FG Food Labs klaar voor experiment

23 januari 2014
FG Food Labs klaar voor experiment

Experimenteren en ontdekken hoe puur een ingrediënt is. Met FG Food Labs gaat patron cuisinier François Geurds op zoek naar de grens. FG Food Labs is net geopend en biedt ruimte voor
dertig couverts. Er kan uitgebreid gedineerd worden, maar gasten kunnen ook terecht voor één of twee gerechten. De zaak zal zeven dagen per week geopend zijn, ook voor lunch.

*Menukaart van bereidingen*
FG Food Labs opent op een industriële locatie middenin het hart van Rotterdam. De officiële opening werd verricht door met Herman den Blijker en Victoria Koblenko. In samenwerking met Danny Dukers (zie foto), van het Hoger Laboratorium Onderwijs van de Hogeschool Leiden experimenteert Geurds met bereidingswijzen en ingrediënten. Er staan bereidingen op de menukaart, geen ingrediënten. Gasten kiezen bereidingen van het menu, daar heeft Geurds een beeldtaal voor ontwikkeld. De ingrediënten hangen af van het marktaanbod dat dagelijks wisselt. De gast bestelt veelal kleine gerechtjes.

*Liefde voor koffie*
Samen met de Nederlandse kampioen barista, Zjevaun Janga, werkt de chef met eigen brandingen van single-origin koffie.
Het restaurant is gevestigd in een voormalige tunnel van Station Hofplein. Dit is een no-nonsense, stedelijk gebied, een Rotterdamse hotspot waar veel nieuwe activiteiten worden opgestart. Op het dak komt onder andere een 360° botanische kruidentuin en een ruimte voor evenementen. In de zomer is er een terras.

*Beleving van muziek*
In FG Food Labs gaat Geurds aan de slag met generatieve soundscapes. "Ooit stopte ik bij Heston Blumenthal een iPod in een schelp zodat je naar de geluiden van de zee kon luisteren, als onderdeel van een visgerecht. Nu ga ik nog veel verder. Het is vreemd dat we in restaurants zoveel aandacht besteden aan de menukaart, het bestek en de inrichting en helemaal niets aan de beleving van de muziek."

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws