Jozefien Muylle wint Dutch Tea Championship 2017

13 maart 2017 | Thijs Jacobs

Theesommelier Jozefien Myulle van Be Your Tea mag zich vanaf vandaag de Dutch Tea Champion van Nederland noemen. Tijdens de drukbezochte finale van het Dutch Tea Championship op het Amsterdam Coffee Festival versloeg Jozefien de drie andere finalisten, Charlotte van de Ven, Mark van den Bogaart en Pieter-Bas Prins.

In drie rondes werden de finalisten getest op hun theecapaciteiten. In ronde één draaide het om bereiding en smaak. Onder tijdsdruk bereidden alle vier de finalisten tegelijk twee Mystery Teas. De twee theeën werden in een blinde verpakking aangeboden. Het was aan de kandidaten om te ontdekken welke thee het was en hoe je deze het beste kunt bereiden. In ronde twee werd de strijd verder opgevoerd. De finalisten kregen alle vier tegelijk vijf sets van drie koppen thee geserveerd in zwarte kommen. Zij konden alleen ruiken en proeven. Het niet herkennen van kleur maakt het extra lastig. Twee theeën waren identiek, één week af. De afwijkende thee moesten ze herkennen. Tijdens ronde drie draaide het om de combinatie van thee met een exclusief door Jan Smink (chefkok van restaurant De Librije) ontwikkelde amuse. De finalisten hadden een perfect combinerende thee gezocht bij het complexe gerecht, Zij bereidden de thee live voor de jury en presenteren vol passie hun ultieme combinatie. 

Dit alles onder het toeziend oog van de vakjury bestaande uit Anja Schukkink (Tea in Motion), Viral Sheth (Global Sourcing Manager Tea bij Jacobs/Douwe Egberts) en Jan Smink chefkok bij De Librije. 

Jozefien wint naast de titel Dutch Tea Champion 2017 een reis naar de theeplantages van Glenburn Tea Estate in India.

Pieter-Bas Prins van Simply in Bliss, behaalde de tweede plaats en Charlotte van de Ven (Zoet! With Love / Charlotte’s Choice) en Mark van den Bogaart (TwisTea) behaalden een gedeelde derde plaats.

Het gerecht van Jan Smink

Het gerecht van Jan Smink bevatte vele complexe smaken. Het bestond uit een emulsie van gefermenteerde knoflook met puree van knolselderij, zoetzure groente gemarineerd met steranijs, chips van gezouten melk en een knapperig stukje briochebrood gebakken in beure noisette.

ITC Academy

De organisatie van het vandaag zeer druk bezochte evenement was in handen van International Tea & Coffee Academy. De International Tea & Coffee Academy (ITC Academy) is het kennis- en opleidingscentrum voor professionals en liefhebbers van thee en koffie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: