La Buvette opent allereerste terras aan vernieuwde Coolsingel 

6 juni 2019 | Thijs Jacobs

Brasserie La Buvette heeft vandaag het allereerste terras aan de vernieuwde Coolsingel geopend. Sinds 2016 is La Buvette gevestigd in het monumentale Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door architect W.M Dudok. Na verrassende veranderingen aan terras, menukaart én interieur is de Frans-geïnspireerde brasserie vandaag feestelijk heropent. 

Het gebouw kent een turbulente geschiedenis. Het kent zijn oorsprong in 1939, overleefde in 1940 het bombardement in Rotterdam en werd jarenlang gebruikt door de Hollandse Bank Unie. Sinds 2015 is het pand van Frame Offices die verschillende bedrijven huisvest, waaronder de nieuwe beheerder van de originele kluiskelders waar men nog steeds gebruik van kan maken. Eigenaar Martin Baan en zijn vrouw Patricia begonnen La Buvette in 2016 met als doel te fungeren als cateraar. Maar, dat smaakte naar meer. Door het enthousiasme van het stel en in samenwerking met gemeente Rotterdam kreeg de locatie zo’n 80 jaar na dato weer een horeca en terrasvergunning. Zij openden de zaak zeven dagen per week en het werd een geliefde plek, mét fantastisch uitzicht, bij het bredere publiek. 

Geen twijfels over locatie

Inmiddels kent de brasserie een nieuwe mede-eigenaar, Joris van Dongen, eigenaar van onder andere de Vibes, Stalles en Juke Joint. Martin en Joris besloten de handen in een te slaan tijdens de herinrichting van de Coolsingel, die in april 2018 begon. ‘’La Buvette was op dat moment nauwelijks bereikbaar, dat heeft veel impact op ons gehad. Ik heb nooit getwijfeld aan onze locatie en de mogelijkheid om hier een prachtige zaak neer te zetten en kwam in die periode Joris van Dongen tegen. Samen grepen wij deze periode aan voor een metamorfose en een stap op weg naar het eindresultaat”, aldus Martin.

Klassieke brasserie, buitenkiosk en 230 nieuwe zitplaatsen

‘’Een klassieke brasserie is ons aandeel op de nieuwe boulevard. Ons enthousiasme werd versterkt door onze gasten die zich in ons verhaal herkenden’’, aldus Martin. De brasserie is zowel binnen als buiten grondig aangepakt. De vele zitplaatsen, panoramauitzicht, de prachtige grote bar met eromheen hoge bartafels, het carrera marmer en originele messing details doen je geloven dat je in een metropool zoals Parijs of London zit. Het vernieuwde terras is volledig voorzien van nieuw meubilair, planten en grote parasols. Om het voor de gasten gemakkelijk te maken is het kleine bijgebouw op het terras, wat ooit pinautomaten waren van de Hollandse Bank Unie, omgebouwd tot kiosk. Hier komen speciaalbiertjes uit de tap en worden versbereide gerechten geserveerd. Ook de kaart heeft plaats gemaakt voor nieuwe gerechten. Chef-kok Rob van der Burg, van onder andere De Harmonie, Las Palmas en Bistrot du Bac, is een ster in het bereiden van klassieke Franse gerechten, denk aan een plateau fruits de mer, klassieke steak tartare of een goed gevulde bouillabaisse. Pure en verfijnde smaken zijn belangrijk, maar vooral de simpelheid en kwaliteit van de producten zijn de sleutel.

Brasserie La Buvette is op dit moment zeven dagen per week open vanaf 11.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er ook diner geserveerd. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: