Herman Cooijmans winnaar BBB kookwedstrijd Limburgse gerechten

12 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Op de derde dag van horecavakbeurs BBB Maastricht 2017 streden Limburgse koks in het theater van Cooking Mania met Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. Herman Cooijmans van Restaurant Juliana in Valkenburg is door een professionele jury gekozen als winnaar. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseerde BBB Maastricht de afgelopen dagen kookwedstrijden waar koks steden om de eer én mooie prijzen. De 63ste editie van de horecavakbeurs was een groot succes. Het bezoekersaantal is dit jaar gegroeid naar 14.222.
 

Zelf inkopen


De deelnemende koks mochten vooraf zelf hun ingrediënten inkopen met als budget € 10 per geserveerd menu. De gerechten werden beoordeeld op presentatie, gebruik ingrediënten, smaak, originaliteit en totale indruk. De jury bestond uit voorzitter culinair journalist Bert Salden, Meest Markante Horecaondernemer 2016 Eugène Vaesen, Henk Hoogakker van Kunst in de Keuken, Ceremoniemeester Eric Leeën en Ruud Verstegen van Landgoed Overste.

Juryvoorzitter Bert Salden: ‘Alle deelnemers hebben prachtig gewerkt met streekproducten uit Nederlands en Belgisch Limburg. Zij hebben hun best gedaan de mooiste streekproducten te vinden en met succes. Wij als juryleden zijn nóg trotser geworden op Limburg dan we al waren. Herman komt van oorsprong niet uit de regio, maar heeft Limburg weten te waarderen en drie fantastische streekgerechten geserveerd. Hij is een Brabander die, zo lijkt het, het meest van Limburg houdt’. Herman Cooijmans heeft met zijn winnende menu een reis naar Italië gewonnen aangeboden door Electrolux.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: