La Buvette opent allereerste terras aan vernieuwde Coolsingel 

6 juni 2019 | Thijs Jacobs
La Buvette opent allereerste terras aan vernieuwde Coolsingel 

Brasserie La Buvette heeft vandaag het allereerste terras aan de vernieuwde Coolsingel geopend. Sinds 2016 is La Buvette gevestigd in het monumentale Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door architect W.M Dudok. Na verrassende veranderingen aan terras, menukaart én interieur is de Frans-geïnspireerde brasserie vandaag feestelijk heropent. 

Het gebouw kent een turbulente geschiedenis. Het kent zijn oorsprong in 1939, overleefde in 1940 het bombardement in Rotterdam en werd jarenlang gebruikt door de Hollandse Bank Unie. Sinds 2015 is het pand van Frame Offices die verschillende bedrijven huisvest, waaronder de nieuwe beheerder van de originele kluiskelders waar men nog steeds gebruik van kan maken. Eigenaar Martin Baan en zijn vrouw Patricia begonnen La Buvette in 2016 met als doel te fungeren als cateraar. Maar, dat smaakte naar meer. Door het enthousiasme van het stel en in samenwerking met gemeente Rotterdam kreeg de locatie zo’n 80 jaar na dato weer een horeca en terrasvergunning. Zij openden de zaak zeven dagen per week en het werd een geliefde plek, mét fantastisch uitzicht, bij het bredere publiek. 

Geen twijfels over locatie

Inmiddels kent de brasserie een nieuwe mede-eigenaar, Joris van Dongen, eigenaar van onder andere de Vibes, Stalles en Juke Joint. Martin en Joris besloten de handen in een te slaan tijdens de herinrichting van de Coolsingel, die in april 2018 begon. ‘’La Buvette was op dat moment nauwelijks bereikbaar, dat heeft veel impact op ons gehad. Ik heb nooit getwijfeld aan onze locatie en de mogelijkheid om hier een prachtige zaak neer te zetten en kwam in die periode Joris van Dongen tegen. Samen grepen wij deze periode aan voor een metamorfose en een stap op weg naar het eindresultaat”, aldus Martin.

Klassieke brasserie, buitenkiosk en 230 nieuwe zitplaatsen

‘’Een klassieke brasserie is ons aandeel op de nieuwe boulevard. Ons enthousiasme werd versterkt door onze gasten die zich in ons verhaal herkenden’’, aldus Martin. De brasserie is zowel binnen als buiten grondig aangepakt. De vele zitplaatsen, panoramauitzicht, de prachtige grote bar met eromheen hoge bartafels, het carrera marmer en originele messing details doen je geloven dat je in een metropool zoals Parijs of London zit. Het vernieuwde terras is volledig voorzien van nieuw meubilair, planten en grote parasols. Om het voor de gasten gemakkelijk te maken is het kleine bijgebouw op het terras, wat ooit pinautomaten waren van de Hollandse Bank Unie, omgebouwd tot kiosk. Hier komen speciaalbiertjes uit de tap en worden versbereide gerechten geserveerd. Ook de kaart heeft plaats gemaakt voor nieuwe gerechten. Chef-kok Rob van der Burg, van onder andere De Harmonie, Las Palmas en Bistrot du Bac, is een ster in het bereiden van klassieke Franse gerechten, denk aan een plateau fruits de mer, klassieke steak tartare of een goed gevulde bouillabaisse. Pure en verfijnde smaken zijn belangrijk, maar vooral de simpelheid en kwaliteit van de producten zijn de sleutel.

Brasserie La Buvette is op dit moment zeven dagen per week open vanaf 11.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er ook diner geserveerd. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: