Gastvrij Nederland overhandigt manifest aan VVD

23 juni 2016 | Christel Tuin

Voorzitter Gastvrij Nederland Kees van Wijk heeft vandaag het manifest van de gastvrijheidssector overhandigd aan Erik Ziengs, woordvoerder ondernemerschap en gastvrijheidseconomie van de VVD fractie. Gastvrij Nederland heeft dit manifest opgesteld met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Ook aan de andere politieke partijen is gevraagd om in de op te stellen verkiezingsprogramma’s nadrukkelijk aandacht te besteden aan de groeiwensen van de sector.

Drie keuzes
Gastvrij Nederland vraagt van een volgend kabinet om drie essentiële keuzes om de sector verder te kunnen laten groeien:

* Investeren in de bestemming Nederland

* Stimuleren van ondernemerschap

* Faciliteren van werkgelegeheid

De gastvrijheidssector is belangrijk voor de economie van Nederland: jaarlijks wordt er ruim 68 miljard in omgezet en de sector levert werk en inkomen aan 606.000 mensen.

Potentiële banenmotor
Erik Ziengs reageert op het manifest: “Geef ruimte aan gastvrijheidssector voor groei, welvaart en beleving!”. Voorzitter Van Wijk: “Met dit manifest roept Gastvrij Nederland de partijen in de Tweede Kamer op om in hun verkiezingsprogramma’s expliciet aandacht te schenken aan het economische en maatschappelijke belang van de gastvrijheidssector. Deze sector biedt bovengemiddelde groeikansen en is een potentiële banenmotor met extra kansen voor jongeren, lager opgeleiden en nieuwe toetreders op de arbeidsmarkt.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: