Het nieuwe aspergeseizoen staat voor de deur!

12 februari 2018 | Thijs Jacobs

Een nieuw jaar, een nieuw aspergeseizoen. De start van het aspergeseizoen zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 5 april a.s. Tijdens deze “kick off” wordt het verkoopseizoen van deze heerlijke groente officieel geopend. Daaropvolgend vieren we op 11 mei de Dag van de Asperge, waarbij we zoveel mogelijk consumenten willen bereiken om naast het genieten van asperges, ook het gemak te benadrukken.

Start van het seizoen

The Greenery, Veiling ZON fruit & vegetables en Teboza BV zetten zich gezamenlijk in voor de promotie van de asperge. Alweer voor de zeventiende keer wordt het nationale aspergeseizoen op een feestelijke wijze geopend. Dit jaar vindt dit plaats op donderdag 5 april. Vanaf dan zijn er in het hele land volop asperges verkrijgbaar.

Dag van de Asperge

Op vrijdag 11 mei 2018 vieren ze de Dag van de Asperge. Op deze dag laten ze consumenten kennis maken met de gemakkelijke en veelzijdige bereiding en smaak van asperges. Voor 2018 en de daarop volgende jaren wordt een vernieuwende campagne neergezet. Deze zal het hele aspergeseizoen zichtbaar zijn en extra onder de aandacht worden gebracht rondom de aftrap van het seizoen en de Dag van de Asperge.

Zodra het complete programma van deze dagen bekend is, zullen zij u hiervan uiteraard op de hoogte stellen. Houd ook de website (www.aspergecentrum.nl) en de facebookpagina in de gaten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: