Gault&Millau zet zich in voor voedselhulp

Auteur: David Bakker
2 oktober 2019
Gault&Millau zet zich in voor voedselhulp

Gault&Millau en Mastercard slaan in november de handen ineen om een belangrijk thema op de kaart te zetten: voedselhulp voor schoolgaande kinderen in ontwikkelingslanden.

De hele maand november worden gasten in restaurants uit de Gault&Millau restaurantgids aangemoedigd om hun rekening te betalen met Mastercard. Voor elke creditcardbetaling doneert Mastercard voor 1 kind 1 week aan schoolmaaltijden aan het World Food Programme. Door deze kinderen schoolmaaltijden te bieden, wordt schoolbezoek bij deze kinderen én hun ouders gestimuleerd en geven we kinderen meer kans op financiële zekerheid en onafhankelijkheid voor de toekomst. 

Mastercard meet na afloop van de actie het aantal creditcardbetalingen en maakt op basis daarvan het bedrag over aan het WFP. Op maandag 2 december, tijdens de lancering van de Gault&Millau restaurantgids 2020, maken wij bekend wat deze actie heeft opgeleverd voor het WFP! 

Deze actie zal worden gecommuniceerd aan de pers en op onze eigen social media kanalen. Alle restaurants ontvangen rond 24 oktober een ondersteunend pakket met daarin rekening mapjes en tafelkaartjes waarop de actie zal worden gecommuniceerd. Meedoen aan deze actie is volledig op basis van vrijwilligheid.

Overig nieuws