Food & Trends: Vegan is hot!

27 juni 2016 | Thijs Jacobs

Veganistisch eten wordt steeds populairder. Vriendinnen Cil Vermolen en Cathalijne Huijben zijn op deze trend ingesprongen en hebben het nieuwe veganistische restaurant Meatless District geopend in onze hoofdstad. Het idee voor Meatless District is ontstaan uit de schaarste in het aanbod van vegetarische en veganistische gerechten bij de bestaande horecagelegenheden in de stad. Bij Meatless District dus geen vlees, vis en andere dierlijke producten op het menu. Bezoekers kunnen straks onder andere kiezen voor een vegaburger, een tarte tartin van witlof of voor vegetarische sushi. Vermolen en Huijben willen met hun smaakcombinaties ook de vleesliefhebbers verleiden.

Gespecialiseerde chef-kok
Chef-kok Wim staat in de keuken van Meatless District. Hij heeft de afgelopen drie jaar vier bedrijven helpen opzetten: Echt Alkmaar, Lunchgalerie ’t Landwijff, Van Dis Hoogkarspel en The Good Hotel Amsterdam. Het laatste half jaar heeft hij zijn eigen vegan pop-up restaurant, de Filantroop, gerund in Alkmaar.

Take-away
Het restaurant biedt straks ruimte aan ongeveer 40 gasten en heeft daarnaast een klein terras aan de straatzijde. In het weekend kan er ook ontbeten worden en is het mogelijk om eten af te halen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: