Horeca Academie opent deuren voor Engelstalige koksopleiding in Eindhoven

Auteur: redactie
Onderwijs 26 april 2024
Horeca Academie opent deuren voor Engelstalige koksopleiding in Eindhoven

De Horeca Academie opent in september haar deuren voor Engelstalige koksstudenten op de SVO locatie in Eindhoven centrum. De praktijkgerichte mbo school start daar met de Engelstalige opleiding Professional Chef level Junior en Intermediate level. Deze opleiding draaien al een aantal jaren succesvol op de Horeca Academie-locaties in Den Haag en Amsterdam.

De vakschool voor horeca is de eerste in Nederland die een Engelstalige koksopleiding aanbiedt. De vraag naar vakbekwame koks vanuit de horecabranche en de vraag naar een koksopleiding in het Engels vanuit veel niet-Nederlandssprekende mensen, heeft ervoor gezorgd dat de Horeca Academie de keuze heeft gemaakt om een niet bekostigd volledig Engelstalig traject te starten.

"De vraag vanuit de horecabranche is voor ons de belangrijkste drijfveer achter de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en trainingen. Als vooraanstaande opleider streven we ernaar om voorop te blijven lopen en nauw aan te sluiten bij de behoeften van de industrie. Met Eindhoven als locatie, een stad met een overvloed aan experts in diverse vakgebieden, zien we dit als een gunstige startplaats voor onze opleiding. Het is opmerkelijk hoeveel horecaondernemingen op zoek zijn naar goed opgeleide medewerkers, terwijl er aan de andere kant veel niet-Nederlandstalige potentiële studenten staan te popelen om zich te laten opleiden tot kok," zegt Damaris Verkijk, directeur van de Horeca Academie.

In Den Haag en Amsterdam draaien er sinds 2019 al zes groepen van de Engelstalige koksopleidingen per jaar. Al deze studenten werken in een restaurant als leerling kok. Horecabedrijven hebben in de grote steden geen bezwaar tegen het aannemen van Engelstalige koksstudenten. Vaak zijn deze studenten extra gemotiveerd om hard te werken voor hun opleiding, dus het mes snijdt aan twee kanten.

De Horeca Academie biedt praktijkgerichte kleinschalige opleidingen voor alle leeftijden en voor alle verschillende opleidingsniveaus. De Horeca Academie specialiseert zich in opleidingen die horeca gerelateerd zijn en past daarop het onderwijs aan.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws