Het nieuwe aspergeseizoen staat voor de deur!

12 februari 2018 | Thijs Jacobs

Een nieuw jaar, een nieuw aspergeseizoen. De start van het aspergeseizoen zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 5 april a.s. Tijdens deze “kick off” wordt het verkoopseizoen van deze heerlijke groente officieel geopend. Daaropvolgend vieren we op 11 mei de Dag van de Asperge, waarbij we zoveel mogelijk consumenten willen bereiken om naast het genieten van asperges, ook het gemak te benadrukken.

Start van het seizoen

The Greenery, Veiling ZON fruit & vegetables en Teboza BV zetten zich gezamenlijk in voor de promotie van de asperge. Alweer voor de zeventiende keer wordt het nationale aspergeseizoen op een feestelijke wijze geopend. Dit jaar vindt dit plaats op donderdag 5 april. Vanaf dan zijn er in het hele land volop asperges verkrijgbaar.

Dag van de Asperge

Op vrijdag 11 mei 2018 vieren ze de Dag van de Asperge. Op deze dag laten ze consumenten kennis maken met de gemakkelijke en veelzijdige bereiding en smaak van asperges. Voor 2018 en de daarop volgende jaren wordt een vernieuwende campagne neergezet. Deze zal het hele aspergeseizoen zichtbaar zijn en extra onder de aandacht worden gebracht rondom de aftrap van het seizoen en de Dag van de Asperge.

Zodra het complete programma van deze dagen bekend is, zullen zij u hiervan uiteraard op de hoogte stellen. Houd ook de website (www.aspergecentrum.nl) en de facebookpagina in de gaten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: