Italiaanse sterrenchefs naar Nederland

23 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Nederland krijgt de primeur van de allereerste events van het grote internationale topchefplatform The Best Chef. In het najaar van 2016 koken drie Italiaanse sterrenchefs eenmalig in restaurant Fris in Haarlem. The Best Chef is een toonaangevend online inspiratieplatform voor professionele koks met bijna 200.000 fans op Facebook. Sinds dit jaar slaat The Best Chef de vleugels internationaal uit door het organiseren van events op locatie, waarbij Nederland de primeur heeft.

Italiaanse sterrenchefs koken bij restaurant Fris

Op 18 oktober vindt de aftrap plaats met Giuseppe D'Aquino van restaurant Oseleta bij Verona, gevolgd door Paolo Cappuccio van restaurant La Casa degli Spiriti * Gardameer op 20 november 2016 en op 6 december Gaetano Trovato van restaurant Arnolfo * in Toscane. De sterrenchefs koken een uitgebreid menu, waarbij chef Rick May van restaurant Fris samen met zijn team als host optreedt. De chefs vertegenwoordigen de nieuwe Italiaanse keuken, waarbij ze koken met respect voor de oorsprong en de smaken van de traditionele Italiaanse keuken.

Culinaire inspiratie van het hoogste niveau
De unieke diners bieden culinaire inspiratie van het hoogste niveau, interessante netwerkmogelijkheden en zijn niet te missen voor horecaprofessionals en in (Italiaanse) gastronomie geïnteresseerde consumenten. Gasten hebben de mogelijkheid de gastchefs te ontmoeten en daarnaast zal Cristian Gadau, oprichter en eigenaar van The Best Chef, bij de meeste events aanwezig zijn.
Naast een onvergetelijke eetervaring kunnen gasten rekenen op live streaming in de keuken en de restaurantzaal en op live fotoshoots van de gerechten. Daarnaast wordt live verslag gedaan via social media. The Best Chef is een toonaangevend inspiratieplatform voor en over toprestaurants en topchefs met bijna 200.000 Facebook-fans en bijna 62.000 volgers op Instagram (per eind augustus 2016).

De Nederlandse events worden mede georganiseerd door de in Nederland wonende en werkende Italiaanse topfotograaf Marco Paone, die diverse sterrenchefs en hun gerechten portretteerde.

Nederland past bij visie The Best Chef
Oprichter van The Best Chef Cristian Gadau: “Voor onze eerste events hebben we gekozen voor Nederland omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe invalshoeken. Nederland representeert op dit moment beter dan enig ander land in de wereld onze filosofie en onze culinaire visie. De diners zijn een gastronomische reis door verschillende culturen en met verschillende filosofieën, waarbij smaak en kunst uitgangspunten zijn. Voor 2017 zijn we bezig om internationale twee- en driesterrenchefs naar Nederland te halen.”

Grote eer voor Fris
Voor Rick May, per 1 september 2016 de nieuwe eigenaar van restaurant Fris in Haarlem, is het bijzonder dat hij de events mag hosten. May: “Dat deze sterrenchefs in mijn keuken koken is geweldig en een grote eer voor mij en mijn team. Het past uitstekend in mijn visie en ik kan hiermee een extra beleving bieden aan mijn gasten. Daarnaast is het superleuk om collega’s over de vloer te krijgen. Dat chef Giuseppe D’Aquino met zijn restaurant net als Fris ook lid is van Jeunes Restaurateurs maakt het extra bijzonder.”

18 oktober Giuseppe D’Aquino
Het diner op 18 oktober met Giuseppe D’Aquino van restaurant Oseleta* bij Verona, die bekend staat om zijn originele en innovatieve kookstijl, kost 140 euro per persoon all-in, inclusief achtgangenmenu, aperitief, wijnen, water en koffie.
Meer informatie over de events in november en december wordt later bekendgemaakt via social media. Reserveren via restaurant Fris, info@restaurantfris.nl of telefoon 023 - 53 10 717. 

Over The Best Chef en Cristian Gadau
Culinair platform The Best Chef (TBC) is in 2013 opgericht door chef Cristian Gadau. Op Instagram (thebestchefproject) en op de Facebookpagina (thebestchef / thebestcheffoodart) worden internationale topchefs en hun gerechten gepresenteerd middels fotografie en video. TBC is bijzonder populair onder professionele koks, de Facebookpagina telt per eind augustus 2016 bijna 200.000 fans en heeft een bereik van 2 miljoen views per week.
TBC is in 2016 gestart met jaarlijkse classificaties van de beste internationale chefs en kent awards toe in categorieën als ‘Food Art’ en ‘Innovative/New Concepts’. Sinds kort slaat TBC de vleugels internationaal uit door het organiseren van events, waarbij Nederland de primeur heeft.

Oprichter Cristian Gadau werd geboren op het Italiaanse eiland Sardinië en werkte als chef in toprestaurants in Duitsland, op Sardinië en in het Poolse Krakau, waar hij sinds negen jaar woont. Voor zijn werk als gastronomisch consultant en frontman van TBC reist hij de hele wereld over.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: