Europese finale Bocuse d’Or opnieuw uitgesteld

11 juni 2020 | Redactie

Het internationale organisatiecomité van Bocuse d’Or (I.O.C.) heeft besloten de Europese finale van de kookwedstrijd opnieuw uit te stellen. Er heerst teveel onzekerheid over het al dan niet openen van de grenzen en de mogelijkheid om te reizen voor de deelnemende teams.

Aanvankelijk was de Europese finale op 28 en 29 mei gepland, wat eerder werd uitgesteld tot 3 en 4 september. De nieuwe vastgestelde datum is nu 15 en 16 oktober 2020. De beslissing is genomen in overleg met de Estse autoriteiten en zal de reismogelijkheden voor de verschillende landen beter garanderen.

De aanhoudende gezondheidscrisis waarmee we worden geconfronteerd, treft ons allemaal. Daarom heeft het I.O.C. onlangs overleg gepleegd met alle gastlanden waar continentale finales van Bocuse d’Or worden gehouden. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de Europese finale, maar wereldwijd voor de wedstrijd.

Team Bocuse NL

Het team van Bocuse d’Or Nederland, bestaande uit chef Marco van der Wijngaard (restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht) en commis Yentl van Gilst (restaurant de Burgemeester in Linschoten), heeft alle begrip voor deze beslissing. Marco: “Jammer dat het weer verplaatst wordt. Ik hoop wel dat we meer informatie krijgen over hoe ze de invulling nu zien en natuurlijk hoop ik dat het in oktober echt doorgaat. We hebben er nog steeds heel veel zin in om tijdens die wedstrijd te gaan koken. We gaan gewoon door met onze voorbereidingen en we hopen dat we snel ook de tweede opdracht krijgen.”

Wereldwijde gevolgen

Ook de andere continentale finales van Bocuse d’Or hebben te maken met de gevolgen van de coronacrisis. De finales van Bocuse d'Or Azië (gepland op 1 en 2 juli 2020) en Bocuse d'Or Amerika (gepland op 25 en 26 september) zijn helemaal geannuleerd. Voor deze twee wedstrijden heeft de organisatie een keuze gemaakt: de landen die zich in 2018 hadden geselecteerd voor de wereldfinale zijn nu gevraagd om deel te nemen aan de wereldfinale op 26 en 27 januari 2021. De volgende landen zijn voor deelname aan de finale in Lyon geselecteerd:

Bocuse d'Or Amerika: VS, Canada, Argentinië, Brazilië, Chili.
Bocuse d'Or Azië: Japan, Thailand, Zuid-Korea, Singapore, Australië.

Deze landen hebben tot 1 september de tijd om hun deelname aan de organisatie te bevestigen. Tevens heeft de keuzecommissie, onder leiding van Jérôme Bocuse, voorzitter van Bocuse d'Or, besloten om twee wildcards voor de finale van 2021 toe te kennen aan kandidaten uit de regio's Azië en Amerika die niet zijn geselecteerd. De wildcards worden binnenkort bekendgemaakt.

De finale van Bocuse d’Or Afrika is, net zoals de Europese finale, uitgesteld en wordt gehouden op 24 en 25 oktober in Marrakesh, Marokko.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: