Jan van Lissum start nieuw online restaurantplatform

25 mei 2018 | David Bakker

Na 12 gedrukte edities van Gault&Millau Nederland te hebben uitgegeven gooit Jan van Lissum met zijn ‘The Wine & Food Association’ het roer compleet om. Onder de naam ‘Proefschrift Restaurants’ start een nieuw online platform met een selectie van de betere restaurants van Nederland. Een platform dat vrijwel dagelijks wordt voorzien van nieuwe recensies en updates met daaraan gekoppeld een jaarlijkse awardpresentatie voor de beste restaurants per categorie en professionals die er werkzaam zijn.


Gedrukte restaurantgidsen die één keer per jaar worden gepubliceerd hebben hun langste tijd gehad. De actualiteit verandert anno 2018 zó snel, dat op het moment van verschijnen (te) veel inhoud al weer geschiedenis is. De verkochte oplagen loopt van alle restaurantgidsen al jarenlang terug.

Terwijl er onder restaurantbezoekers wel grote behoefte is aan deskundige beoordelingen, tips, analyses en adviezen. Maar met talloze blogs, vlogs, recensiesites en de overstelpende hoeveelheid informatie op social media, is het lastig om door de bomen het bos te blijven zien. Proefschrift Restaurants, genoemd naar het roemruchte wijnvakblad ‘Proefschrift’, dat sinds 2016 alleen nog succesvol online verschijnt, helpt de gast onderscheid maken tussen betrouwbare, onafhankelijke informatie en als recensies ‘verklede’ promotieacties. 


Evenwichtig tegenwicht

Met Proefschrift Restaurants biedt The Wine & Food Association evenwichtig tegenwicht. Hier recenseren alleen professionals. Daarom staan op de nieuwe site alleen restaurants die écht de moeite waard zijn. Actueel en voor elk budget. Net zoals Proefschrift met zijn wijnselecties tegenwicht biedt aan de (supermarkt)wijnpromoties in andere media.

Proefschrift Restaurants bouwt voort op de expertise en ervaring die door het team van Van Lissum de afgelopen 12 jaar is vergaard. Het team van enthousiaste en bekwame inspecteurs met een goede relatie met tal van restaurants en restaurantprofessionals is inmiddels gestart met een uitgebalanceerde en goed onderbouwde beoordeling van alle geselecteerde restaurants. 


Publicatie 

Proefschrift Restaurants maakt een waardering gebaseerd op beleving/sfeer, wijnbeleid, niveau van de keuken, service en prijs-kwaliteitverhouding. Bij het toekennen van de cijfers wordt er rekening gehouden met het prijsniveau. Het platform deelt de restaurants in naar vier categorieën, gebaseerd op prijs en niveau van de keuken. Waardoor een hoog rapportcijfer voor een laagdrempelige bistro niet vergeleken kan worden met een hoog rapportcijfer voor een sterrenzaak. Een beknopte, relevante samenvatting van de recensie van het beoordeelde restaurant wordt kort na het inspectiebezoek gepubliceerd op de site van Proefschrift Restaurants. De eerste publicaties van het platform zullen direct na de zomervakantie zichtbaar worden.



Awarduitreiking 5 november

Op 5 november, tijdens de tweedaagse vakbeurs ‘Gastronomie-Fine Food Professional’, onthult Proefschrift Restaurants voor elk van de vier prijscategorieën de Chef van het Jaar. Tegelijk worden ook de winnaars onder sommeliers, gastvrouwen/-heren, fromagier, wijn-spijsspecialist, de wijnkaart van het jaar en het beste restaurant per prijscategorie bekend gemaakt. 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: