Jozefien Muylle wint Dutch Tea Championship 2017

13 maart 2017 | Thijs Jacobs

Theesommelier Jozefien Myulle van Be Your Tea mag zich vanaf vandaag de Dutch Tea Champion van Nederland noemen. Tijdens de drukbezochte finale van het Dutch Tea Championship op het Amsterdam Coffee Festival versloeg Jozefien de drie andere finalisten, Charlotte van de Ven, Mark van den Bogaart en Pieter-Bas Prins.

In drie rondes werden de finalisten getest op hun theecapaciteiten. In ronde één draaide het om bereiding en smaak. Onder tijdsdruk bereidden alle vier de finalisten tegelijk twee Mystery Teas. De twee theeën werden in een blinde verpakking aangeboden. Het was aan de kandidaten om te ontdekken welke thee het was en hoe je deze het beste kunt bereiden. In ronde twee werd de strijd verder opgevoerd. De finalisten kregen alle vier tegelijk vijf sets van drie koppen thee geserveerd in zwarte kommen. Zij konden alleen ruiken en proeven. Het niet herkennen van kleur maakt het extra lastig. Twee theeën waren identiek, één week af. De afwijkende thee moesten ze herkennen. Tijdens ronde drie draaide het om de combinatie van thee met een exclusief door Jan Smink (chefkok van restaurant De Librije) ontwikkelde amuse. De finalisten hadden een perfect combinerende thee gezocht bij het complexe gerecht, Zij bereidden de thee live voor de jury en presenteren vol passie hun ultieme combinatie. 

Dit alles onder het toeziend oog van de vakjury bestaande uit Anja Schukkink (Tea in Motion), Viral Sheth (Global Sourcing Manager Tea bij Jacobs/Douwe Egberts) en Jan Smink chefkok bij De Librije. 

Jozefien wint naast de titel Dutch Tea Champion 2017 een reis naar de theeplantages van Glenburn Tea Estate in India.

Pieter-Bas Prins van Simply in Bliss, behaalde de tweede plaats en Charlotte van de Ven (Zoet! With Love / Charlotte’s Choice) en Mark van den Bogaart (TwisTea) behaalden een gedeelde derde plaats.

Het gerecht van Jan Smink

Het gerecht van Jan Smink bevatte vele complexe smaken. Het bestond uit een emulsie van gefermenteerde knoflook met puree van knolselderij, zoetzure groente gemarineerd met steranijs, chips van gezouten melk en een knapperig stukje briochebrood gebakken in beure noisette.

ITC Academy

De organisatie van het vandaag zeer druk bezochte evenement was in handen van International Tea & Coffee Academy. De International Tea & Coffee Academy (ITC Academy) is het kennis- en opleidingscentrum voor professionals en liefhebbers van thee en koffie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: