Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair

2 juli 2014 |
Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair<

Restaurant Koetjes en Kalfjes uit Leiden heeft met hun broodje buikspek de 28e editie van Leiden Culinair gewonnen.

De jury bestond dit jaar uit Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad, Patrick de la Rie van Didix / RestaurantCadeau, Jaimie van Heije, chefkok en eigenaar van Restaurant Jaimie van Heije in Oudekerk aan de Amstel, culinair spindoctor en juryvoorzitter Theor Verplancke. Kirsten Wijling had via social media een plek in de jury bemachtigd door een idee in de ideeënbus te doen voor 2015.

Funfactor
Elk gerecht werd net als vorig jaar gewaardeerd op smaak, presentatie, vaardigheden en creativiteit. En op Leiden Culinair waardigheid. Met andere woorden, past het gerecht op een culinair festival, heeft het een funfactor, krijgen mensen waar voor hun geld en… is het echt lekker? Het broodje van Koetjes en Kalfjes voldoet aan deze eisen en is volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014.

Bezoekers
De buikspek burger van Koetjes en Kalfjes was volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014. Sinds vorig jaar spreken ook de bezoekers zich uit. Elke deelnemer aan het culinaire evenement heeft voor deze verkiezing één gerecht aangewezen. Via de site kon gestemd worden op deze gerechten. De Restaurant Cadeau publieksprijs 2014 kent dit jaar twee winnaars. De Volharding en All Class Kitchen Art Events haalden precies evenveel stemmen. All Class Kitchen Art Events won de prijs met de pincho de venera, een combinatie van coquille, patanegra en sinaasappel. De Volharding ontving de meeste stemmen met de kalfssukade op een stamppotje van zomergroenten en truffeljus. Meer informatie op Leiden Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: