Europese finale Bocuse d’Or opnieuw uitgesteld

11 juni 2020 | Redactie
Europese finale Bocuse d’Or opnieuw uitgesteld

Het internationale organisatiecomité van Bocuse d’Or (I.O.C.) heeft besloten de Europese finale van de kookwedstrijd opnieuw uit te stellen. Er heerst teveel onzekerheid over het al dan niet openen van de grenzen en de mogelijkheid om te reizen voor de deelnemende teams.

Aanvankelijk was de Europese finale op 28 en 29 mei gepland, wat eerder werd uitgesteld tot 3 en 4 september. De nieuwe vastgestelde datum is nu 15 en 16 oktober 2020. De beslissing is genomen in overleg met de Estse autoriteiten en zal de reismogelijkheden voor de verschillende landen beter garanderen.

De aanhoudende gezondheidscrisis waarmee we worden geconfronteerd, treft ons allemaal. Daarom heeft het I.O.C. onlangs overleg gepleegd met alle gastlanden waar continentale finales van Bocuse d’Or worden gehouden. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de Europese finale, maar wereldwijd voor de wedstrijd.

Team Bocuse NL

Het team van Bocuse d’Or Nederland, bestaande uit chef Marco van der Wijngaard (restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht) en commis Yentl van Gilst (restaurant de Burgemeester in Linschoten), heeft alle begrip voor deze beslissing. Marco: “Jammer dat het weer verplaatst wordt. Ik hoop wel dat we meer informatie krijgen over hoe ze de invulling nu zien en natuurlijk hoop ik dat het in oktober echt doorgaat. We hebben er nog steeds heel veel zin in om tijdens die wedstrijd te gaan koken. We gaan gewoon door met onze voorbereidingen en we hopen dat we snel ook de tweede opdracht krijgen.”

Wereldwijde gevolgen

Ook de andere continentale finales van Bocuse d’Or hebben te maken met de gevolgen van de coronacrisis. De finales van Bocuse d'Or Azië (gepland op 1 en 2 juli 2020) en Bocuse d'Or Amerika (gepland op 25 en 26 september) zijn helemaal geannuleerd. Voor deze twee wedstrijden heeft de organisatie een keuze gemaakt: de landen die zich in 2018 hadden geselecteerd voor de wereldfinale zijn nu gevraagd om deel te nemen aan de wereldfinale op 26 en 27 januari 2021. De volgende landen zijn voor deelname aan de finale in Lyon geselecteerd:

Bocuse d'Or Amerika: VS, Canada, Argentinië, Brazilië, Chili.
Bocuse d'Or Azië: Japan, Thailand, Zuid-Korea, Singapore, Australië.

Deze landen hebben tot 1 september de tijd om hun deelname aan de organisatie te bevestigen. Tevens heeft de keuzecommissie, onder leiding van Jérôme Bocuse, voorzitter van Bocuse d'Or, besloten om twee wildcards voor de finale van 2021 toe te kennen aan kandidaten uit de regio's Azië en Amerika die niet zijn geselecteerd. De wildcards worden binnenkort bekendgemaakt.

De finale van Bocuse d’Or Afrika is, net zoals de Europese finale, uitgesteld en wordt gehouden op 24 en 25 oktober in Marrakesh, Marokko.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: