Finalisten AF&BM’s F&B Professional of the Year ’19 bekend

Auteur: Thijs Jacobs
F&B 9 januari 2019
Finalisten AF&BM’s F&B Professional of the Year ’19 bekend

Op woensdag 9 januari is op de Horecava in het InnovationLAB duidelijk geworden welke drie F&B Professionals het in de finale tegen elkaar op gaan nemen om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year 2019’.

Gedurende een aantal weken kon er gestemd worden op de tien genomineerde professionals. Ruim 4.000 publieksstemmen van collega’s, gasten, zakelijke relaties, vrienden en familie kwamen binnen bij de AF&BM, initiatiefnemer van de verkiezing. Daarnaast konden de professionele vakgenoten van de genomineerden, de AF&BM leden en partners hun stem uitbrengen.

Al snel was duidelijk dat de twee vrouwelijke F&B Managers Caroline van den Hoogen en Lieke Weerdenburg van respectievelijk Van der Valk Hotel Hoorn en Van der Valk Hotel Uden Veghel favoriet waren. Een absolute bevestiging dat de eigentijdse en professionele wijze waarop de Van der Valk Hotels zich manifesteren in hospitalityland opvalt en aanspreekt, zelfs bij de vakgenoten.

Extreem spannend

De strijd om de derde finaleplaats bleef tot het laatste moment spannend. Na het sluiten van de stembus hadden Sander van de Ven, Hospitality en Event Manager voor Hutten Catering en Tim Maathuis, Assistant F&B Manager van het Conservatorium Hotel in Amsterdam evenveel punten bemachtigd. In het InnovationLAB moest daarom duidelijk worden welke professional de finaleplaats verdiende. Aan de hand van stellingen over de sociaal maatschappelijke thema’s: minder en verantwoord alcoholgebruik en gezonde en bewuste voeding ging juryvoorzitter Maarten Wessels in gesprek met de kanshebbers, waarna het aanwezige publiek mocht beslissen welke kandidaat zich het beste had geprofileerd. Tim Maathuis kreeg van het publiek de meeste stemmen.

De drie finalisten zijn:

Caroline van den Hoogen | Van der Valk Hotel Hoorn

Lieke Weerdenburg | Van der Valk Hotel Uden Veghel

Tim Maathuis | Conservatorium Hotel Amsterdam

De finale

Op 18 januari mogen de drie finalisten zich in de organisatie waar zij werkzaam zijn presenteren aan de vakjury, die bestaat uit:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen

Iris Kranenburg – Entree Magazine

Paul Sprakel – Hospitality Management

Demian van der Reijden – Misset Horeca

Frank Lindner – Food Inspiration

Ruth Engels – INK Hotel Amsterdam / F&B Professional of the Year ‘18

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De jury geeft alvast mee dat ondernemerschap, gedrevenheid, aantoonbare successen én liefde voor het F&B-vak, essentiële factoren zijn in de finale. Daarnaast zal dit jaar extra gelet worden op de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de professionals hebben. Hoe stimuleren zij hun gasten èn hun medewerkers tot minder en verantwoord alcoholgebruik en het bewust kiezen van gezonde voeding.

De jury beslist wie dit jaar de titel in de wacht sleept en de award krijgt uitgereikt tijdens het AF&BM jaargala op 2 februari in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

Foto: Entree Magazine | Pim Ras

Overig nieuws