Horecatalenten strijden om kampioenschap

23 februari 2015 |
Horecatalenten strijden om kampioenschap

Op woensdag 11 maart 2015 van 9.30 tot 17.00 uur strijden studenten van de horecaopleidingen van het Graafschap College, Aventus, Rijn IJssel
College Vakschool Wageningen en de ROC van Twente voor de achtste keer om het kampioenschap van Oost Nederland. Het evenement vindt plaats in de Dru-Cultuurfabriek te Ulft.

Horecatalent
Koks, gastheren en gastvrouwen in opleiding ondersteund door docenten en leermeesters, strijden deze dag om de prestigieuze titel ‘Horecatalent van de Achterhoek’. Doel van de wedstrijden is om de motivatie van studenten een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak. De organisatie is in handen van Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA).

Vakwedstrijden voor leerling én leermeester/docent
Aan de wedstrijden kunnen studenten van alle niveaus van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw deelnemen. Aan de hand van het niveau en het vakgebied krijgen de wedstrijddeelnemers meerdere opdrachten. Een deel van de opdrachten wordt vooraf uitgevoerd op het leerbedrijf, de overige opdrachten worden ter plekke volbracht. Naast de wedstrijden voor studenten, wordt er een wedstrijd georganiseerd waaraan leerling en leermeester of docent gezamenlijk mee kunnen doen.

Er zijn aansprekende prijzen te winnen:
• De hoofdprijs is een stage bij Sterren-Restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer
• stage bij Hotel Okura
• messensets Wüsthof
• workshop bij een Achterhoekse wijnboer
• V.I.P. behandeling bij een oefenduel van het Nederlands elftal
• Golden Tulip Doorwerth prijs, Bilderberg Hotelprijs
• Sligro ROC wisselbeker
• dinercheque van Hotel Avenarius Ruurlo
• het boek “Goud op je Bord” van Erik te Velthuis

Leermeesters ontmoetingsplaats
Leermeesters zijn voor praktijkopleidingen de spil van de opleiding. Zij vormen de vakman/vrouw. Het zijn de leermeesters die de studenten de fijne kneepjes van het vak leren. Op de talentendag is er ruim aandacht voor de leermeesters. Zo is er een wedstrijd voor leermeester en leerling, maar ook heeft de organisatie toppers uit het horecavak uitgenodigd om kennis over te dragen. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om collega-leermeesters en docenten van de verschillende scholen te ontmoeten. We zien jullie graag.

Workshops
Verzorgd door SVH-Meesterkok Guido Panjer, Drs. Gonnie Klein Rouweler, Erik te Velthuis en Maurits Steverink (zie programma). Aanmelden via de website: www.horecatalentachterhoek.nl

Kenniswedstrijd
Alle bezoekers kunnen meedoen aan de “Kenniswedstrijd” De wedstrijd bestaat uit: kennis van de aanwezige producten, hiervan wordt een selectie gemaakt, aangevuld met een aantal vragen met een “praktisch karakter”. Iedere bezoeker kan een formulier invullen en de winnaar verdient een diner voor twee.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: