Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Auteur: David Bakker
18 september 2018
 Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma. De Meesterhorecaondernemer is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland).

De feestelijke inauguratie vond plaats tijdens de officiële opening van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De inauguratie werd geopend door Ricardo Eshuis, directeur SVH: ‘'We hebben succesvolle ondernemers nodig om de branche verder te professionaliseren. Topondernemers dragen bij aan een goed werknemersklimaat waarin medewerkers kunnen groeien door hen doorgroeiperspectief te bieden. Met opleidingen die worden gefaciliteerd door goede ondernemers kunnen we dat bereiken en de branche nog aantrekkelijker maken om in te werken én te leren. We hebben daar boegbeelden zoals Meesterondernemers voor nodig om andere ondernemers te inspireren.’' 

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN, lichtte het belang van de nieuwe Meestertitel toe: ‘'Deze titel is van groot belang en zorgt voor iconen in onze snelgroeiende branche. Iconen als Koen Bakker die uitdragen wat goed ondernemerschap en goed werkgeverschap in onze branche is. Koen verdient deze titel echt; hij is wat mij betreft een inspiratie voor andere horecaondernemers!’'  

Drievoudig SVH Meester Paul van Oers van Hotel Management School Maastricht track Foodservice blikte terug op de Meesterproef die Koen heeft afgelegd op 8 en 9 mei 2018. De proef die Van Oers samen met ondernemers Hajé de Jager en Robèr Willemsen en Ricardo Eshuis en Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels SVH) afnam, beschouwde hij als een zeer verdiende kroon op het werk van Bakker.  

Tot slot ondertekende Koen zijn Meesterdiploma en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters en ontving hij het eerste officiële diploma en meesterlint SVH Meesterhorecaondernemer. Bakker mag zich nu officieel SVH Meesterhorecaondernemer noemen, een titel waar hij trots op is. Voor zowel zichzelf als voor zijn bedrijf, zijn team en zijn gezin.  

Nieuwe meestertitel  

De titel van SVH Meesterhorecaondernemer is voor SVH en KHN een manier om excellent ondernemerschap zichtbaar te maken en om kwaliteit leveren te stimuleren. De Meester heeft een voorbeeldfunctie naar medewerkers en andere ondernemers en biedt een wenkend perspectief voor jongeren. Ontwikkelen van anderen is belangrijk, als een ondernemer wil groeien dan zijn er meerdere medewerkers in het bedrijf nodig die zich verantwoordelijk voelen. Willen groeien is een voorwaarde voor excellentie. Een excellente ondernemer heeft ook een verantwoordelijkheid naar de (mogelijk) jonge instroom, dat is goed voor de toekomst en goed voor de maatschappij. 

Overig nieuws