Horeca nipt tegen eigen ministerie

26 oktober 2012 |
Horeca nipt tegen eigen ministerie<

De horecabranche staat niet onwelwillend tegenover een eigen ministerie, blijkt uit onderzoek. Slechts een kleine meerderheid ziet een ministerie van Horeca (nog) niet zitten.
Uit een poll blijkt dat 45 procent van de stemmers een departement voor de horeca in Den Haag wel ziet zitten. 55 procent van de deelnemers is tegen een ministerie van Horeca.

Uitersten verwacht
"Deze uitslag had ik vooraf niet verwacht, maar ik ben blij dat we de mening eens hebben gepeild", verklaart Frank Lindner, hoofdredacteur van Hospitality Management, De RestaurantKrant en Lunchroom. "Ik had vooraf verwacht dat men of massaal tegen zou zijn, met het oog op vrij ondernemerschap en weerzin tegen 'de regeltjes' uit Den Haag, óf dat men een eigen ministerie helemaal zou omarmen. Dat met in het achterhoofd de stuurloosheid van de branche, de besluiteloosheid omtrent een aantal hoofdpijndossiers, en dat men een aantal zaken liever nationaal dan lokaal geregeld wil hebben."

De poll is ten tijde van de kabinetsformatie na de verkiezingen voor de Tweede Kamer in september gehouden op de websites van de horecavakbladen De RestaurantKrant, De CaféKrant, Lunchroom en Hospitality Management.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: