Herman Cooijmans winnaar BBB kookwedstrijd Limburgse gerechten

12 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Op de derde dag van horecavakbeurs BBB Maastricht 2017 streden Limburgse koks in het theater van Cooking Mania met Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. Herman Cooijmans van Restaurant Juliana in Valkenburg is door een professionele jury gekozen als winnaar. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseerde BBB Maastricht de afgelopen dagen kookwedstrijden waar koks steden om de eer én mooie prijzen. De 63ste editie van de horecavakbeurs was een groot succes. Het bezoekersaantal is dit jaar gegroeid naar 14.222.
 

Zelf inkopen


De deelnemende koks mochten vooraf zelf hun ingrediënten inkopen met als budget € 10 per geserveerd menu. De gerechten werden beoordeeld op presentatie, gebruik ingrediënten, smaak, originaliteit en totale indruk. De jury bestond uit voorzitter culinair journalist Bert Salden, Meest Markante Horecaondernemer 2016 Eugène Vaesen, Henk Hoogakker van Kunst in de Keuken, Ceremoniemeester Eric Leeën en Ruud Verstegen van Landgoed Overste.

Juryvoorzitter Bert Salden: ‘Alle deelnemers hebben prachtig gewerkt met streekproducten uit Nederlands en Belgisch Limburg. Zij hebben hun best gedaan de mooiste streekproducten te vinden en met succes. Wij als juryleden zijn nóg trotser geworden op Limburg dan we al waren. Herman komt van oorsprong niet uit de regio, maar heeft Limburg weten te waarderen en drie fantastische streekgerechten geserveerd. Hij is een Brabander die, zo lijkt het, het meest van Limburg houdt’. Herman Cooijmans heeft met zijn winnende menu een reis naar Italië gewonnen aangeboden door Electrolux.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: