Jan van Lissum start nieuw online restaurantplatform

25 mei 2018 | David Bakker

Na 12 gedrukte edities van Gault&Millau Nederland te hebben uitgegeven gooit Jan van Lissum met zijn ‘The Wine & Food Association’ het roer compleet om. Onder de naam ‘Proefschrift Restaurants’ start een nieuw online platform met een selectie van de betere restaurants van Nederland. Een platform dat vrijwel dagelijks wordt voorzien van nieuwe recensies en updates met daaraan gekoppeld een jaarlijkse awardpresentatie voor de beste restaurants per categorie en professionals die er werkzaam zijn.


Gedrukte restaurantgidsen die één keer per jaar worden gepubliceerd hebben hun langste tijd gehad. De actualiteit verandert anno 2018 zó snel, dat op het moment van verschijnen (te) veel inhoud al weer geschiedenis is. De verkochte oplagen loopt van alle restaurantgidsen al jarenlang terug.

Terwijl er onder restaurantbezoekers wel grote behoefte is aan deskundige beoordelingen, tips, analyses en adviezen. Maar met talloze blogs, vlogs, recensiesites en de overstelpende hoeveelheid informatie op social media, is het lastig om door de bomen het bos te blijven zien. Proefschrift Restaurants, genoemd naar het roemruchte wijnvakblad ‘Proefschrift’, dat sinds 2016 alleen nog succesvol online verschijnt, helpt de gast onderscheid maken tussen betrouwbare, onafhankelijke informatie en als recensies ‘verklede’ promotieacties. 


Evenwichtig tegenwicht

Met Proefschrift Restaurants biedt The Wine & Food Association evenwichtig tegenwicht. Hier recenseren alleen professionals. Daarom staan op de nieuwe site alleen restaurants die écht de moeite waard zijn. Actueel en voor elk budget. Net zoals Proefschrift met zijn wijnselecties tegenwicht biedt aan de (supermarkt)wijnpromoties in andere media.

Proefschrift Restaurants bouwt voort op de expertise en ervaring die door het team van Van Lissum de afgelopen 12 jaar is vergaard. Het team van enthousiaste en bekwame inspecteurs met een goede relatie met tal van restaurants en restaurantprofessionals is inmiddels gestart met een uitgebalanceerde en goed onderbouwde beoordeling van alle geselecteerde restaurants. 


Publicatie 

Proefschrift Restaurants maakt een waardering gebaseerd op beleving/sfeer, wijnbeleid, niveau van de keuken, service en prijs-kwaliteitverhouding. Bij het toekennen van de cijfers wordt er rekening gehouden met het prijsniveau. Het platform deelt de restaurants in naar vier categorieën, gebaseerd op prijs en niveau van de keuken. Waardoor een hoog rapportcijfer voor een laagdrempelige bistro niet vergeleken kan worden met een hoog rapportcijfer voor een sterrenzaak. Een beknopte, relevante samenvatting van de recensie van het beoordeelde restaurant wordt kort na het inspectiebezoek gepubliceerd op de site van Proefschrift Restaurants. De eerste publicaties van het platform zullen direct na de zomervakantie zichtbaar worden.



Awarduitreiking 5 november

Op 5 november, tijdens de tweedaagse vakbeurs ‘Gastronomie-Fine Food Professional’, onthult Proefschrift Restaurants voor elk van de vier prijscategorieën de Chef van het Jaar. Tegelijk worden ook de winnaars onder sommeliers, gastvrouwen/-heren, fromagier, wijn-spijsspecialist, de wijnkaart van het jaar en het beste restaurant per prijscategorie bekend gemaakt. 
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: