Horecamagnaat Won Yip opent SushiSamba in casino Amsterdam

6 oktober 2016 | Jorien Slager

Horecamagnaat Won Yip, één van de grootste horeca-uitbaters in Amsterdam, gaat een SushiSamba openen in het Holland Casino aan het Max Euweplein in Amsterdam. Yip is mede-eigenaar van SushiSamba in Londen. Het concept telt tevens filialen in New York,  Miami en Las Vegas. SushiSamba mixt de Japanse keuken met die van Peru en Brazilië.

Tegenover Pure Luxe meldt Yip dat het restaurant de deuren opent in het vierde kwartaal van dit jaar. Het restaurant moet 800 vierkante meter groot worden plus een groot terras aan de waterzijde van het Holland Casino in Amsterdam. Het gaat om een investering van miljoenen euro's.

Voor het nieuwe restaurant wordt een nieuw stuk aangebouwd aan het pand. De Yip Groep is met Holland Casino overeengekomen voor eigen rekening en risico de exploitatie van de hoogwaardige horeca met een uitstraling passend bij het Casino op zich te nemen, zo blijkt uit de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Het feit dat Yip het duurste appartement van Amsterdam kocht, trok begin dit jaar de aandacht van de media. Naar verluidt, een slordige 16 miljoen euro betaalde hij voor het project. Inmiddels heeft hij er een deel van verkocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: