Internationalisering centraal tijdens EFFF

26 juli 2010 |
Internationalisering centraal tijdens EFFF<

De 17e editie van de European Fine Food Fair (EFFF), een inspirerende vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen, staat in 2011 in het teken van inter-nationalisering door regionalisering. Diverse gastronomische regio’s presenteren zich van maandag 31 januari tot en met woensdag 2 februari aanstaande op de EFFF in het MECC Maastricht. Met authentieke streekproducten, specialiteiten en ambachtelijke bereidingstechnieken laten de deelnemers van de regiopleinen culinaire prestaties uit hun regio zien.

Kloppend hart
Foodinspiration, foodstyling, fooddesign en foodexperience staan hierbij centraal. Het hart van ieder plein wordt gevormd door inspirerende demo’s van (sterren)chefs uit de betreffende regio. Een kloppend hart, want hier zal passie voor gastronomie met trots voor het eigen achterland samenkomen.

Lucht tussen beurzen
Op verzoek van vele exposanten vindt de komende editie van de EFFF niet in week 4, maar in week 5 plaats. Zij vonden een week extra ‘lucht’ tussen de Horecava en de EFFF wenselijk. Na hier als RAI Groep naar gekeken te hebben, is met deze koerswijziging ingestemd. De extra tijd die zo is gecreëerd, kan door de exposanten benut worden om leads op te volgen. Tevens is de verschuiving met een week 'prettiger' kijkend naar de agendering van de Sirha in Lyon.

Ontmoetingsplaats
Ook in 2011 fungeert de EFFF als ontmoetingsplaats voor beslissingsbevoegde topchefs, restaurateurs, patissiers en sommeliers uit de hoogste klassen van de gastronomie. Personen die beslissingsbevoegd zijn op het gebied van food & beverage en tevens werkzaam zijn binnen de topgastronomie worden op persoonlijke titel uitgenodigd en toegelaten tot de EFFF.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: