Food waste warriors van Orbisk op Gastvrij Rotterdam

Auteur: redactie
Branded Content 15 september 2021
Food waste warriors van Orbisk op Gastvrij Rotterdam

De Nederlandse start-up Orbisk, opgericht in 2019, heeft het tot haar missie gemaakt om voedselverspilling te voorkomen en staat volgende week voor de eerste keer als exposant op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoekers kunnen hier kennismaken met hun volledig automatische food waste monitor en hun verspillingspotentieel laten berekenen.

Eén derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd wordt nooit gegeten, wat leidt tot onnodige vervuiling door de productie, verpakkingen en het transport. Alleen al in Nederland verspillen we gemiddeld 5 miljoen kilo voedsel per dag, waarvan 15% afkomstig uit de foodservice-industrie. Dit komt neer op meer dan 20 miljoen kilogram CO2 die elke dag in de atmosfeer terechtkomt, en meer dan 27,5 miljoen euro die per dag zou kunnen worden bespaard. Orbisk helpt bedrijven inzicht te geven in hun voedselverspilling en op basis van deze data kunnen professionele keukens eenvoudig hun voedselafval verminderen.

Onmoet Orbisk

Benieuwd naar de Orbisk-monitor en wil je het team van strijders tegen voedselverspilling ontmoeten? Orbisk staatvolgende week als exposant op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy (hal 5, stand nummer 5.403). Op maandagmiddag geeft Orbisk een presentatie over de monitor in het DSNM! (Dit Smaakt Naar Meer!) Paviljoen waar je alles kan vinden op het gebied van duurzaamheid, biologisch en maatschappelijk verantwoorde producten.

Overig nieuws