Heineken: bierprijs kan komende tijd oplopen

Auteur: Redactie
Economie Drinks 21 april 2022
Heineken: bierprijs kan komende tijd oplopen

Heineken waarschuwt voor een prijsverhoging van hun bier. Door de oorlog in Oekraïne stijgen grondstofprijzen erg snel. Het Oost-Europese land is een van de grootste producenten van graan ter wereld, een belangrijk ingrediënt voor bier. De verhogingen komen bovenop de eerdere prijsstijging die in februari bekend werd gemaakt. De producent is van plan de hogere kosten waar mogelijk door te berekenen aan consumenten.

De nettowinst over de eerste drie maanden van 2022 bedroeg 417 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat maar 168 miljoen euro. In de winst van afgelopen kwartaal is de afschrijving van circa 400 miljoen euro voor het beëindigen van de Russische activiteiten nog niet opgenomen.

Wereldwijd verkocht het concern 5 procent meer bier. In Europa was de toename 15 procent. Dat is deels te verklaren doordat er in het eerste kwartaal van vorig jaar nog lockdowns van kracht waren. In Nederland werd er 30 procent meer Heineken gedronken. Verder meldt de multinational dat ook de groei van de wat duurdere premiumbieren doorzet.

Overig nieuws