FG Food Labs klaar voor experiment

23 januari 2014 |
FG Food Labs klaar voor experiment<

Experimenteren en ontdekken hoe puur een ingrediënt is. Met FG Food Labs gaat patron cuisinier François Geurds op zoek naar de grens. FG Food Labs is net geopend en biedt ruimte voor
dertig couverts. Er kan uitgebreid gedineerd worden, maar gasten kunnen ook terecht voor één of twee gerechten. De zaak zal zeven dagen per week geopend zijn, ook voor lunch.

Menukaart van bereidingen
FG Food Labs opent op een industriële locatie middenin het hart van Rotterdam. De officiële opening werd verricht door met Herman den Blijker en Victoria Koblenko. In samenwerking met Danny Dukers (zie foto), van het Hoger Laboratorium Onderwijs van de Hogeschool Leiden experimenteert Geurds met bereidingswijzen en ingrediënten. Er staan bereidingen op de menukaart, geen ingrediënten. Gasten kiezen bereidingen van het menu, daar heeft Geurds een beeldtaal voor ontwikkeld. De ingrediënten hangen af van het marktaanbod dat dagelijks wisselt. De gast bestelt veelal kleine gerechtjes.

Liefde voor koffie
Samen met de Nederlandse kampioen barista, Zjevaun Janga, werkt de chef met eigen brandingen van single-origin koffie.
Het restaurant is gevestigd in een voormalige tunnel van Station Hofplein. Dit is een no-nonsense, stedelijk gebied, een Rotterdamse hotspot waar veel nieuwe activiteiten worden opgestart. Op het dak komt onder andere een 360° botanische kruidentuin en een ruimte voor evenementen. In de zomer is er een terras.

Beleving van muziek
In FG Food Labs gaat Geurds aan de slag met generatieve soundscapes. "Ooit stopte ik bij Heston Blumenthal een iPod in een schelp zodat je naar de geluiden van de zee kon luisteren, als onderdeel van een visgerecht. Nu ga ik nog veel verder. Het is vreemd dat we in restaurants zoveel aandacht besteden aan de menukaart, het bestek en de inrichting en helemaal niets aan de beleving van de muziek."

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: