Europese finale Bocuse d’Or opnieuw uitgesteld

11 juni 2020 | Redactie

Het internationale organisatiecomité van Bocuse d’Or (I.O.C.) heeft besloten de Europese finale van de kookwedstrijd opnieuw uit te stellen. Er heerst teveel onzekerheid over het al dan niet openen van de grenzen en de mogelijkheid om te reizen voor de deelnemende teams.

Aanvankelijk was de Europese finale op 28 en 29 mei gepland, wat eerder werd uitgesteld tot 3 en 4 september. De nieuwe vastgestelde datum is nu 15 en 16 oktober 2020. De beslissing is genomen in overleg met de Estse autoriteiten en zal de reismogelijkheden voor de verschillende landen beter garanderen.

De aanhoudende gezondheidscrisis waarmee we worden geconfronteerd, treft ons allemaal. Daarom heeft het I.O.C. onlangs overleg gepleegd met alle gastlanden waar continentale finales van Bocuse d’Or worden gehouden. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de Europese finale, maar wereldwijd voor de wedstrijd.

Team Bocuse NL

Het team van Bocuse d’Or Nederland, bestaande uit chef Marco van der Wijngaard (restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht) en commis Yentl van Gilst (restaurant de Burgemeester in Linschoten), heeft alle begrip voor deze beslissing. Marco: “Jammer dat het weer verplaatst wordt. Ik hoop wel dat we meer informatie krijgen over hoe ze de invulling nu zien en natuurlijk hoop ik dat het in oktober echt doorgaat. We hebben er nog steeds heel veel zin in om tijdens die wedstrijd te gaan koken. We gaan gewoon door met onze voorbereidingen en we hopen dat we snel ook de tweede opdracht krijgen.”

Wereldwijde gevolgen

Ook de andere continentale finales van Bocuse d’Or hebben te maken met de gevolgen van de coronacrisis. De finales van Bocuse d'Or Azië (gepland op 1 en 2 juli 2020) en Bocuse d'Or Amerika (gepland op 25 en 26 september) zijn helemaal geannuleerd. Voor deze twee wedstrijden heeft de organisatie een keuze gemaakt: de landen die zich in 2018 hadden geselecteerd voor de wereldfinale zijn nu gevraagd om deel te nemen aan de wereldfinale op 26 en 27 januari 2021. De volgende landen zijn voor deelname aan de finale in Lyon geselecteerd:

Bocuse d'Or Amerika: VS, Canada, Argentinië, Brazilië, Chili.
Bocuse d'Or Azië: Japan, Thailand, Zuid-Korea, Singapore, Australië.

Deze landen hebben tot 1 september de tijd om hun deelname aan de organisatie te bevestigen. Tevens heeft de keuzecommissie, onder leiding van Jérôme Bocuse, voorzitter van Bocuse d'Or, besloten om twee wildcards voor de finale van 2021 toe te kennen aan kandidaten uit de regio's Azië en Amerika die niet zijn geselecteerd. De wildcards worden binnenkort bekendgemaakt.

De finale van Bocuse d’Or Afrika is, net zoals de Europese finale, uitgesteld en wordt gehouden op 24 en 25 oktober in Marrakesh, Marokko.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: