Horecamagnaat Won Yip opent SushiSamba in casino Amsterdam

6 oktober 2016 | Jorien Slager

Horecamagnaat Won Yip, één van de grootste horeca-uitbaters in Amsterdam, gaat een SushiSamba openen in het Holland Casino aan het Max Euweplein in Amsterdam. Yip is mede-eigenaar van SushiSamba in Londen. Het concept telt tevens filialen in New York,  Miami en Las Vegas. SushiSamba mixt de Japanse keuken met die van Peru en Brazilië.

Tegenover Pure Luxe meldt Yip dat het restaurant de deuren opent in het vierde kwartaal van dit jaar. Het restaurant moet 800 vierkante meter groot worden plus een groot terras aan de waterzijde van het Holland Casino in Amsterdam. Het gaat om een investering van miljoenen euro's.

Voor het nieuwe restaurant wordt een nieuw stuk aangebouwd aan het pand. De Yip Groep is met Holland Casino overeengekomen voor eigen rekening en risico de exploitatie van de hoogwaardige horeca met een uitstraling passend bij het Casino op zich te nemen, zo blijkt uit de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Het feit dat Yip het duurste appartement van Amsterdam kocht, trok begin dit jaar de aandacht van de media. Naar verluidt, een slordige 16 miljoen euro betaalde hij voor het project. Inmiddels heeft hij er een deel van verkocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Awards Culinair
Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Afgelopen maandag heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zevende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de twaalf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes wederom Joost Deurloo voor de derde keer op een rij en vier...

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: