Jan van Lissum start nieuw online restaurantplatform

25 mei 2018 | David Bakker

Na 12 gedrukte edities van Gault&Millau Nederland te hebben uitgegeven gooit Jan van Lissum met zijn ‘The Wine & Food Association’ het roer compleet om. Onder de naam ‘Proefschrift Restaurants’ start een nieuw online platform met een selectie van de betere restaurants van Nederland. Een platform dat vrijwel dagelijks wordt voorzien van nieuwe recensies en updates met daaraan gekoppeld een jaarlijkse awardpresentatie voor de beste restaurants per categorie en professionals die er werkzaam zijn.


Gedrukte restaurantgidsen die één keer per jaar worden gepubliceerd hebben hun langste tijd gehad. De actualiteit verandert anno 2018 zó snel, dat op het moment van verschijnen (te) veel inhoud al weer geschiedenis is. De verkochte oplagen loopt van alle restaurantgidsen al jarenlang terug.

Terwijl er onder restaurantbezoekers wel grote behoefte is aan deskundige beoordelingen, tips, analyses en adviezen. Maar met talloze blogs, vlogs, recensiesites en de overstelpende hoeveelheid informatie op social media, is het lastig om door de bomen het bos te blijven zien. Proefschrift Restaurants, genoemd naar het roemruchte wijnvakblad ‘Proefschrift’, dat sinds 2016 alleen nog succesvol online verschijnt, helpt de gast onderscheid maken tussen betrouwbare, onafhankelijke informatie en als recensies ‘verklede’ promotieacties. 


Evenwichtig tegenwicht

Met Proefschrift Restaurants biedt The Wine & Food Association evenwichtig tegenwicht. Hier recenseren alleen professionals. Daarom staan op de nieuwe site alleen restaurants die écht de moeite waard zijn. Actueel en voor elk budget. Net zoals Proefschrift met zijn wijnselecties tegenwicht biedt aan de (supermarkt)wijnpromoties in andere media.

Proefschrift Restaurants bouwt voort op de expertise en ervaring die door het team van Van Lissum de afgelopen 12 jaar is vergaard. Het team van enthousiaste en bekwame inspecteurs met een goede relatie met tal van restaurants en restaurantprofessionals is inmiddels gestart met een uitgebalanceerde en goed onderbouwde beoordeling van alle geselecteerde restaurants. 


Publicatie 

Proefschrift Restaurants maakt een waardering gebaseerd op beleving/sfeer, wijnbeleid, niveau van de keuken, service en prijs-kwaliteitverhouding. Bij het toekennen van de cijfers wordt er rekening gehouden met het prijsniveau. Het platform deelt de restaurants in naar vier categorieën, gebaseerd op prijs en niveau van de keuken. Waardoor een hoog rapportcijfer voor een laagdrempelige bistro niet vergeleken kan worden met een hoog rapportcijfer voor een sterrenzaak. Een beknopte, relevante samenvatting van de recensie van het beoordeelde restaurant wordt kort na het inspectiebezoek gepubliceerd op de site van Proefschrift Restaurants. De eerste publicaties van het platform zullen direct na de zomervakantie zichtbaar worden.



Awarduitreiking 5 november

Op 5 november, tijdens de tweedaagse vakbeurs ‘Gastronomie-Fine Food Professional’, onthult Proefschrift Restaurants voor elk van de vier prijscategorieën de Chef van het Jaar. Tegelijk worden ook de winnaars onder sommeliers, gastvrouwen/-heren, fromagier, wijn-spijsspecialist, de wijnkaart van het jaar en het beste restaurant per prijscategorie bekend gemaakt. 
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: