Genomineerden Restaurant Awards 2022 bekend

Auteur: Redactie
Food 5 mei 2022
Genomineerden Restaurant Awards 2022 bekend

Door de Covid-19 perikelen en de daarbij horende maatregelen werden de Restaurant Awards noodgedwongen op de plank gehouden. Inmiddels draait de horeca weer op volle toeren. De volgens de organisatie 500 beste chefs van Nederland zijn naar de stembussen gegaan. Welke restaurants slepen dit jaar de culinaire titels binnen?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De 500 beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor twaalf uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf per 4 mei 2022 onthuld. Wie van de genomineerden deze vakprijzen in de wacht slepen, wordt op donderdag 19 mei 2022 bekendgemaakt.

12 Restaurant Awards

De chefs hebben de afgelopen weken hun stem uitgebracht op hun collega’s. De awards worden op 19 mei in 12 verschillende categorieën uitgereikt: “Beste Vis Restaurant”, “Beste Wijn Restaurant”, “Beste Nieuwkomer”, “Beste Vlees Restaurant”, “Beste Prijs/Kwaliteit”, “Beste Fromager van Nederland”, “Beste Romantische Restaurant”, “Beste Groente Restaurant”, “Beste Biologische Restaurant”, “Beste Aziatische Restaurant”, “Beste Italiaanse Restaurant”, en uiteraard “Het Beste Restaurant van Nederland”.

Brut 172 (2 sterren) en De Librije (3 sterren) 3 Award nominaties

Onder de 500 beste chefs van Nederland zijn Brut 172** (Amsterdam) en De Librije (3 sterren) (Zwolle) ongekend populair. Beide toprestaurants hebben maar liefst drie award nominaties achter de naam staan. Tweesterrenrestaurant Brut 172 is genomineerd voor de volgende awards: Meest Romantische Restaurant van Nederland, Beste Vlees Restaurant van Nederland en (dat als) Beste Nieuwkomer van Nederland. Driesterrenrestaurant De Librije is genomineerd voor: Beste Restaurant, Beste Wijn Restaurant, en Beste Groente Restaurant. Wordt De Librije (3 sterren) voor de zevende keer op rij het ‘Beste Restaurant van Nederland’? Of gaat deze keer, na zes jaar, een ander restaurant er met de titel vandoor?

Foto: De winnaars van vorige editie (2020) Restaurant de Librije (3 sterren) (v.l.n.r. Nelson Tanate, Thérèse Boer, Stefan de Wilde, Jonnie Boer)

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws