Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

18 april 2019 | Yonne van Geene

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie.  

SVH Meestergastheren Leon IJpelaar (Sense*, Den Bosch), Said Maher (Het Seminar, Zenderen) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Joey de Kruijf af. De commissie kijkt terug op een mooie Meesterproef waarin Joey heeft laten zien wat een vakman, een Meester hij is. "Joey heeft een team om zich heen met enorme kennis en vaardigheden en hij weet met de brigades een beleving te creëren die de gast bij blijft. Niet alleen zijn de wijn-spijscombinaties mooi, ook het aanvoelen van wat de gast wenst en daarop inspelen, is bij Central Park tot een kunst verheven", aldus de commissie.   

Ultieme bekroning 

Na jaren ervaring opgedaan te hebben bij diverse bedrijven waaronder Tweesterrenrestaurant Parkheuvel, Rotterdam, waar Joey de Meesterproeven van drie verschillende collega’s meemaakte, deed Joey ook ervaring op over de grens in diverse settingen zoals Cyprus, Schotland en Hong Kong. Werkbezoeken aan verschillende wijngebieden in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika, Canada, Spanje, Italië en Nieuw-Zeeland verrijkten zijn kennis van wijn-spijscombinaties en brachten hem bovendien respect voor de cultuur, de etnische achtergronden van het land en de lokale bevolking. 

"Het behalen van de SVH Meestertitel is de ultieme bekroning op mijn carrière zowel binnen Central Park als binnen de gastronomie. Gastronomie is, kort en bondig gezegd, mijn leven, mijn ziel, mijn zaligheid. Gastronomie is voor mij een levenskunst: de combinatie van fine-dining en warme, respectvolle en discrete benadering naar de gast toe; de kunst van het verleiden door het aansturen van een goed opgeleide zwarte brigade." aldus de kersverse SVH Meestergastheer.

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 292 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: