Horecatalenten strijden om kampioenschap

23 februari 2015
Horecatalenten strijden om kampioenschap

Op woensdag 11 maart 2015 van 9.30 tot 17.00 uur strijden studenten van de horecaopleidingen van het Graafschap College, Aventus, Rijn IJssel
College Vakschool Wageningen en de ROC van Twente voor de achtste keer om het kampioenschap van Oost Nederland. Het evenement vindt plaats in de Dru-Cultuurfabriek te Ulft.

*Horecatalent*
Koks, gastheren en gastvrouwen in opleiding ondersteund door docenten en leermeesters, strijden deze dag om de prestigieuze titel ‘Horecatalent van de Achterhoek’. Doel van de wedstrijden is om de motivatie van studenten een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak. De organisatie is in handen van Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA).

*Vakwedstrijden voor leerling én leermeester/docent*
Aan de wedstrijden kunnen studenten van alle niveaus van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw deelnemen. Aan de hand van het niveau en het vakgebied krijgen de wedstrijddeelnemers meerdere opdrachten. Een deel van de opdrachten wordt vooraf uitgevoerd op het leerbedrijf, de overige opdrachten worden ter plekke volbracht. Naast de wedstrijden voor studenten, wordt er een wedstrijd georganiseerd waaraan leerling en leermeester of docent gezamenlijk mee kunnen doen.

*Er zijn aansprekende prijzen te winnen:*
• De hoofdprijs is een stage bij Sterren-Restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer
• stage bij Hotel Okura
• messensets Wüsthof
• workshop bij een Achterhoekse wijnboer
• V.I.P. behandeling bij een oefenduel van het Nederlands elftal
• Golden Tulip Doorwerth prijs, Bilderberg Hotelprijs
• Sligro ROC wisselbeker
• dinercheque van Hotel Avenarius Ruurlo
• het boek “Goud op je Bord” van Erik te Velthuis

*Leermeesters ontmoetingsplaats*
Leermeesters zijn voor praktijkopleidingen de spil van de opleiding. Zij vormen de vakman/vrouw. Het zijn de leermeesters die de studenten de fijne kneepjes van het vak leren. Op de talentendag is er ruim aandacht voor de leermeesters. Zo is er een wedstrijd voor leermeester en leerling, maar ook heeft de organisatie toppers uit het horecavak uitgenodigd om kennis over te dragen. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om collega-leermeesters en docenten van de verschillende scholen te ontmoeten. We zien jullie graag.

*Workshops*
Verzorgd door SVH-Meesterkok Guido Panjer, Drs. Gonnie Klein Rouweler, Erik te Velthuis en Maurits Steverink (zie programma). Aanmelden via de website: www.horecatalentachterhoek.nl

*Kenniswedstrijd*
Alle bezoekers kunnen meedoen aan de “Kenniswedstrijd” De wedstrijd bestaat uit: kennis van de aanwezige producten, hiervan wordt een selectie gemaakt, aangevuld met een aantal vragen met een “praktisch karakter”. Iedere bezoeker kan een formulier invullen en de winnaar verdient een diner voor twee.

Overig nieuws