Kokmeijer promoot branche bij leerling

13 september 2013 |
Kokmeijer promoot branche bij leerling<

Leerlingen van RSG Wolfsbos en Rijn IJssel Vakschool Wageningen wisten zich tijdens de SVH Horeca Roadshow te onderscheiden. Zij wonnen een workshop waarvoor SVH Meesterkok Onno Kokmeijer,
Hotel Okura Amsterdam open stelde. "Branche promotie is belangrijk voor de instroom in het horeca onderwijs", aldus Kokmeijer.

Roadshow
SVH bezoekt ieder schooljaar (v)mbo-scholen met de Horeca Roadshow. Doel is om jongeren een juiste beleving van horecabedrijven en -functies te geven, zodat zij overtuigd kunnen kiezen voor een opleiding en een beroep in de horeca. Tijdens het competitie element dat in de Roadshow is opgenomen presteerden de klassen van RSG Wolfsbos en Rijn IJssel Vakschool Wageningen het best en wonnen de culinaire workshop bij vijfsterrenhotel Hotel Okura Amsterdam.

Kokmeijer helpt niveau onderwijs
Kokmeijer wilde dat de jongeren veel indrukken zouden opdoen. De (v)mbo’ers kregen een vlees- en visworkshop waarna ze hun eigen lunch moesten bereiden. Kokmeijer: "Wij moeten helpen om het niveau van het horecaonderwijs op peil te houden. Vooral nu er gaten vallen, doordat het kabinet minder geld beschikbaar stelt. Naast leerlingen begeleiden op de werkvloer en motiveren het beste uit zichzelf te halen, kan de branche bijvoorbeeld een rol spelen bij opleidingen en de ontwikkeling van leermiddelen."

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: