Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

18 april 2019 | Yonne van Geene

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie.  

SVH Meestergastheren Leon IJpelaar (Sense*, Den Bosch), Said Maher (Het Seminar, Zenderen) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Joey de Kruijf af. De commissie kijkt terug op een mooie Meesterproef waarin Joey heeft laten zien wat een vakman, een Meester hij is. "Joey heeft een team om zich heen met enorme kennis en vaardigheden en hij weet met de brigades een beleving te creëren die de gast bij blijft. Niet alleen zijn de wijn-spijscombinaties mooi, ook het aanvoelen van wat de gast wenst en daarop inspelen, is bij Central Park tot een kunst verheven", aldus de commissie.   

Ultieme bekroning 

Na jaren ervaring opgedaan te hebben bij diverse bedrijven waaronder Tweesterrenrestaurant Parkheuvel, Rotterdam, waar Joey de Meesterproeven van drie verschillende collega’s meemaakte, deed Joey ook ervaring op over de grens in diverse settingen zoals Cyprus, Schotland en Hong Kong. Werkbezoeken aan verschillende wijngebieden in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika, Canada, Spanje, Italië en Nieuw-Zeeland verrijkten zijn kennis van wijn-spijscombinaties en brachten hem bovendien respect voor de cultuur, de etnische achtergronden van het land en de lokale bevolking. 

"Het behalen van de SVH Meestertitel is de ultieme bekroning op mijn carrière zowel binnen Central Park als binnen de gastronomie. Gastronomie is, kort en bondig gezegd, mijn leven, mijn ziel, mijn zaligheid. Gastronomie is voor mij een levenskunst: de combinatie van fine-dining en warme, respectvolle en discrete benadering naar de gast toe; de kunst van het verleiden door het aansturen van een goed opgeleide zwarte brigade." aldus de kersverse SVH Meestergastheer.

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 292 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: