Haute cuisine met ingrediënten van McDonald's

30 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Culinaire grootheden worden uitgedaagd om met ingrediënten van McDonald’s iconen een haute cuisine gerecht te bereiden en doen onderzoek naar de herkomst van de ingrediënten. Dit is het recept voor een nieuw online videoconcept dat McDonald’s samen met LifeHunters heeft ontwikkeld. Enkele weken geleden toverde topchef Jaimie van Heije de iconische Big Mac om in een steak tartare. Vanaf deze week is te zien wat Ruben Dekker, Chef de Cuisine van restaurant Le Garage in Amsterdam, weet te maken van ingrediënten van de McDonald’s Salades. Bekijk de video hier.

_MG_4597

Ruben Dekker bezoekt de slavelden van McDonald’s

Voor velen zijn de kwaliteit en herkomst van de producten en ingrediënten onbekend. Daar zijn veel onbeantwoorde vragen over. McDonald’s staat voor de kwaliteit en de herkomst van de ingrediënten die zij gebruikt in al haar producten. Aan de hand van de reis die de topchefs maken naar het kerningrediënt van de iconen van McDonald’s, komt de keten met telers, boeren en leveranciers aan bod. Voor dit online videoconcept worden diverse culinaire grootheden vervolgens uitgedaagd om met de ingrediënten van iconische McDonald’s producten een haute cuisine gerecht te bereiden, een concept bedacht en uitgevoerd door LifeHunters. Aan de hand van de vragen van de kritische gastronomen wordt het verhaal achter de producten van McDonald’s verteld. Met de passie van de topchef wordt het icoon omgetoverd tot een verrassend haute cuisine gerecht.

MG_4801

Ruben Dekker in de keuken

“De topchefs nemen een kijkje in de keten van McDonald’s en gaan bij de telers, boeren en leveranciers op zoek naar de kwaliteit en herkomst van de ingrediënten van iconische McDonald’s producten. De topchefs nemen de kwaliteit en herkomst kritisch onder de loep en zij kunnen ongecensureerd hun mening geven”, aldus Eunice Koekkoek, Manager Corporate Communicatie bij McDonald’s Nederland.

_MG_4899

De gazpacho van IJsbergsla met een frisse groentesalsa

In de eerste aflevering is topchef Jaimie van Heije, eigenaar van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, op zoek gegaan naar de herkomst van het rundvlees van de Big Mac. Hij verraste door met de ingrediënten van de Big Mac een steak tartare te bereiden. In de nieuwste aflevering reist Ruben Dekker naar de Limburgse slavelden. De Chef de Cuisine van restaurant Le Garage in Amsterdam bezocht de slateler en het bedrijf dat de sla voor McDonald’s verwerkt. Welk gerecht Ruben heeft gemaakt met de ingrediënten van de McDonald’s Salades is vanaf deze week hier te zien.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: