Guido Panjer naar WK chef-koks in Korea

24 april 2012 |
Guido Panjer naar WK chef-koks in Korea<

Guido Panjer, docent Friesland College en zijn assistent Ton Lamers, werkzaam bij Restaurant De Bokkedoorns in Overveen, nemen op 4 mei deel aan de Global Chefs Challenge.

Zeven finalisten
Dit jaar wordt het 'wereldkampioenschap voor chefs' gehouden in Daejeon in Zuid-Korea. Zeven deelnemers uit diverse continenten strijden om deze eervolle titel. Op 5 mei wordt de uitslag bekend gemaakt.

Organisatie
De wedstrijd wordt georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS), dat zo’n elf miljoen koks in 94 landen over de hele wereld vertegenwoordigt. Nederland doet vanuit het Koksgilde dit jaar voor de derde maal mee.

Nederland al eerder op ereschavot
In 2008 sleepte Toine Smulders, chef-kok en eigenaar van Villa Copera, Tolkamer, de eerste prijs in de wacht. In 2010 werd Wim Klerks, voorheen chef-kok van Restaurant Les Jumeaux, Bennebroek), tweede. Dit jaar heeft Guido Panjer, zich via een Europese voorronde in Boedapest, zich samen met zijn assistent Tom Lamers geplaatst voor de finale.

Talentvolle wedstrijdkoker
Panjer is een getalenteerd wedstrijdkok, winnaar van De Gouden Koksmuts 2008 en lid van het nationale wedstrijdteam. Panjer en Lamers worden tijdens de challenge begeleid door Wynand Vogel en Waldrik Kremer, die vanuit het Koksgilde verantwoordelijk is voor de wedstrijden.

Op de foto: Het Nationaal Team met als tweede van rechts Guido Panjer. Overige leden: Lars van Galen, Alfred van Dijk, Wim Klerks, Jurgen Koens, Tom van Woerkum, Ronnie Merks, Henri Brouwers en Waldrik Kremer (chef d’équipe)

Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Restaurant De Wachter is beste Euro-Toques Restaurant van Nederland

Restaurant De Wachter in Alblasserdam is de winnaar van beste Euro-Toques Restaurant van Nederland. Dit is bekend gemaakt tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. Naast De Wachter waren ook Het Spijshuys in Boornbergum en De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg geno...

OTA's Airbnb
Restaurants nu ook te boeken via app Airbnb

Gebruikers van de app van Airbnb kunnen in de Verenigde Staten vanaf nu ook restaurants reserveren. Dit gaat via Resy, een dienst waar Airbnb eerder dit jaar in investeerde. Airbnb begint begint met de dienst in zestien steden, waaronder New York en Los Angeles. In totaal kunnen gebruikers kiezen...

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

SVH
Eerste Leermeesterdag FNV Horeca en SVH groot succes

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: