Hans Everse nieuwe voorzitter Koksgilde

15 juni 2015
Hans Everse nieuwe voorzitter Koksgilde

Hans Everse is onlangs gekozen tot voorzitter van het Koksgilde. Hij volgt Theo van Rensch op, die begin dit jaar afscheid heeft genomen als
president. Everse: “Jammer dat Theo van Rensch er om persoonlijke redenen mee opgehouden is. Hij heeft een aantal veranderingen in het Koksgilde ingezet, die ik graag wil doorzetten. Het liefst had ik met hem de 4000 ledentarget bereikt."

*Verjonging*
Het bestuur wilde graag een wat jonger bestuurslid die de kar tijdelijk gaat trekken. Tijdelijk, omdat het Koksgilde samen met het Gilde van Nederlandse Meesterkoks gaat werken aan één nieuw culinair platform. "Ik geloof daar heilig in en vind het een eer daaraan te mogen meewerken”.

*Social media*
Hans Everse is 36 jaar, chef-kok en al een flink aantal jaren actief als voorzitter van de Koksgilde Sociëteit Zeeland en de laatste jaren ook als landelijk bestuurslid. Onder zijn bezielende leiding is het aantal leden van het Koksgilde in Zeeland gegroeid van 80 naar bijna 250 leden in de laatste 5 jaar. Hans is verder zeer actief op het gebied van innovatie, bijvoorbeeld met koken met zeewater (gezuiverd Oosterscheldewater), en op social media zoals Facebook en Twitter.

Overig nieuws