In deze 10 steden is alcohol het goedkoopst

26 mei 2016 |
In deze 10 steden is alcohol het goedkoopst<

Een glas bier is het goedkoopst in de Tsjechische hoofdstad Praag. Voor de goedkoopste champagne moet je dan weer naar Tallinn in Estland. Dat
blijkt uit de jaarlijkse lijst van de Britse reissite Post Office Holiday, waarvoor prijzen van twaalf alcoholische dranken in zestien Europese landen worden geanalyseerd.

Goedkoop drankje
In Praag betaal je gemiddeld van 1,63 euro voor een flesje bier. Daarmee is de hoofdstad van Tsjechië de goedkoopste plaats in Europa om een biertje te pakken. Ook andere alcoholische dranken zijn er goedkoop. Voor een glas wijn tel je gemiddeld 2,04 euro neer, voor een wodka orange betaal je gemiddeld 3,67 euro. Vorig jaar stond de Hongaarse hoofdstad Boedapest, nu op nummer twee, nog helemaal bovenaan de lijst met plaatsen waar je goedkoop alcohol drinkt.

Praag vs. Marbella
Wie de twaalf drankjes in de lijst, waaronder wijn, champagne, martini en wodka orange, allemaal in Praag bestelt, is op het einde gemiddeld 37,30 euro kwijt. In het Spaanse Marbella betaal je het meest voor de identieke bestelling, namelijk 93,36 euro.

Champagne
Hoewel je de meeste alcoholische dranken in Praag goedkoop kan krijgen, betaal je in die stad het meest voor een fles champagne, gemiddeld 71 euro. De goedkoopste champagne drink je in Tallinn voor een gemiddelde van ‘slechts’ 26 euro. Het duurste drankje vind je in Londen, waar je gemiddeld 11,5 euro betaalt voor een dry martini. De duurste pintjes vind je in het Ierse Dublin, waar je makkelijk 5,7 euro per glas betaalt.

De top 10 van plaatsen met goedkope alcoholische drankjes

1. Prague, Tsjechië

2. Budapest, Hongarije

3. Krakow, Polen

4. Riga, Letland

5. Tallinn, Estland

6. Palma, Majorca

7. Berlijn, Duitsland

8. Amsterdam, Nederland

9. Barcelona, Spanje

10. Londen, Groot-Brittannië

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: