iedere dag standaard op de fiets of lopend naar het werk. Ook zij zijn locals.

Meet the chef

Ter gelegenheid van de nieuwe chef  introduceert Locals een speciaal Chef’s menu, samengesteld door  Rafael en zijn keukenbrigade. Een viergangen diner met kiemgroenten en garnituren geplukt uit eigen kas, de mooiste Nederlandse ingrediënten in verrassende smaakcombinaties binnen de richtlijnen van Dutch Cuisine én een speelse interpretatie van de klassieke en moderne keukens.

Over Locals

Restaurant Locals is gevestigd in Hotel Haarhuis en staat voor lokale producten én mensen. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten presenteert Locals het beste van Nederlandse bodem, maar dan wel verrassend, verantwoord én culinair bereid. De Nederlandse producten komen niet van ver. In samenwerking met het bedrijf Vegger uit Ede heeft restaurant Locals een eigen Vertical Farm gebouwd waarin de groenten en kruiden worden verbouwd.

Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. Een unieke manier van het kweken van groenten en kruiden in Arnhem! De keuken van restaurant Locals wordt geadviseerd door dé groentechef van Nederland Niven Kunz. Kunz heeft in twee verschillende restaurants een Michelinster verdiend en ook zijn eigen restaurant Triptyque is gewaardeerd met een groene ster. Met zijn passie voor en kennis van groenten adviseert hij Surie en dat proef je terug in de smaakvolle gerechten van restaurant Locals.

Overig nieuws