Gratis waterkaraffen voor Haagse horeca

5 september 2017 | Thijs Jacobs

Gisteren vond de lancering plaats van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’. Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers stimuleren om kraanwater aan klanten te schenken. De eerste 12 kraanwaterkaraffen werden door de Haagse burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert, directeur van Dunea, aangeboden aan Maarten Hinloopen, eigenaar van onder andere de Boterwaag op de Grote Markt in Den Haag. Op zijn beurt heeft Maarten Hinloopen de tweede serie van 12 gratis karaffen aangeboden aan collega-horecaondernemer Achou Zhang van Court Garden Hotel. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega. Aanstaande woensdag worden de volgende 12 Dunea karaffen aangeboden aan de directeur van Hortus Botanicus in Leiden Prof. Dr. Paul Kessler en cateraar Robin van der Schuyt, partner bij van der Linde Catering bij de Hortus in Leiden. www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’

Met de estafette stimuleert Dunea het schenken van kraanwater in een horecagelegenheid. Wim Drossaert (directeur Dunea):“Mooi om te zien dat ons initiatief op zoveel steun en enthousiasme kan rekenen. Steeds meer mensen beseffen dat het groot goed is dat we in Nederland het kraanwater zo vers uit de kraan kunnen drinken. Het is lekker en duurzaam: er komt geen transport of plastic fles aan te pas. Dat drinkt lekker weg, zowel thuis als uit. Een karafje kraanwater bestellen in de horeca is steeds normaler. En gelukkig geven steeds meer ondernemers daar gehoor aan. Dat is pas gastvrij. Om dat nog meer te stimuleren stellen we gratis karaffen beschikbaar voor de horeca in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater nog leuker!” aldus Wim Drossaert.

Gratis of tegen vergoeding

Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. Horecaondernemingen kunnen de waterkaraffen bestellen via: www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Over Dunea

Het water van Dunea wordt gezuiverd in Nationaal Park Hollandse Duinen. Dagelijks kunnen 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland rekenen op goed en betrouwbaar drinkwater. Wij ontvangen jaarlijks 1 miljoen recreanten in de duinen tussen Monster en Katwijk. We beheren deze prachtige natuur en beschermen de drinkwaterwinning. Dat doen we al ruim 140 jaar. www.dunea.nl.

Op de foto: Overhandiging eerste 12 Dunea waterkaraffen met v.l.n.r. Achou Zhang van Court Garden Hotel, Maarten Hinloopen (eigenaar van o.a. de Boterwaag), burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert (directeur Dunea). Fotograaf: Esther van der Wallen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Awards Culinair
Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Afgelopen maandag heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zevende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de twaalf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes wederom Joost Deurloo voor de derde keer op een rij en vier...

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: