Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair

2 juli 2014 |
Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair<

Restaurant Koetjes en Kalfjes uit Leiden heeft met hun broodje buikspek de 28e editie van Leiden Culinair gewonnen.

De jury bestond dit jaar uit Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad, Patrick de la Rie van Didix / RestaurantCadeau, Jaimie van Heije, chefkok en eigenaar van Restaurant Jaimie van Heije in Oudekerk aan de Amstel, culinair spindoctor en juryvoorzitter Theor Verplancke. Kirsten Wijling had via social media een plek in de jury bemachtigd door een idee in de ideeënbus te doen voor 2015.

Funfactor
Elk gerecht werd net als vorig jaar gewaardeerd op smaak, presentatie, vaardigheden en creativiteit. En op Leiden Culinair waardigheid. Met andere woorden, past het gerecht op een culinair festival, heeft het een funfactor, krijgen mensen waar voor hun geld en… is het echt lekker? Het broodje van Koetjes en Kalfjes voldoet aan deze eisen en is volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014.

Bezoekers
De buikspek burger van Koetjes en Kalfjes was volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014. Sinds vorig jaar spreken ook de bezoekers zich uit. Elke deelnemer aan het culinaire evenement heeft voor deze verkiezing één gerecht aangewezen. Via de site kon gestemd worden op deze gerechten. De Restaurant Cadeau publieksprijs 2014 kent dit jaar twee winnaars. De Volharding en All Class Kitchen Art Events haalden precies evenveel stemmen. All Class Kitchen Art Events won de prijs met de pincho de venera, een combinatie van coquille, patanegra en sinaasappel. De Volharding ontving de meeste stemmen met de kalfssukade op een stamppotje van zomergroenten en truffeljus. Meer informatie op Leiden Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: