Irodion is de 'Beste Griek' van 2020

4 februari 2020 | Redactie

Grieks specialiteitenrestaurant Irodion in Capelle aan den IJssel is uitgeroepen tot “Beste Griek 2020’ door Griekenland Magazine. Daarnaast won het restaurant van Kostas en Wicky Christodoulou een internationale Gold Award voor ‘Authentic Taste of Greece’ van de Griekse organisatie Greek Taste Beyond Borders.

Het is de kroon op het werk na de grootscheepse verbouwing van Irodion ruim twee jaar geleden en het verbeteren van het culinaire niveau. De prijs voor Beste Griek wordt 20 maart uitgereikt in aanwezigheid van burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel.

Het is de tweede keer dat restaurant Irodion door Griekenland Magazine wordt uitgeroepen tot beste Griekse restaurant. Ook in 2016 ging de prijs naar het restaurant van Kostas en Wicky Christodoulou.

Nadat lezers in België en Nederland hun favoriete Griekse restaurant mochten nomineren, kwam Irodion via de longlist en na een positief jurybezoek op de shortlist. Na stemming door de lezers van het magazine bleek dat Irodion met ruim 36% van de stemmen de titel De Beste Griek gewonnen had.

Nieuwe inrichting en verhoging culinaire niveau

Eigenaar Kostas Christodoulou: “De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om het culinaire niveau te verhogen, onder meer door Griekse topchefs gerechten te laten ontwikkelen en om verse producten van de allerbeste kwaliteit te gebruiken. Sinds de verbouwing ruim twee jaar geleden heeft het restaurant een moderne look met een warme sfeer en dat trekt ook een ander, jonger publiek aan. Verder organiseren we regelmatig culinaire evenementen en wijnproeverijen. We zijn er trots op dat onze inspanningen zo worden gewaardeerd en we zijn heel blij met beide prijzen.

Op 20 maart om 17.00 uur krijgen we de prijs voor De Beste Griek uitgereikt, in aanwezigheid van burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel. Dat vieren we feestelijk met een hapje, drankje, Griekse live muziek en een Griekse dansgroep. Al onze gasten zijn tussen 16.00 en 17.30 uur welkom om het mee te beleven.”


Award voor moderne kookstijl en authentieke smaken

De Gold Award ‘Authentic Taste of Greece 2020’ is een internationale prijs die wordt uitgeloofd door de Griekse organisatie Greek Taste Beyond Borders (GTBB). De prijs is bestemd voor bedrijven buiten Griekenland die Griekse authentieke smaken en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De organisatie roemt de combinatie van moderne kookstijl met authentieke smaken die gebaseerd zijn op Griekse tradities, en het enthousiasme waarmee Irodion de gerechten serveert. De award zal op 6 april 2020 aan het echtpaar Christodoulou worden uitgereikt op de conferentie van de GTBB in Athene.

Feestelijk menu

Irodion viert de successen met een speciaal viergangenmenu met authentieke gerechten voor de feestprijs van € 29,50. Het menu wordt de hele maand februari 2020 geserveerd van maandag tot en met donderdag.

Irodion is een Grieks specialiteitenrestaurant in winkelcentrum De Terp in Capelle aan den IJssel bij Rotterdam. Eigenaren Kostas en Wicky Christodoulou serveren hier sinds 2008 de authentieke Griekse keuken in een modern jasje. Irodion onderscheidt zich door het gebruik van verse producten van de allerbeste kwaliteit, gepresenteerd op smaakvol servies en een hartelijke Griekse bediening. De wijnkaart bevat grotendeels Griekse kwaliteitswijnen, iets wat voor Griekse restaurants in Nederland uitzonderlijk is. Het restaurant is in het najaar van 2017 verbouwd en heeft een moderne look gekregen, gecombineerd met de warme sfeer van Griekenland.

Irodion behaalde in 2009 een vijfde plaats in de restaurantrecensierubriek de Gouden Pollepel van het Algemeen Dagblad Rotterdam en werd in 2016 en 2020 uitgeroepen tot ‘Beste Griek’ door Griekenland Magazine. In 2020 wint het restaurant de Gold Award ‘Authentic Taste of Greece’ van de Griekse organisatie Greek Taste Beyond Borders.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: