Guido Panjer naar WK chef-koks in Korea

24 april 2012 |
Guido Panjer naar WK chef-koks in Korea<

Guido Panjer, docent Friesland College en zijn assistent Ton Lamers, werkzaam bij Restaurant De Bokkedoorns in Overveen, nemen op 4 mei deel aan de Global Chefs Challenge.

Zeven finalisten
Dit jaar wordt het 'wereldkampioenschap voor chefs' gehouden in Daejeon in Zuid-Korea. Zeven deelnemers uit diverse continenten strijden om deze eervolle titel. Op 5 mei wordt de uitslag bekend gemaakt.

Organisatie
De wedstrijd wordt georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS), dat zo’n elf miljoen koks in 94 landen over de hele wereld vertegenwoordigt. Nederland doet vanuit het Koksgilde dit jaar voor de derde maal mee.

Nederland al eerder op ereschavot
In 2008 sleepte Toine Smulders, chef-kok en eigenaar van Villa Copera, Tolkamer, de eerste prijs in de wacht. In 2010 werd Wim Klerks, voorheen chef-kok van Restaurant Les Jumeaux, Bennebroek), tweede. Dit jaar heeft Guido Panjer, zich via een Europese voorronde in Boedapest, zich samen met zijn assistent Tom Lamers geplaatst voor de finale.

Talentvolle wedstrijdkoker
Panjer is een getalenteerd wedstrijdkok, winnaar van De Gouden Koksmuts 2008 en lid van het nationale wedstrijdteam. Panjer en Lamers worden tijdens de challenge begeleid door Wynand Vogel en Waldrik Kremer, die vanuit het Koksgilde verantwoordelijk is voor de wedstrijden.

Op de foto: Het Nationaal Team met als tweede van rechts Guido Panjer. Overige leden: Lars van Galen, Alfred van Dijk, Wim Klerks, Jurgen Koens, Tom van Woerkum, Ronnie Merks, Henri Brouwers en Waldrik Kremer (chef d’équipe)

Frank Lindner

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: