Kasteel de Wittenburg in Wassenaar maakt succesvolle doorstart

20 maart 2017 | Thijs Jacobs
Kasteel de Wittenburg in Wassenaar maakt succesvolle doorstart<

De doorstart van Kasteel de Wittenburg is officieel een feit nu zowel het vastgoed als de exploitatie eigendom zijn geworden van de heer L.S. Hu. Onder leiding van directeur Ralf Meppelder zal de historische horecalocatie op volle kracht verder kunnen werken aan een waardige toekomst. Hierin blijft exclusief gastheerschap centraal staan met een focus op de high end leisure markt en het zakelijke verenigingsleven. Op dit moment werkt chef-kok Marc Smeets aan een nieuwe kaart met pure, lichte smaken en een vleugje Oosterse kookstijl.

De afgelopen jaren was Kasteel de Wittenburg al lang niet meer alleen het toneel van het internationale bedrijfsleven, het werd ook de plek waar huwelijken, (tuin)concerten en evenementen georganiseerd worden. Directeur Meppelder vertaalde de bijzondere ambiance naar een breder concept, waarin het restaurant en het hotel tot bloei kwamen. Het onderhoud van het landgoed zal een speerpunt blijven om de exclusieve uitstraling te behouden. 

Culinair

Chef-kok Marc Smeets kreeg de opdracht om de keuken, met respect voor de klassieke basis, een eigentijdse smaak te geven. Smeets was eerder chef-kok in het Kurhaus Hotel, werkte samen met bekende Nederlandse top koks en richtte zijn eigen bedrijf MVL cooking op.  Met een nieuw team werkt Smeets op dit moment aan het realiseren van een klassieke bistro waar gasten a la carte kunnen genieten van lichte en pure smaken, voorzien van Oosterse elementen.

De Vereniging

De Vereniging zal met een nieuw bestuur weer een actieve vereniging worden, waar het bedrijfsleven, de politiek en ambassadeurs elkaar weten te vinden tijdens uiteenlopende bijeenkomsten.

De medewerkers, directie en eigenaar zijn enthousiast en trots om Kasteel de Wittenburg samen als unieke horecalocatie verder op de Nederlandse kaart te zetten. Deze zomer zullen zowel leden als niet leden kunnen genieten van een tuinconcert, diner dansant en een high-tea.
www.wittenburg.nl 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Horecacampagne Nederlandse Coeliakie Vereniging

Lekker uit eten? Dat is in Nederland helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen. Ongeveer 60% van mensen in ons land met een strikt glutenvrij dieet, durft niet uit eten te gaan. Ze zijn bang om doodziek te worden. Restaurants in Nederland hebben vaak nog te weinig kennis over allergenen, zoals glute...

Achtergronden
Hema zet meer in op horecafunctie

Hema zet meer in op voedsel in het nieuwe concept, dat wordt uitgerold naar buitenlands voorbeeld. De winkels worden uitgerust met een volledig restaurant voor ontbijt, lunch en avondeten. Daarnaast komt er een café-inrichting, waar bijvoorbeeld ontbijt en lunch worden aangeboden. Ook kan ...

Achtergronden KHN
Horeca helpt Sint-Maarten

Sint-Maarten is zwaar getroffen door orkaan Irma. Ook veel horecaondernemers zijn geraakt. Voor de wederopbouw is veel geld nodig. Sint-Maarten is voor 80 procent afhankelijk van horeca & toerisme. Daarom komt de horeca hier in actie om de Nederlandse horeca op Sint-Maarten een hart onder de rie...

Video Internationaal Michelin
Video: Franse topchef levert Michelinsterren in

Sébastian Bras levert zijn drie Michelinsterren in. De druk werd hem te hoog, schrijft De Volkskrant. De chef-kok startte in 1992 Le Suquet en kreeg in 1999 kreeg zijn derde ster. Jarenlang stond zijn zaak in de top 10 van beste restaurants ter wereld. Stapje terug Zoon Sébastian...

Achtergronden Tech
Horeca heeft weinig last van ICT-incidenten

Ruim 20 procent van de bedrijven met minstens tien werkzame personen heeft in 2016 te maken gehad met de gevolgen van cyberaanvallen. Vooral bedrijven in de financiële sector en de energiesector hadden hier last van. Bij de helft van de getroffen bedrijven leidden deze aanvallen tot kosten. D...

Achtergronden
Slim Inkopen: Kassadata wijzen de weg

Goed inkopen is een kwestie van de juiste gegevens paraat hebben én van fingerspitzengefühl. Een geautomatiseerd systeem kan helpen, maar dat is nog wat anders dan inkopen op de automatische piloot. Met de gegevens uit de kassa en aandacht voor de omloopsnelheid komt de kleine café...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: