Haute cuisine met ingrediënten van McDonald's

30 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Culinaire grootheden worden uitgedaagd om met ingrediënten van McDonald’s iconen een haute cuisine gerecht te bereiden en doen onderzoek naar de herkomst van de ingrediënten. Dit is het recept voor een nieuw online videoconcept dat McDonald’s samen met LifeHunters heeft ontwikkeld. Enkele weken geleden toverde topchef Jaimie van Heije de iconische Big Mac om in een steak tartare. Vanaf deze week is te zien wat Ruben Dekker, Chef de Cuisine van restaurant Le Garage in Amsterdam, weet te maken van ingrediënten van de McDonald’s Salades. Bekijk de video hier.

_MG_4597

Ruben Dekker bezoekt de slavelden van McDonald’s

Voor velen zijn de kwaliteit en herkomst van de producten en ingrediënten onbekend. Daar zijn veel onbeantwoorde vragen over. McDonald’s staat voor de kwaliteit en de herkomst van de ingrediënten die zij gebruikt in al haar producten. Aan de hand van de reis die de topchefs maken naar het kerningrediënt van de iconen van McDonald’s, komt de keten met telers, boeren en leveranciers aan bod. Voor dit online videoconcept worden diverse culinaire grootheden vervolgens uitgedaagd om met de ingrediënten van iconische McDonald’s producten een haute cuisine gerecht te bereiden, een concept bedacht en uitgevoerd door LifeHunters. Aan de hand van de vragen van de kritische gastronomen wordt het verhaal achter de producten van McDonald’s verteld. Met de passie van de topchef wordt het icoon omgetoverd tot een verrassend haute cuisine gerecht.

MG_4801

Ruben Dekker in de keuken

“De topchefs nemen een kijkje in de keten van McDonald’s en gaan bij de telers, boeren en leveranciers op zoek naar de kwaliteit en herkomst van de ingrediënten van iconische McDonald’s producten. De topchefs nemen de kwaliteit en herkomst kritisch onder de loep en zij kunnen ongecensureerd hun mening geven”, aldus Eunice Koekkoek, Manager Corporate Communicatie bij McDonald’s Nederland.

_MG_4899

De gazpacho van IJsbergsla met een frisse groentesalsa

In de eerste aflevering is topchef Jaimie van Heije, eigenaar van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, op zoek gegaan naar de herkomst van het rundvlees van de Big Mac. Hij verraste door met de ingrediënten van de Big Mac een steak tartare te bereiden. In de nieuwste aflevering reist Ruben Dekker naar de Limburgse slavelden. De Chef de Cuisine van restaurant Le Garage in Amsterdam bezocht de slateler en het bedrijf dat de sla voor McDonald’s verwerkt. Welk gerecht Ruben heeft gemaakt met de ingrediënten van de McDonald’s Salades is vanaf deze week hier te zien.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: