Italiaanse sterrenchefs naar Nederland

23 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Nederland krijgt de primeur van de allereerste events van het grote internationale topchefplatform The Best Chef. In het najaar van 2016 koken drie Italiaanse sterrenchefs eenmalig in restaurant Fris in Haarlem. The Best Chef is een toonaangevend online inspiratieplatform voor professionele koks met bijna 200.000 fans op Facebook. Sinds dit jaar slaat The Best Chef de vleugels internationaal uit door het organiseren van events op locatie, waarbij Nederland de primeur heeft.

Italiaanse sterrenchefs koken bij restaurant Fris

Op 18 oktober vindt de aftrap plaats met Giuseppe D'Aquino van restaurant Oseleta bij Verona, gevolgd door Paolo Cappuccio van restaurant La Casa degli Spiriti * Gardameer op 20 november 2016 en op 6 december Gaetano Trovato van restaurant Arnolfo * in Toscane. De sterrenchefs koken een uitgebreid menu, waarbij chef Rick May van restaurant Fris samen met zijn team als host optreedt. De chefs vertegenwoordigen de nieuwe Italiaanse keuken, waarbij ze koken met respect voor de oorsprong en de smaken van de traditionele Italiaanse keuken.

Culinaire inspiratie van het hoogste niveau
De unieke diners bieden culinaire inspiratie van het hoogste niveau, interessante netwerkmogelijkheden en zijn niet te missen voor horecaprofessionals en in (Italiaanse) gastronomie geïnteresseerde consumenten. Gasten hebben de mogelijkheid de gastchefs te ontmoeten en daarnaast zal Cristian Gadau, oprichter en eigenaar van The Best Chef, bij de meeste events aanwezig zijn.
Naast een onvergetelijke eetervaring kunnen gasten rekenen op live streaming in de keuken en de restaurantzaal en op live fotoshoots van de gerechten. Daarnaast wordt live verslag gedaan via social media. The Best Chef is een toonaangevend inspiratieplatform voor en over toprestaurants en topchefs met bijna 200.000 Facebook-fans en bijna 62.000 volgers op Instagram (per eind augustus 2016).

De Nederlandse events worden mede georganiseerd door de in Nederland wonende en werkende Italiaanse topfotograaf Marco Paone, die diverse sterrenchefs en hun gerechten portretteerde.

Nederland past bij visie The Best Chef
Oprichter van The Best Chef Cristian Gadau: “Voor onze eerste events hebben we gekozen voor Nederland omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe invalshoeken. Nederland representeert op dit moment beter dan enig ander land in de wereld onze filosofie en onze culinaire visie. De diners zijn een gastronomische reis door verschillende culturen en met verschillende filosofieën, waarbij smaak en kunst uitgangspunten zijn. Voor 2017 zijn we bezig om internationale twee- en driesterrenchefs naar Nederland te halen.”

Grote eer voor Fris
Voor Rick May, per 1 september 2016 de nieuwe eigenaar van restaurant Fris in Haarlem, is het bijzonder dat hij de events mag hosten. May: “Dat deze sterrenchefs in mijn keuken koken is geweldig en een grote eer voor mij en mijn team. Het past uitstekend in mijn visie en ik kan hiermee een extra beleving bieden aan mijn gasten. Daarnaast is het superleuk om collega’s over de vloer te krijgen. Dat chef Giuseppe D’Aquino met zijn restaurant net als Fris ook lid is van Jeunes Restaurateurs maakt het extra bijzonder.”

18 oktober Giuseppe D’Aquino
Het diner op 18 oktober met Giuseppe D’Aquino van restaurant Oseleta* bij Verona, die bekend staat om zijn originele en innovatieve kookstijl, kost 140 euro per persoon all-in, inclusief achtgangenmenu, aperitief, wijnen, water en koffie.
Meer informatie over de events in november en december wordt later bekendgemaakt via social media. Reserveren via restaurant Fris, info@restaurantfris.nl of telefoon 023 - 53 10 717. 

Over The Best Chef en Cristian Gadau
Culinair platform The Best Chef (TBC) is in 2013 opgericht door chef Cristian Gadau. Op Instagram (thebestchefproject) en op de Facebookpagina (thebestchef / thebestcheffoodart) worden internationale topchefs en hun gerechten gepresenteerd middels fotografie en video. TBC is bijzonder populair onder professionele koks, de Facebookpagina telt per eind augustus 2016 bijna 200.000 fans en heeft een bereik van 2 miljoen views per week.
TBC is in 2016 gestart met jaarlijkse classificaties van de beste internationale chefs en kent awards toe in categorieën als ‘Food Art’ en ‘Innovative/New Concepts’. Sinds kort slaat TBC de vleugels internationaal uit door het organiseren van events, waarbij Nederland de primeur heeft.

Oprichter Cristian Gadau werd geboren op het Italiaanse eiland Sardinië en werkte als chef in toprestaurants in Duitsland, op Sardinië en in het Poolse Krakau, waar hij sinds negen jaar woont. Voor zijn werk als gastronomisch consultant en frontman van TBC reist hij de hele wereld over.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: