Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair

2 juli 2014 |
Koetjes en Kalfjes wint Leiden Culinair<

Restaurant Koetjes en Kalfjes uit Leiden heeft met hun broodje buikspek de 28e editie van Leiden Culinair gewonnen.

De jury bestond dit jaar uit Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad, Patrick de la Rie van Didix / RestaurantCadeau, Jaimie van Heije, chefkok en eigenaar van Restaurant Jaimie van Heije in Oudekerk aan de Amstel, culinair spindoctor en juryvoorzitter Theor Verplancke. Kirsten Wijling had via social media een plek in de jury bemachtigd door een idee in de ideeënbus te doen voor 2015.

Funfactor
Elk gerecht werd net als vorig jaar gewaardeerd op smaak, presentatie, vaardigheden en creativiteit. En op Leiden Culinair waardigheid. Met andere woorden, past het gerecht op een culinair festival, heeft het een funfactor, krijgen mensen waar voor hun geld en… is het echt lekker? Het broodje van Koetjes en Kalfjes voldoet aan deze eisen en is volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014.

Bezoekers
De buikspek burger van Koetjes en Kalfjes was volgens de jury de topper van Leiden Culinair 2014. Sinds vorig jaar spreken ook de bezoekers zich uit. Elke deelnemer aan het culinaire evenement heeft voor deze verkiezing één gerecht aangewezen. Via de site kon gestemd worden op deze gerechten. De Restaurant Cadeau publieksprijs 2014 kent dit jaar twee winnaars. De Volharding en All Class Kitchen Art Events haalden precies evenveel stemmen. All Class Kitchen Art Events won de prijs met de pincho de venera, een combinatie van coquille, patanegra en sinaasappel. De Volharding ontving de meeste stemmen met de kalfssukade op een stamppotje van zomergroenten en truffeljus. Meer informatie op Leiden Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: