Kitchen Republic breidt uit met tweede locatie

14 februari 2019 | Thijs Jacobs

Food business incubator Kitchen Republic, gevestigd in Amsterdam-West, is uit haar jasje gegroeid en breidt uit naar een tweede locatie. De culinaire werkplaats biedt een platform voor ambitieuze, startende food entrepreneurs waar zij zowel de productie als de innovatie van producten realiseren. De kennis en het netwerk van Kitchen Republic helpt de food start-ups op weg naar een plek in het supermarktschap. Na vier jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging, het opschalen van de werkplaats. Via de crowdfunding actie nodigt Kitchen Republic iedereen uit om deel te worden van het project.

Kitchen Republic 2.0

De 900 vierkante meter grote keuken van Kitchen Republic is te klein geworden. Op een steenworp afstand van de huidige locatie is de ideale loods van maar liefst 1.500 extra vierkante meters gevonden om dit avontuur voort te zetten. De loods biedt de oplossing voor de vraag naar meer én professionelere keukenruimtes. Aparte productie-units bieden de volgende stap in professionalisering en expansie van de food entrepreneurs.

Om de plannen te realiseren is een crowdfundingsactie gestart om Kitchen Republic te helpen met het openen van een tweede locatie. Via CrowdAboutNow kunnen investeerders, fans, foodies, familie en vrienden hun steentje bijdragen. Kitchen Republic is van plan om via het platform €100.000 aan investeringen op te halen. Investeerders ontvangen het bedrag terug over een periode van 6 jaar met een jaarlijks rendement van 5%. Naast dit rendement krijgen investeerders ook nog mooie beloningen. Lees hier meer over de investeringsmogelijkheden.

Serving opportunity

Kitchen Republic is het thuis van vele kleine Amsterdam based brands zoals Oh Na Mi Kimchi en Baked in Amsterdam, onder andere verkrijgbaar bij Marqt. Met inmiddels 35 vaste members in de huidige locatie barst de werkplaats uit haar voegen. Allen bijdragend aan het opnieuw uitvinden van het culinaire landschap in Nederland. Sommigen door in te spelen op foodtrends (kimchi), anderen door het herontdekken van all-time favorites (pindakaas). De populariteit van food start-ups trekt ook de grotere spelers aan. Food scale-ups en corporates trekken aan de bel voor de expertise van Kitchen Republic. Tijd voor een nieuwe uitdaging

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: