FG Food Labs klaar voor experiment

23 januari 2014 |
FG Food Labs klaar voor experiment<

Experimenteren en ontdekken hoe puur een ingrediënt is. Met FG Food Labs gaat patron cuisinier François Geurds op zoek naar de grens. FG Food Labs is net geopend en biedt ruimte voor
dertig couverts. Er kan uitgebreid gedineerd worden, maar gasten kunnen ook terecht voor één of twee gerechten. De zaak zal zeven dagen per week geopend zijn, ook voor lunch.

Menukaart van bereidingen
FG Food Labs opent op een industriële locatie middenin het hart van Rotterdam. De officiële opening werd verricht door met Herman den Blijker en Victoria Koblenko. In samenwerking met Danny Dukers (zie foto), van het Hoger Laboratorium Onderwijs van de Hogeschool Leiden experimenteert Geurds met bereidingswijzen en ingrediënten. Er staan bereidingen op de menukaart, geen ingrediënten. Gasten kiezen bereidingen van het menu, daar heeft Geurds een beeldtaal voor ontwikkeld. De ingrediënten hangen af van het marktaanbod dat dagelijks wisselt. De gast bestelt veelal kleine gerechtjes.

Liefde voor koffie
Samen met de Nederlandse kampioen barista, Zjevaun Janga, werkt de chef met eigen brandingen van single-origin koffie.
Het restaurant is gevestigd in een voormalige tunnel van Station Hofplein. Dit is een no-nonsense, stedelijk gebied, een Rotterdamse hotspot waar veel nieuwe activiteiten worden opgestart. Op het dak komt onder andere een 360° botanische kruidentuin en een ruimte voor evenementen. In de zomer is er een terras.

Beleving van muziek
In FG Food Labs gaat Geurds aan de slag met generatieve soundscapes. "Ooit stopte ik bij Heston Blumenthal een iPod in een schelp zodat je naar de geluiden van de zee kon luisteren, als onderdeel van een visgerecht. Nu ga ik nog veel verder. Het is vreemd dat we in restaurants zoveel aandacht besteden aan de menukaart, het bestek en de inrichting en helemaal niets aan de beleving van de muziek."

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: