Genomineerden Parel van het Jaar Award 2016 bekend

5 oktober 2016 | Jorien Slager

Een tiental medewerkers zijn door hun werkgever of collega’s de afgelopen maanden bij het Nederlands Frituurcentrum aangemeld voor de Parel van het Jaar Award 2016. De jury heeft hieruit drie medewerkers genomineerd; Jainy Neij, werkzaam bij Verhage Zwijndrecht, Bart van Scheijndel, werkzaam bij Plaza De Pitstop in Den Hoorn (ZH) en Priscilla Methorst, werkzaam bij Cafetaria t Huus 2.0 in Veenendaal.

Één van deze genomineerden mag op maandag 10 oktober 2016 tijdens een bijeenkomst van frituurprofessionals op de BBB Maastricht de award in ontvangst nemen. Deze bijzondere prijs wordt sinds 2013 door de Vereniging Professionele Frituurders jaarlijks uitgereikt aan die medewerker of medewerkster die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakt en daarmee een voorbeeld is voor iedereen die werkzaam is in de frituursector.

Waarom de verkiezing De Parel van de Frituursector?
“Het zijn de medewerkers die de basis vormen van elk succesvol frituurbedrijf. Met deze prijs wil vakvereniging ProFri alle medewerkers in het zonnetje zetten”, aldus Hans Hus, voorzitter van de vakvereniging. “Medewerkers kunnen via de website van het Nederlands Frituurcentrum worden voorgedragen voor deze award. Het bedrijf waar deze medewerker werkzaam is hoeft dus geen lid van ons te zijn.” 

Huldeblijk
Kimberly de Zeeuw, van Foodmaster De Parel in ‘s-Gravenzande, won in 2013 als eerste de Parel van het Jaar Award voor meest betrokken medewerker. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding van cafetaria De Parel over te nemen van de op dat moment nog ernstig zieke eigenaar Richard van Dop. Op 24 juni 2014 is Van Dop op 41-jarige leeftijd overleden en verloor de sector iemand met een groot hart voor de frituurbranche die graag zijn kennis deelde.

De Parel van het Jaar Award is niet alleen een huldeblijk aan Richard van Dop, maar ook aan alle andere ondernemers, die hun passie voor het frituurvak hebben overgebracht aan de nieuwe generatie van professioneel friturend Nederland.

Carlos van den Berge was in 2014 de tweede Parel. Hij was toen werkzaam bij Verhage Floriande in Hoofddorp. Nu heeft hij in Waddinxveen een eigen Verhage-vestiging, die hij van zijn voormalig werkgever begin dit jaar heeft overgenomen. In 2015 werd Susan van der Weijden uitgeroepen tot De Parel van het Jaar. Zij is werkzaam bij Snackbar Wip-in in Callantsoog en kreeg de Award uitgereikt tijdens de bekendmaking van de Cafetaria Top 100.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: