FG Food Labs klaar voor experiment

23 januari 2014 |
FG Food Labs klaar voor experiment<

Experimenteren en ontdekken hoe puur een ingrediënt is. Met FG Food Labs gaat patron cuisinier François Geurds op zoek naar de grens. FG Food Labs is net geopend en biedt ruimte voor
dertig couverts. Er kan uitgebreid gedineerd worden, maar gasten kunnen ook terecht voor één of twee gerechten. De zaak zal zeven dagen per week geopend zijn, ook voor lunch.

Menukaart van bereidingen
FG Food Labs opent op een industriële locatie middenin het hart van Rotterdam. De officiële opening werd verricht door met Herman den Blijker en Victoria Koblenko. In samenwerking met Danny Dukers (zie foto), van het Hoger Laboratorium Onderwijs van de Hogeschool Leiden experimenteert Geurds met bereidingswijzen en ingrediënten. Er staan bereidingen op de menukaart, geen ingrediënten. Gasten kiezen bereidingen van het menu, daar heeft Geurds een beeldtaal voor ontwikkeld. De ingrediënten hangen af van het marktaanbod dat dagelijks wisselt. De gast bestelt veelal kleine gerechtjes.

Liefde voor koffie
Samen met de Nederlandse kampioen barista, Zjevaun Janga, werkt de chef met eigen brandingen van single-origin koffie.
Het restaurant is gevestigd in een voormalige tunnel van Station Hofplein. Dit is een no-nonsense, stedelijk gebied, een Rotterdamse hotspot waar veel nieuwe activiteiten worden opgestart. Op het dak komt onder andere een 360° botanische kruidentuin en een ruimte voor evenementen. In de zomer is er een terras.

Beleving van muziek
In FG Food Labs gaat Geurds aan de slag met generatieve soundscapes. "Ooit stopte ik bij Heston Blumenthal een iPod in een schelp zodat je naar de geluiden van de zee kon luisteren, als onderdeel van een visgerecht. Nu ga ik nog veel verder. Het is vreemd dat we in restaurants zoveel aandacht besteden aan de menukaart, het bestek en de inrichting en helemaal niets aan de beleving van de muziek."

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: