Het nieuwe aspergeseizoen staat voor de deur!

12 februari 2018 | Thijs Jacobs

Een nieuw jaar, een nieuw aspergeseizoen. De start van het aspergeseizoen zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 5 april a.s. Tijdens deze “kick off” wordt het verkoopseizoen van deze heerlijke groente officieel geopend. Daaropvolgend vieren we op 11 mei de Dag van de Asperge, waarbij we zoveel mogelijk consumenten willen bereiken om naast het genieten van asperges, ook het gemak te benadrukken.

Start van het seizoen

The Greenery, Veiling ZON fruit & vegetables en Teboza BV zetten zich gezamenlijk in voor de promotie van de asperge. Alweer voor de zeventiende keer wordt het nationale aspergeseizoen op een feestelijke wijze geopend. Dit jaar vindt dit plaats op donderdag 5 april. Vanaf dan zijn er in het hele land volop asperges verkrijgbaar.

Dag van de Asperge

Op vrijdag 11 mei 2018 vieren ze de Dag van de Asperge. Op deze dag laten ze consumenten kennis maken met de gemakkelijke en veelzijdige bereiding en smaak van asperges. Voor 2018 en de daarop volgende jaren wordt een vernieuwende campagne neergezet. Deze zal het hele aspergeseizoen zichtbaar zijn en extra onder de aandacht worden gebracht rondom de aftrap van het seizoen en de Dag van de Asperge.

Zodra het complete programma van deze dagen bekend is, zullen zij u hiervan uiteraard op de hoogte stellen. Houd ook de website (www.aspergecentrum.nl) en de facebookpagina in de gaten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: