Internationale groep in actie tegen rietjes McDonald's

18 juli 2017 | Roy Spijker

De internationale groep SumOfUs, een internationale waakhond voor grote bedrijven, is een petitie gestart waarin McDonalds wordt gevraagd te stoppen met rietjes. Volgens de groep worden de rietjes maar voor een paar minuten gebruikt, voordat ze uiteindelijk in de oceaan verdwijnen bij de rest an het plastic. De etitie is inmiddels al door 110.000 mensen ondertekend.

"Vervuiling van plastic vormt een van de grootste bedreigingen van onze oceanen en rietjes worden het vaakst gevonden tijdens het schoonmaken van de stranden." zegt Sondhya Gupta, campagnevoerster bij SumOfUs. "McDonald's deelt jaarlijks miljoenen rietjes uit aan zijn consumenten. Als dit niet meer gebeurt, zou dit een grote stap zijn in het schoonmaken van onze oceanen en het beschermen van het dierenleven. Als McDonalds echt serieus is in het verbeteren van haar impact op het milieu, dan kan ze ook overstappen op andere materialen als afbreekbare en recyclebare papieren rietjes.

"Maar als we naar de donkere kant van bedrijven als McDonald's kijken, ondernemen zij alles om hun merk te beschermen. Als we McDonald's kunnen overtuigen om te stoppen met het gebruik van plastic, zal het plastic en het aantal rietjes in oceaan drastisch terugdringen en zullen we dieren in de zee beschermen," aldus Gupta.

De petitie is hier te tekenen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: