Het Roode Koper* winnaar Gouden Koksmuts 2020

Auteur: David Bakker
Mensen 15 januari 2020
Het Roode Koper* winnaar Gouden Koksmuts 2020

Het team van Dennis van den Beld mogen wij feliciteren met het behalen van de HANOS Gouden Koksmuts! Naast de Michelinster uitreiking van gisteren was vandaag voor de deelnemende restaurants van de Gouden Koksmuts net zo spannend. Op deze dag gingen acht chef-koks met hun team de strijd aan om de meest begeerde prijs voor wedstrijdteams van toprestaurants binnen te halen.

Het team heeft prachtig gepresteerd en hebben de stemmen van de jury gewonnen om de Gouden Koksmuts in de macht te slepen. De ontlading was voor zowel de koks als voor de eigenaren van het restaurant groot. De winnaars ontvingen, naast de Gouden Koksmuts, onder andere een cheque t.w.v. 1000 euro namens het Gastronomisch Gilde, de Big Green Egg Large, Rational VarioCooking Center 112 en voor iedere kok een messenset van Wüsthof. 

Vandaag was een bijzondere dag, want van alle deelnemende restaurants waren alle chef-koks aanwezig om deel te nemen aan dit NK. De chef-koks en hun teams kregen vanochtend de blackbox uitgereikt, met onder andere snoekbaars, oesters, kalfssukade, nashipeer en witte chocolade. Aan de teams de taak om van deze ingrediënten de lekkerste gerechten te maken.

Organisatie

De wedstrijd om de hoogste onderscheiding voor Nederlandse koks wordt tot stand gebracht door het Gastronomisch Gilde en is mede mogelijk gemaakt door HANOS Internationale Horeca Groothandel en RAI Amsterdam. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor ervaren en jonge professionals in de gastronomie. Ga voor meer informatie naar www.gastronomischgilde.nl.

Overig nieuws