Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

15 januari 2019 | Thijs Jacobs

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz maar één doel denkbaar voor het vieren van het 20-jarig bestaan van hun restaurant l’Atelier in Gulpen. In 2011 werd zoon Luuk ziek en stond hun wereld op de kop. De nu 15-jarige jongen is volledig genezen en volgt inmiddels een horecaopleiding, met de ambitie de zaak in de toekomst voort te zetten.

Stichting KiKa

Tijdens een bijzondere lunch voor vaste gasten, vrienden, relaties en pers werd geld ingezameld voor KiKa. ‘We wilden geen cadeaus, maar wel donaties voor dit voor ons allerbeste doel’, aldus Ellen. ‘En gelukkig heeft iedereen daaraan gehoor gegeven.’

Cheque

Aan het eind van de middag konden Ellen, Hans en zoon Luuk een cheque van liefst €4500,- overhandigen aan Annemiek Kuyer en Joost Schiffelers van ‘Samen succesvol voor KiKa’.

JRE-Nederland

De lunch was een samenwerking van chefs van JRE-Nederland, de restaurantvereniging waarbij l’Atelier is aangesloten. Hans stond uiteraard zelf in de keuken, maar op het menu stonden ook gerechten van Edwin Soumang (Restaurant ONE in Roermond), Jan Marrees (Restaurant MARREES in Weert) en Ralph Hermans (Restaurant Rantrée in Maastricht). De geschonken wijnen werden gesponsord door Piere Ache Wijnen in Maastricht en de vis door Reitsma Seafood in Tilburg.

Over Restaurant l’Atelier

L’Atelier staat voor genieten van verrassende gerechten in een warme en gastvrij omgeving. Het restaurant van Ellen en Hans Kinkartz is gevestigd aan de Markt in Gulpen, in het hart van het Limburgse heuvelland.

Restaurant l’Atelier is aangesloten bij JRE-Nederland, een internationale vereniging van jonge restaurateurs, staat op plaats 23 in de top 100 voor 2019 van Lekker en heeft 15,5 (van de 20) punten in de nieuwste gids van Gault&Millau. www.restaurantatelier.nl

Over Samen succesvol voor KiKa

Samen succesvol voor KiKa is een initiatief van Annemiek Kuyer en Joost Schiffelers. Opgericht in 2017, nadat bij dochter Eline acute leukemie werd geconstateerd. Helaas wordt één op de vier kinderen niet meer beter. In samenwerking met bedrijven, verenigingen, scholen en individuen wordt geprobeerd veel geld in te zamelen. Met Eline als motiverende kracht. www.samensuccesvolvoorkika.nl

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: