Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

15 januari 2019 | Thijs Jacobs

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz maar één doel denkbaar voor het vieren van het 20-jarig bestaan van hun restaurant l’Atelier in Gulpen. In 2011 werd zoon Luuk ziek en stond hun wereld op de kop. De nu 15-jarige jongen is volledig genezen en volgt inmiddels een horecaopleiding, met de ambitie de zaak in de toekomst voort te zetten.

Stichting KiKa

Tijdens een bijzondere lunch voor vaste gasten, vrienden, relaties en pers werd geld ingezameld voor KiKa. ‘We wilden geen cadeaus, maar wel donaties voor dit voor ons allerbeste doel’, aldus Ellen. ‘En gelukkig heeft iedereen daaraan gehoor gegeven.’

Cheque

Aan het eind van de middag konden Ellen, Hans en zoon Luuk een cheque van liefst €4500,- overhandigen aan Annemiek Kuyer en Joost Schiffelers van ‘Samen succesvol voor KiKa’.

JRE-Nederland

De lunch was een samenwerking van chefs van JRE-Nederland, de restaurantvereniging waarbij l’Atelier is aangesloten. Hans stond uiteraard zelf in de keuken, maar op het menu stonden ook gerechten van Edwin Soumang (Restaurant ONE in Roermond), Jan Marrees (Restaurant MARREES in Weert) en Ralph Hermans (Restaurant Rantrée in Maastricht). De geschonken wijnen werden gesponsord door Piere Ache Wijnen in Maastricht en de vis door Reitsma Seafood in Tilburg.

Over Restaurant l’Atelier

L’Atelier staat voor genieten van verrassende gerechten in een warme en gastvrij omgeving. Het restaurant van Ellen en Hans Kinkartz is gevestigd aan de Markt in Gulpen, in het hart van het Limburgse heuvelland.

Restaurant l’Atelier is aangesloten bij JRE-Nederland, een internationale vereniging van jonge restaurateurs, staat op plaats 23 in de top 100 voor 2019 van Lekker en heeft 15,5 (van de 20) punten in de nieuwste gids van Gault&Millau. www.restaurantatelier.nl

Over Samen succesvol voor KiKa

Samen succesvol voor KiKa is een initiatief van Annemiek Kuyer en Joost Schiffelers. Opgericht in 2017, nadat bij dochter Eline acute leukemie werd geconstateerd. Helaas wordt één op de vier kinderen niet meer beter. In samenwerking met bedrijven, verenigingen, scholen en individuen wordt geprobeerd veel geld in te zamelen. Met Eline als motiverende kracht. www.samensuccesvolvoorkika.nl

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: