Horecacampagne Nederlandse Coeliakie Vereniging

25 september 2017 | Thijs Jacobs

Lekker uit eten? Dat is in Nederland helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen. Ongeveer 60% van mensen in ons land met een strikt glutenvrij dieet, durft niet uit eten te gaan. Ze zijn bang om doodziek te worden. Restaurants in Nederland hebben vaak nog te weinig kennis over allergenen, zoals gluten, zo blijkt uit onderzoek. De NCV is daarom een campagne gestart.

Nederland loopt wat achter

Nederland loopt om die reden achter bij landen zoals Italië, Spanje, Engeland, Zweden en Finland, aldus de vereniging. Daar is veilig glutenvrij eten heel gewoon. Dat is jammer, ook voor horecaondernemers! De NCV, de belangenvereniging voor mensen in Nederland die glutenvrij moeten eten, wil hier graag verandering in brengen, zodat iedereen lekker uit eten kan.

Deze week is de vereniging een landelijke campagne gestart. Ze vragen de 20.000 leden om Tip/Top-kaartjes in restaurants en andere horecagelegenheden achter te laten. Daarmee maken de leden duidelijk of het eten Top was, of er nog een Tip en verbetering nodig is. Ze vragen restaurants zich ook aan te sluiten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij van de NCV. 

McDonald’s en Domino´s Pizza zijn al aangesloten, topkok Julius Jaspers met zijn restaurants, en een aantal andere horecazaken verspreid over Nederland. Voor meer informatie www.glutenvrij.nl/lekkerglutenvrij

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: