Horecamagnaat Won Yip opent SushiSamba in casino Amsterdam

6 oktober 2016 | Jorien Slager

Horecamagnaat Won Yip, één van de grootste horeca-uitbaters in Amsterdam, gaat een SushiSamba openen in het Holland Casino aan het Max Euweplein in Amsterdam. Yip is mede-eigenaar van SushiSamba in Londen. Het concept telt tevens filialen in New York,  Miami en Las Vegas. SushiSamba mixt de Japanse keuken met die van Peru en Brazilië.

Tegenover Pure Luxe meldt Yip dat het restaurant de deuren opent in het vierde kwartaal van dit jaar. Het restaurant moet 800 vierkante meter groot worden plus een groot terras aan de waterzijde van het Holland Casino in Amsterdam. Het gaat om een investering van miljoenen euro's.

Voor het nieuwe restaurant wordt een nieuw stuk aangebouwd aan het pand. De Yip Groep is met Holland Casino overeengekomen voor eigen rekening en risico de exploitatie van de hoogwaardige horeca met een uitstraling passend bij het Casino op zich te nemen, zo blijkt uit de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Het feit dat Yip het duurste appartement van Amsterdam kocht, trok begin dit jaar de aandacht van de media. Naar verluidt, een slordige 16 miljoen euro betaalde hij voor het project. Inmiddels heeft hij er een deel van verkocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: