Het nieuwe aspergeseizoen staat voor de deur!

12 februari 2018 | Thijs Jacobs

Een nieuw jaar, een nieuw aspergeseizoen. De start van het aspergeseizoen zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 5 april a.s. Tijdens deze “kick off” wordt het verkoopseizoen van deze heerlijke groente officieel geopend. Daaropvolgend vieren we op 11 mei de Dag van de Asperge, waarbij we zoveel mogelijk consumenten willen bereiken om naast het genieten van asperges, ook het gemak te benadrukken.

Start van het seizoen

The Greenery, Veiling ZON fruit & vegetables en Teboza BV zetten zich gezamenlijk in voor de promotie van de asperge. Alweer voor de zeventiende keer wordt het nationale aspergeseizoen op een feestelijke wijze geopend. Dit jaar vindt dit plaats op donderdag 5 april. Vanaf dan zijn er in het hele land volop asperges verkrijgbaar.

Dag van de Asperge

Op vrijdag 11 mei 2018 vieren ze de Dag van de Asperge. Op deze dag laten ze consumenten kennis maken met de gemakkelijke en veelzijdige bereiding en smaak van asperges. Voor 2018 en de daarop volgende jaren wordt een vernieuwende campagne neergezet. Deze zal het hele aspergeseizoen zichtbaar zijn en extra onder de aandacht worden gebracht rondom de aftrap van het seizoen en de Dag van de Asperge.

Zodra het complete programma van deze dagen bekend is, zullen zij u hiervan uiteraard op de hoogte stellen. Houd ook de website (www.aspergecentrum.nl) en de facebookpagina in de gaten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Internationaal
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers. Onder het motto Te...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: