Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair

2 juli 2014 |
Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair<

Restaurant Koetjes en Kalfjes uit Leiden heeft met hun broodje buikspek de 28e editie van Leiden Culinair gewonnen.

De jury bestond dit jaar uit Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad, Patrick de la Rie van Didix / RestaurantCadeau, Jaimie van Heije, chefkok en eigenaar van Restaurant Jaimie van Heije in Oudekerk aan de Amstel, culinair spindoctor en juryvoorzitter Theor Verplancke. Kirsten Wijling had via social media een plek in de jury bemachtigd door een idee in de ideeënbus te doen voor 2015.

Funfactor
Elk gerecht werd net als vorig jaar gewaardeerd op smaak, presentatie, vaardigheden en creativiteit. En op Leiden Culinair waardigheid. Met andere woorden, past het gerecht op een culinair festival, heeft het een funfactor, krijgen mensen waar voor hun geld en… is het echt lekker? Het broodje van Koetjes en Kalfjes voldoet aan deze eisen en is volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014.

Bezoekers
De buikspek burger van Koetjes en Kalfjes was volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014. Sinds vorig jaar spreken ook de bezoekers zich uit. Elke deelnemer aan het culinaire evenement heeft voor deze verkiezing één gerecht aangewezen. Via de site kon gestemd worden op deze gerechten. De Restaurant Cadeau publieksprijs 2014 kent dit jaar twee winnaars. De Volharding en All Class Kitchen Art Events haalden precies evenveel stemmen. All Class Kitchen Art Events won de prijs met de pincho de venera, een combinatie van coquille, patanegra en sinaasappel. De Volharding ontving de meeste stemmen met de kalfssukade op een stamppotje van zomergroenten en truffeljus. Meer informatie op Leiden Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: