Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair

2 juli 2014
Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair

Restaurant Koetjes en Kalfjes uit Leiden heeft met hun broodje buikspek de 28e editie van Leiden Culinair gewonnen.

De jury bestond dit jaar uit Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad, Patrick de la Rie van Didix / RestaurantCadeau, Jaimie van Heije, chefkok en eigenaar van Restaurant Jaimie van Heije in Oudekerk aan de Amstel, culinair spindoctor en juryvoorzitter Theor Verplancke. Kirsten Wijling had via social media een plek in de jury bemachtigd door een idee in de ideeënbus te doen voor 2015.

*Funfactor*
Elk gerecht werd net als vorig jaar gewaardeerd op smaak, presentatie, vaardigheden en creativiteit. En op Leiden Culinair waardigheid. Met andere woorden, past het gerecht op een culinair festival, heeft het een funfactor, krijgen mensen waar voor hun geld en… is het echt lekker? Het broodje van Koetjes en Kalfjes voldoet aan deze eisen en is volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014.

*Bezoekers*
De buikspek burger van Koetjes en Kalfjes was volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014. Sinds vorig jaar spreken ook de bezoekers zich uit. Elke deelnemer aan het culinaire evenement heeft voor deze verkiezing één gerecht aangewezen. Via de site kon gestemd worden op deze gerechten. De Restaurant Cadeau publieksprijs 2014 kent dit jaar twee winnaars. De Volharding en All Class Kitchen Art Events haalden precies evenveel stemmen. All Class Kitchen Art Events won de prijs met de pincho de venera, een combinatie van coquille, patanegra en sinaasappel. De Volharding ontving de meeste stemmen met de kalfssukade op een stamppotje van zomergroenten en truffeljus. Meer informatie op "Leiden Culinair.":http://www.leidenculinair.nl


Overig nieuws