Kasteel de Wittenburg in Wassenaar maakt succesvolle doorstart

20 maart 2017 | Thijs Jacobs
Kasteel de Wittenburg in Wassenaar maakt succesvolle doorstart<

De doorstart van Kasteel de Wittenburg is officieel een feit nu zowel het vastgoed als de exploitatie eigendom zijn geworden van de heer L.S. Hu. Onder leiding van directeur Ralf Meppelder zal de historische horecalocatie op volle kracht verder kunnen werken aan een waardige toekomst. Hierin blijft exclusief gastheerschap centraal staan met een focus op de high end leisure markt en het zakelijke verenigingsleven. Op dit moment werkt chef-kok Marc Smeets aan een nieuwe kaart met pure, lichte smaken en een vleugje Oosterse kookstijl.

De afgelopen jaren was Kasteel de Wittenburg al lang niet meer alleen het toneel van het internationale bedrijfsleven, het werd ook de plek waar huwelijken, (tuin)concerten en evenementen georganiseerd worden. Directeur Meppelder vertaalde de bijzondere ambiance naar een breder concept, waarin het restaurant en het hotel tot bloei kwamen. Het onderhoud van het landgoed zal een speerpunt blijven om de exclusieve uitstraling te behouden. 

Culinair

Chef-kok Marc Smeets kreeg de opdracht om de keuken, met respect voor de klassieke basis, een eigentijdse smaak te geven. Smeets was eerder chef-kok in het Kurhaus Hotel, werkte samen met bekende Nederlandse top koks en richtte zijn eigen bedrijf MVL cooking op.  Met een nieuw team werkt Smeets op dit moment aan het realiseren van een klassieke bistro waar gasten a la carte kunnen genieten van lichte en pure smaken, voorzien van Oosterse elementen.

De Vereniging

De Vereniging zal met een nieuw bestuur weer een actieve vereniging worden, waar het bedrijfsleven, de politiek en ambassadeurs elkaar weten te vinden tijdens uiteenlopende bijeenkomsten.

De medewerkers, directie en eigenaar zijn enthousiast en trots om Kasteel de Wittenburg samen als unieke horecalocatie verder op de Nederlandse kaart te zetten. Deze zomer zullen zowel leden als niet leden kunnen genieten van een tuinconcert, diner dansant en een high-tea.
www.wittenburg.nl 

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: