Finalisten AF&BM’s F&B Professional of the Year ’19 bekend

9 januari 2019 | Thijs Jacobs

Op woensdag 9 januari is op de Horecava in het InnovationLAB duidelijk geworden welke drie F&B Professionals het in de finale tegen elkaar op gaan nemen om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year 2019’.

Gedurende een aantal weken kon er gestemd worden op de tien genomineerde professionals. Ruim 4.000 publieksstemmen van collega’s, gasten, zakelijke relaties, vrienden en familie kwamen binnen bij de AF&BM, initiatiefnemer van de verkiezing. Daarnaast konden de professionele vakgenoten van de genomineerden, de AF&BM leden en partners hun stem uitbrengen.

Al snel was duidelijk dat de twee vrouwelijke F&B Managers Caroline van den Hoogen en Lieke Weerdenburg van respectievelijk Van der Valk Hotel Hoorn en Van der Valk Hotel Uden Veghel favoriet waren. Een absolute bevestiging dat de eigentijdse en professionele wijze waarop de Van der Valk Hotels zich manifesteren in hospitalityland opvalt en aanspreekt, zelfs bij de vakgenoten.

Extreem spannend

De strijd om de derde finaleplaats bleef tot het laatste moment spannend. Na het sluiten van de stembus hadden Sander van de Ven, Hospitality en Event Manager voor Hutten Catering en Tim Maathuis, Assistant F&B Manager van het Conservatorium Hotel in Amsterdam evenveel punten bemachtigd. In het InnovationLAB moest daarom duidelijk worden welke professional de finaleplaats verdiende. Aan de hand van stellingen over de sociaal maatschappelijke thema’s: minder en verantwoord alcoholgebruik en gezonde en bewuste voeding ging juryvoorzitter Maarten Wessels in gesprek met de kanshebbers, waarna het aanwezige publiek mocht beslissen welke kandidaat zich het beste had geprofileerd. Tim Maathuis kreeg van het publiek de meeste stemmen.

De drie finalisten zijn:

Caroline van den Hoogen | Van der Valk Hotel Hoorn

Lieke Weerdenburg | Van der Valk Hotel Uden Veghel

Tim Maathuis | Conservatorium Hotel Amsterdam

De finale

Op 18 januari mogen de drie finalisten zich in de organisatie waar zij werkzaam zijn presenteren aan de vakjury, die bestaat uit:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen

Iris Kranenburg – Entree Magazine

Paul Sprakel – Hospitality Management

Demian van der Reijden – Misset Horeca

Frank Lindner – Food Inspiration

Ruth Engels – INK Hotel Amsterdam / F&B Professional of the Year ‘18

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De jury geeft alvast mee dat ondernemerschap, gedrevenheid, aantoonbare successen én liefde voor het F&B-vak, essentiële factoren zijn in de finale. Daarnaast zal dit jaar extra gelet worden op de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de professionals hebben. Hoe stimuleren zij hun gasten èn hun medewerkers tot minder en verantwoord alcoholgebruik en het bewust kiezen van gezonde voeding.

De jury beslist wie dit jaar de titel in de wacht sleept en de award krijgt uitgereikt tijdens het AF&BM jaargala op 2 februari in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

Foto: Entree Magazine | Pim Ras

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: