Groninger ondernemer Fred Dalebout koopt horeca imperium Martini Hotel Group

11 december 2017 | Thijs Jacobs

Dalebout (47), die al voor 50% eigenaar was, heeft met ingang van 1 december de aandelen van Frans Kappenburg (68) overgenomen en is daarmee de enige eigenaar geworden van de Martini Hotel Group en heeft door deze transactie de toekomst van dit mooie bedrijf gewaarborgd. Het vastgoed van WEEVA, Martini Hotel en Bud Gett Hostels is door Dalebout verkocht aan Van der Vorm Vastgoed BV in Rotterdam.

Naast de exploitaties aan het Zuiderdiep zijn ook de exploitaties van Taveerne Rabenhaupt en Brinkhotel in handen gekomen van Dalebout.
Dalebout en Kappenburg bezitten samen nog De Rietschans aan het Paterswoldsemeer.

Zeventiende zaak


Kappenburg heeft daarnaast nog het strandpaviljoen in aanbouw in Haren, dat met Pasen opent. Het is zijn 17de zaak. Nadat hij in 2001 het City Hotel in de stad verkocht, kocht hij in 2002 WEEVA van de familie IJsseldijk aan het Zuiderdiep. Dat doopte hij om tot het Martini Hotel. In 2008 werd Dalebout er directeur. Ze breidden het hotel uit met een hostel met 134 bedden en het hotel groeide van 76 naar 117 kamers. In 2011 openden ze restaurant WEEVA (Woon - En Eethuis Voor Allen), precies 140 jaar nadat de volksgaarkeuken daar zijn eerste maaltijden serveerde. Samen begonnen ze daarna ook restaurant De Rietschans (dat in vlammen opging vlak na de opening in 2014 en inmiddels herbouwd is).

Dalebout werd tijdens deze overname bijgestaan door BNP Paribas Real Estate, Trip Notarissen, Connectorfinance en Afier.   

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: