Kapucijnenburger om te delen

19 september 2014 |
Kapucijnenburger om te delen

Yvonne Hopstaken is voor Brabant in de running voor de titel landelijke Held van de Smaak 2014. Thema was dit jaar ‘bonen en peulvruchten’,
vanwege het belang van alternatieve eiwitbronnen naar de toekomst toe.

Kloosterhotel
Hopstaken werkt bij kloosterhotel ZIN in Vught biologisch en vanuit de Nederlandse keuken. Peulvruchten staan standaard op het menu. Met haar grote kapucijnenburger wist ze in juni de jury te imponeren waardoor ze nu in de finale staat. Om de burger te maken gebruikt Yvonne lokale seizoensgroenten, daarnaast is het formaat van de burger zo groot, dat het belang van delen sterk wordt benadrukte. We gaan immers steeds meer richting de deeleconomie.

Stemmen en proeven
Om de Held van de Smaak verkiezing te winnen worden alle genomineerden opgeroepen stemmen te verzamelen. Wil je de burger zelf proeven? Schrijf je dan in voor Picknick in de kloostertuin bij kloosterhotel ZIN op 28 september tijdens de week van de smaak.

Week van de Smaak
De Week van de Smaak vindt dit jaar van 27 september tot en met 5 oktober plaats. Een nationaal evenement waarin honderden grote en kleine lokale activiteiten 'smaak' centraal laten staan. Een hoogtepunt vormt de verkiezing van de landelijke Held van de Smaak 2014. Alle activiteiten staan op www.weekvandesmaak.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: