Italiaanse sterrenchefs naar Nederland

23 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Nederland krijgt de primeur van de allereerste events van het grote internationale topchefplatform The Best Chef. In het najaar van 2016 koken drie Italiaanse sterrenchefs eenmalig in restaurant Fris in Haarlem. The Best Chef is een toonaangevend online inspiratieplatform voor professionele koks met bijna 200.000 fans op Facebook. Sinds dit jaar slaat The Best Chef de vleugels internationaal uit door het organiseren van events op locatie, waarbij Nederland de primeur heeft.

Italiaanse sterrenchefs koken bij restaurant Fris

Op 18 oktober vindt de aftrap plaats met Giuseppe D'Aquino van restaurant Oseleta bij Verona, gevolgd door Paolo Cappuccio van restaurant La Casa degli Spiriti * Gardameer op 20 november 2016 en op 6 december Gaetano Trovato van restaurant Arnolfo * in Toscane. De sterrenchefs koken een uitgebreid menu, waarbij chef Rick May van restaurant Fris samen met zijn team als host optreedt. De chefs vertegenwoordigen de nieuwe Italiaanse keuken, waarbij ze koken met respect voor de oorsprong en de smaken van de traditionele Italiaanse keuken.

Culinaire inspiratie van het hoogste niveau
De unieke diners bieden culinaire inspiratie van het hoogste niveau, interessante netwerkmogelijkheden en zijn niet te missen voor horecaprofessionals en in (Italiaanse) gastronomie geïnteresseerde consumenten. Gasten hebben de mogelijkheid de gastchefs te ontmoeten en daarnaast zal Cristian Gadau, oprichter en eigenaar van The Best Chef, bij de meeste events aanwezig zijn.
Naast een onvergetelijke eetervaring kunnen gasten rekenen op live streaming in de keuken en de restaurantzaal en op live fotoshoots van de gerechten. Daarnaast wordt live verslag gedaan via social media. The Best Chef is een toonaangevend inspiratieplatform voor en over toprestaurants en topchefs met bijna 200.000 Facebook-fans en bijna 62.000 volgers op Instagram (per eind augustus 2016).

De Nederlandse events worden mede georganiseerd door de in Nederland wonende en werkende Italiaanse topfotograaf Marco Paone, die diverse sterrenchefs en hun gerechten portretteerde.

Nederland past bij visie The Best Chef
Oprichter van The Best Chef Cristian Gadau: “Voor onze eerste events hebben we gekozen voor Nederland omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe invalshoeken. Nederland representeert op dit moment beter dan enig ander land in de wereld onze filosofie en onze culinaire visie. De diners zijn een gastronomische reis door verschillende culturen en met verschillende filosofieën, waarbij smaak en kunst uitgangspunten zijn. Voor 2017 zijn we bezig om internationale twee- en driesterrenchefs naar Nederland te halen.”

Grote eer voor Fris
Voor Rick May, per 1 september 2016 de nieuwe eigenaar van restaurant Fris in Haarlem, is het bijzonder dat hij de events mag hosten. May: “Dat deze sterrenchefs in mijn keuken koken is geweldig en een grote eer voor mij en mijn team. Het past uitstekend in mijn visie en ik kan hiermee een extra beleving bieden aan mijn gasten. Daarnaast is het superleuk om collega’s over de vloer te krijgen. Dat chef Giuseppe D’Aquino met zijn restaurant net als Fris ook lid is van Jeunes Restaurateurs maakt het extra bijzonder.”

18 oktober Giuseppe D’Aquino
Het diner op 18 oktober met Giuseppe D’Aquino van restaurant Oseleta* bij Verona, die bekend staat om zijn originele en innovatieve kookstijl, kost 140 euro per persoon all-in, inclusief achtgangenmenu, aperitief, wijnen, water en koffie.
Meer informatie over de events in november en december wordt later bekendgemaakt via social media. Reserveren via restaurant Fris, info@restaurantfris.nl of telefoon 023 - 53 10 717. 

Over The Best Chef en Cristian Gadau
Culinair platform The Best Chef (TBC) is in 2013 opgericht door chef Cristian Gadau. Op Instagram (thebestchefproject) en op de Facebookpagina (thebestchef / thebestcheffoodart) worden internationale topchefs en hun gerechten gepresenteerd middels fotografie en video. TBC is bijzonder populair onder professionele koks, de Facebookpagina telt per eind augustus 2016 bijna 200.000 fans en heeft een bereik van 2 miljoen views per week.
TBC is in 2016 gestart met jaarlijkse classificaties van de beste internationale chefs en kent awards toe in categorieën als ‘Food Art’ en ‘Innovative/New Concepts’. Sinds kort slaat TBC de vleugels internationaal uit door het organiseren van events, waarbij Nederland de primeur heeft.

Oprichter Cristian Gadau werd geboren op het Italiaanse eiland Sardinië en werkte als chef in toprestaurants in Duitsland, op Sardinië en in het Poolse Krakau, waar hij sinds negen jaar woont. Voor zijn werk als gastronomisch consultant en frontman van TBC reist hij de hele wereld over.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: