Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

18 april 2019 | Yonne van Geene

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie.  

SVH Meestergastheren Leon IJpelaar (Sense*, Den Bosch), Said Maher (Het Seminar, Zenderen) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Joey de Kruijf af. De commissie kijkt terug op een mooie Meesterproef waarin Joey heeft laten zien wat een vakman, een Meester hij is. "Joey heeft een team om zich heen met enorme kennis en vaardigheden en hij weet met de brigades een beleving te creëren die de gast bij blijft. Niet alleen zijn de wijn-spijscombinaties mooi, ook het aanvoelen van wat de gast wenst en daarop inspelen, is bij Central Park tot een kunst verheven", aldus de commissie.   

Ultieme bekroning 

Na jaren ervaring opgedaan te hebben bij diverse bedrijven waaronder Tweesterrenrestaurant Parkheuvel, Rotterdam, waar Joey de Meesterproeven van drie verschillende collega’s meemaakte, deed Joey ook ervaring op over de grens in diverse settingen zoals Cyprus, Schotland en Hong Kong. Werkbezoeken aan verschillende wijngebieden in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika, Canada, Spanje, Italië en Nieuw-Zeeland verrijkten zijn kennis van wijn-spijscombinaties en brachten hem bovendien respect voor de cultuur, de etnische achtergronden van het land en de lokale bevolking. 

"Het behalen van de SVH Meestertitel is de ultieme bekroning op mijn carrière zowel binnen Central Park als binnen de gastronomie. Gastronomie is, kort en bondig gezegd, mijn leven, mijn ziel, mijn zaligheid. Gastronomie is voor mij een levenskunst: de combinatie van fine-dining en warme, respectvolle en discrete benadering naar de gast toe; de kunst van het verleiden door het aansturen van een goed opgeleide zwarte brigade." aldus de kersverse SVH Meestergastheer.

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 292 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: