Horecamagnaat Won Yip opent SushiSamba in casino Amsterdam

6 oktober 2016 | Jorien Slager

Horecamagnaat Won Yip, één van de grootste horeca-uitbaters in Amsterdam, gaat een SushiSamba openen in het Holland Casino aan het Max Euweplein in Amsterdam. Yip is mede-eigenaar van SushiSamba in Londen. Het concept telt tevens filialen in New York,  Miami en Las Vegas. SushiSamba mixt de Japanse keuken met die van Peru en Brazilië.

Tegenover Pure Luxe meldt Yip dat het restaurant de deuren opent in het vierde kwartaal van dit jaar. Het restaurant moet 800 vierkante meter groot worden plus een groot terras aan de waterzijde van het Holland Casino in Amsterdam. Het gaat om een investering van miljoenen euro's.

Voor het nieuwe restaurant wordt een nieuw stuk aangebouwd aan het pand. De Yip Groep is met Holland Casino overeengekomen voor eigen rekening en risico de exploitatie van de hoogwaardige horeca met een uitstraling passend bij het Casino op zich te nemen, zo blijkt uit de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Het feit dat Yip het duurste appartement van Amsterdam kocht, trok begin dit jaar de aandacht van de media. Naar verluidt, een slordige 16 miljoen euro betaalde hij voor het project. Inmiddels heeft hij er een deel van verkocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: