Italiaanse sterrenchefs naar Nederland

23 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Nederland krijgt de primeur van de allereerste events van het grote internationale topchefplatform The Best Chef. In het najaar van 2016 koken drie Italiaanse sterrenchefs eenmalig in restaurant Fris in Haarlem. The Best Chef is een toonaangevend online inspiratieplatform voor professionele koks met bijna 200.000 fans op Facebook. Sinds dit jaar slaat The Best Chef de vleugels internationaal uit door het organiseren van events op locatie, waarbij Nederland de primeur heeft.

Italiaanse sterrenchefs koken bij restaurant Fris

Op 18 oktober vindt de aftrap plaats met Giuseppe D'Aquino van restaurant Oseleta bij Verona, gevolgd door Paolo Cappuccio van restaurant La Casa degli Spiriti * Gardameer op 20 november 2016 en op 6 december Gaetano Trovato van restaurant Arnolfo * in Toscane. De sterrenchefs koken een uitgebreid menu, waarbij chef Rick May van restaurant Fris samen met zijn team als host optreedt. De chefs vertegenwoordigen de nieuwe Italiaanse keuken, waarbij ze koken met respect voor de oorsprong en de smaken van de traditionele Italiaanse keuken.

Culinaire inspiratie van het hoogste niveau
De unieke diners bieden culinaire inspiratie van het hoogste niveau, interessante netwerkmogelijkheden en zijn niet te missen voor horecaprofessionals en in (Italiaanse) gastronomie geïnteresseerde consumenten. Gasten hebben de mogelijkheid de gastchefs te ontmoeten en daarnaast zal Cristian Gadau, oprichter en eigenaar van The Best Chef, bij de meeste events aanwezig zijn.
Naast een onvergetelijke eetervaring kunnen gasten rekenen op live streaming in de keuken en de restaurantzaal en op live fotoshoots van de gerechten. Daarnaast wordt live verslag gedaan via social media. The Best Chef is een toonaangevend inspiratieplatform voor en over toprestaurants en topchefs met bijna 200.000 Facebook-fans en bijna 62.000 volgers op Instagram (per eind augustus 2016).

De Nederlandse events worden mede georganiseerd door de in Nederland wonende en werkende Italiaanse topfotograaf Marco Paone, die diverse sterrenchefs en hun gerechten portretteerde.

Nederland past bij visie The Best Chef
Oprichter van The Best Chef Cristian Gadau: “Voor onze eerste events hebben we gekozen voor Nederland omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe invalshoeken. Nederland representeert op dit moment beter dan enig ander land in de wereld onze filosofie en onze culinaire visie. De diners zijn een gastronomische reis door verschillende culturen en met verschillende filosofieën, waarbij smaak en kunst uitgangspunten zijn. Voor 2017 zijn we bezig om internationale twee- en driesterrenchefs naar Nederland te halen.”

Grote eer voor Fris
Voor Rick May, per 1 september 2016 de nieuwe eigenaar van restaurant Fris in Haarlem, is het bijzonder dat hij de events mag hosten. May: “Dat deze sterrenchefs in mijn keuken koken is geweldig en een grote eer voor mij en mijn team. Het past uitstekend in mijn visie en ik kan hiermee een extra beleving bieden aan mijn gasten. Daarnaast is het superleuk om collega’s over de vloer te krijgen. Dat chef Giuseppe D’Aquino met zijn restaurant net als Fris ook lid is van Jeunes Restaurateurs maakt het extra bijzonder.”

18 oktober Giuseppe D’Aquino
Het diner op 18 oktober met Giuseppe D’Aquino van restaurant Oseleta* bij Verona, die bekend staat om zijn originele en innovatieve kookstijl, kost 140 euro per persoon all-in, inclusief achtgangenmenu, aperitief, wijnen, water en koffie.
Meer informatie over de events in november en december wordt later bekendgemaakt via social media. Reserveren via restaurant Fris, info@restaurantfris.nl of telefoon 023 - 53 10 717. 

Over The Best Chef en Cristian Gadau
Culinair platform The Best Chef (TBC) is in 2013 opgericht door chef Cristian Gadau. Op Instagram (thebestchefproject) en op de Facebookpagina (thebestchef / thebestcheffoodart) worden internationale topchefs en hun gerechten gepresenteerd middels fotografie en video. TBC is bijzonder populair onder professionele koks, de Facebookpagina telt per eind augustus 2016 bijna 200.000 fans en heeft een bereik van 2 miljoen views per week.
TBC is in 2016 gestart met jaarlijkse classificaties van de beste internationale chefs en kent awards toe in categorieën als ‘Food Art’ en ‘Innovative/New Concepts’. Sinds kort slaat TBC de vleugels internationaal uit door het organiseren van events, waarbij Nederland de primeur heeft.

Oprichter Cristian Gadau werd geboren op het Italiaanse eiland Sardinië en werkte als chef in toprestaurants in Duitsland, op Sardinië en in het Poolse Krakau, waar hij sinds negen jaar woont. Voor zijn werk als gastronomisch consultant en frontman van TBC reist hij de hele wereld over.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: