Grand Hotel Karel V heeft eigen speciaalbier

26 januari 2015 |
Grand Hotel Karel V heeft eigen speciaalbier<

Vanaf februari lanceert Grand Hotel Karel V het Bourgondisch Bierarrangement voor de échte liefhebber van speciaalbieren. Fijnproevers worden
in het Grand Restaurant getrakteerd op een gastronomisch 5-gangen diner in combinatie met bijpassende regionale bieren, waarvan het KV bier ontwikkeld is door chef’s Vito Reekers en Jasper Gronert. Een verassende combinatie, die je vaak niet op de gemiddelde menukaart van een gerenommeerd restaurant ziet staan.

Indian Pale Ale
Wat voor Reekers en Gronert begon als pure hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een speciaalbier van formaat. Na verschillende brouwsels te hebben getest, werd uiteindelijk gekozen voor de ‘Indian Pale Ale’, een amberkleurig biertje met extra hop en bergamot als karakteristiek bestandsdeel. Het bier krijgt hierdoor een frisse ondertoon, ondersteunt door het aroma van de hop. Naast dit bier staan ook andere regionale bieren op het menu. Twee ervan zijn door brouwerij Maximus gebrouwen, twee bieren zijn geproduceerd door brouwerij de Rode Dop uit Utrecht en een is van de hand van brouwerij de Molen uit Bodegraven. Allen befaamd om de ambachtelijke brouwsels.

Culinaire hoogstandjes
Dat bier goed te combineren is met culinaire hoogstandjes komt door de eindeloze combinaties en mogelijkheden die er zijn in het brouwproces. Bij bier mag je specerijen toevoegen, kun je variëren met suikers en soorten hop en experimenteren met verschillende graansoorten. In tegenstelling tot wijn, waar er bij het productieproces allerlei restricties gelden. En dat biedt mogelijkheden tot spannende bier/spijs variaties. “Bij het KV bier past bijvoorbeeld een gerecht met octopus, knolselderij, kafirlimoen en miso. Het is een gerecht met voldoende body en frisheid om te kunnen combineren met ons biertje”, aldus chef Vito Reekers.

Het maken van een eigen bier komt niet uit de lucht vallen. In de tijd van Karel V werd ook al bier gebrouwen in het kloostercomplex, nu Grand Hotel Karel V. Destijds vertrouwde men meer op de zuiverheid van bier dan van water. Het bier lag opgeslagen in de Middeleeuwse tongewelven, nu hotelbar Caves Caroli. Het graan en hop werden verzameld in de foyer, vroeger de oude graanzolder.

Vanaf februari
Het Bourgondisch Bierarrangement is te boeken vanaf februari en bevat een exclusief 5-gangen bier/spijs menu in Grand Restaurant Karel V, een overnachting in een comfortabele standaard kamer, gebruik van alle Wellness faciliteiten en uitgebreid ontbijt in het Grand Restaurant vanaf €173,- per persoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: