Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

15 januari 2019 | Thijs Jacobs

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz maar één doel denkbaar voor het vieren van het 20-jarig bestaan van hun restaurant l’Atelier in Gulpen. In 2011 werd zoon Luuk ziek en stond hun wereld op de kop. De nu 15-jarige jongen is volledig genezen en volgt inmiddels een horecaopleiding, met de ambitie de zaak in de toekomst voort te zetten.

Stichting KiKa

Tijdens een bijzondere lunch voor vaste gasten, vrienden, relaties en pers werd geld ingezameld voor KiKa. ‘We wilden geen cadeaus, maar wel donaties voor dit voor ons allerbeste doel’, aldus Ellen. ‘En gelukkig heeft iedereen daaraan gehoor gegeven.’

Cheque

Aan het eind van de middag konden Ellen, Hans en zoon Luuk een cheque van liefst €4500,- overhandigen aan Annemiek Kuyer en Joost Schiffelers van ‘Samen succesvol voor KiKa’.

JRE-Nederland

De lunch was een samenwerking van chefs van JRE-Nederland, de restaurantvereniging waarbij l’Atelier is aangesloten. Hans stond uiteraard zelf in de keuken, maar op het menu stonden ook gerechten van Edwin Soumang (Restaurant ONE in Roermond), Jan Marrees (Restaurant MARREES in Weert) en Ralph Hermans (Restaurant Rantrée in Maastricht). De geschonken wijnen werden gesponsord door Piere Ache Wijnen in Maastricht en de vis door Reitsma Seafood in Tilburg.

Over Restaurant l’Atelier

L’Atelier staat voor genieten van verrassende gerechten in een warme en gastvrij omgeving. Het restaurant van Ellen en Hans Kinkartz is gevestigd aan de Markt in Gulpen, in het hart van het Limburgse heuvelland.

Restaurant l’Atelier is aangesloten bij JRE-Nederland, een internationale vereniging van jonge restaurateurs, staat op plaats 23 in de top 100 voor 2019 van Lekker en heeft 15,5 (van de 20) punten in de nieuwste gids van Gault&Millau. www.restaurantatelier.nl

Over Samen succesvol voor KiKa

Samen succesvol voor KiKa is een initiatief van Annemiek Kuyer en Joost Schiffelers. Opgericht in 2017, nadat bij dochter Eline acute leukemie werd geconstateerd. Helaas wordt één op de vier kinderen niet meer beter. In samenwerking met bedrijven, verenigingen, scholen en individuen wordt geprobeerd veel geld in te zamelen. Met Eline als motiverende kracht. www.samensuccesvolvoorkika.nl

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: