Horeca Relatiedagen Hardenberg

28 augustus 2012
Horeca Relatiedagen Hardenberg

Laat u op 24, 25 & 26 september informeren hoe u efficiënter kunt werken, meer kunt besparen en smaakvoller presenteert. Proef van de diverse producten en laat u inspireren!

*Veel lokale leveranciers aanwezig*
Horeca Relatiedagen Hardenberg is een vakbeurs waar landelijke merknamen samen komen met regionale horeca- en drankengroothandels en versleveranciers. Op de beursvloer treft u alles op het gebied van food, drinks, kassasystemen, koffie en thee, grootkeukenapparatuur, muzieksystemen tot regionale versspecialisten, drankenhandels en horecagroothandels. Naast de bekende A-merken presenteren plaatselijke leveranciers zich met producten uit de omliggende regio. Schrijf u nu in via de volgende link: "http://www.evenementenhal.nl/ps":http://www.evenementenhal.nl/ps



*Streek Gastronomie*
Het Vechtdal en Twente biedt mooie, ambachtelijke producten waar we als regio trots op mogen zijn. Horeca Relatiedagen Hardenberg brengt gebruikers en producenten met elkaar in contact. Kenmerkende namen uit de regio, fruit- en groentetelers en zuivelboerderijen presenteren zich in Hardenberg. Een smakelijke ontdekkingsreis leidt u langs diverse wijnboeren, delicatesse leveranciers en ambachtelijke, eerlijke producten. Kersvers koken, respect voor de culinaire seizoenen en aandacht voor grondstoffen uit eigen regio: dit alles treft u op het Gastronomie Twente Plein en in de Vechtdal Straat.

*Bio Plein*
Pure ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen en met liefde voor het vak gebakken, leveren producten met een pure smaak. Op het Bio Plein presenteren diverse biologische producenten hun verantwoord geproduceerde producten. Bezoekers treffen hier o.a. biologisch brood, cookies, brouwnies, muffins, mozzarella en ambachtelijk ijs. De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de bron groeit. Geïnteresseerden kunnen zo een mooi assortiment aan lekkere verse producten inkopen, zonder daar meerdere bedrijven in de regio voor te hoeven bezoeken.



*Programma Kennis Plein*

*Do’s & Don’ts bij bedrijfsverkoop*
Kloosterhuis Adviseurs heeft 35 jaar advieservaring en is gespecialiseerd in het adviseren van opdrachtgevers in de horeca, bedrijfscatering, zorgcatering en foodretail.
In deze presentatie gaat Kloosterhuis in op de volgende zaken:

- Motivatie verkopen horecabedrijf (markt)
- Belangrijkste persoonlijke redenen bedrijfsoverdracht
- Waar op letten bij waardebepaling
- Aandachtspunten bedrijfsvoering bij geplande verkoop
- Consequenties medewerkers
- Tijdspad bij verkoop
- Valkuilen bij bedrijfsverkoop
Daarnaast zullen we kort inzoomen op enkele zaken die relevant zijn voor de aankopende partij. De focus zal dus vooral liggen op de belevingsaspecten van de verkopende ondernemer en de ratio van de kopende ondernemer.

*Terrastopper van het Jaar 2012*
Op het Kennis Plein vindt de finale plaats van Terrastopper van het Jaar verkiezing. De verkiezing is in het leven geroepen om mensen die vooral op mooie dagen extra hard moeten lopen zelf ook eens in het zonnetje te zetten.
Uit 5 genomineerden die afgelopen seizoen zijn bezocht door mysteryguests, worden 3 finalisten geselecteerd. In Hardenberg worden video’s getoond van deze mysteryguest bezoeken en laten de 3 toppers op een bijzondere manier hun kunsten zien en stellen meerdere bekende horecaprofessionals een aantal vragen. De presentatie van de verkiezing ligt in handen van columnist Maarten Wessels.

*Masterclass Wijnproeverijen*
Op de Horeca Relatiedagen te Hardenberg organiseert Berghorst & Bos Wijnen een aantal zeer interessante proeverijen in de vorm van een masterclass. Informatief, en exclusief voor een select gezelschap.
De proeverijen zijn enkel toegankelijk op voorintekening en de plaatsen zijn beperkt!
Waar? Hal 4; standnr 420
Hoe laat? Zie onder
Tijdsduur ca. 45 minuten

*Maandag 24 september*
16.00 uur: Oude jaargangen Bourgogne
Unieke proeverij van diverse oudere jaargangen uit een van de meest klassieke gebieden van Frankrijk; de Bourgogne. We proeven en bespreken enkele zeer begeerde rode wijnen, wat dacht u bijvoorbeeld van een Chassagne-Montrachet uit 1982!
Beschikbaar aantal plaatsen: 10

19.00 uur: Zuid Rhône i.s.m. Rocca Maura
In samenwerking met onze producent een zeer diverse proeverij van de wijnen van het wijnhuis Rocca Maura. Proef het Terroir van de Zuid-Rhône! Originele, karaktervolle wijnen van de typische en lokale druiven. Ervaar de complexiteit van de verschillende bodems, druiven samenstellingen en de boeiende uitleg van de producent.
Beschikbaar aantal plaatsen: 15

*Dinsdag 25 september*
16.00 uur: Oude jaargangen Duitsland/Oostenrijk
Mineraliteit? Zuren? Hoe zou het met de kenmerkende eigenschappen van Duitse Rieslings zijn na vele jaren ontwikkelingen? We proeven onder andere een Riesling uit 1976! En zit het 'pepertje' nog in een Grüner Veltliner uit 1983?
Beschikbaar aantal plaatsen: 10

19.00 uur: Het mooie van Sicilië
Laat u meenemen naar het eiland Sicilië. Naast maffia brengt het eiland ook prachtige wijnen voort. Barstensvol expressie, zon, karakter en originaliteit. Inheemse druiven als Cattaratto, Inzolia en Grillo voor wit en de bekendere Nero d’Avola voor rood. Leuk en leerzaam!
Beschikbaar aantal plaatsen: 15

*Woensdag 26 september*
14.00 uur: Ontdek Sardinië
We sluiten de masterclass-serie af met een proeverij van Sardijnse wijnen. Niet alledaags, dus des te interessanter. De proeverij wordt begeleid door de producent die u alle 'ins en outs' kan geven. Ook hier produceert men enkel met inheemse druiven. Bijvoorbeeld Cannoneau. Bijzondere smaken.
Beschikbaar aantal plaatsen: 15

*Horeca Relatiedagen Hardenberg 2012*
3 dagen vol inspiratie voor horecaprofessionals
*Openingstijden*
Maandag 24 september 13.00 uur – 21.00 uur
Dinsdag 25 september 13.00 uur – 21.00 uur
Woensdag 26 september 11.00 uur – 18.00 uur

Meer informatie is te vinden op:
"http://www.evenementenhal.nl/ps":http://www.evenementenhal.nl/ps

Overig nieuws