Euro-Toques prominent aanwezig op EFFF

11 november 2010 |
Euro-Toques prominent aanwezig op EFFF<

Euro-Toques Nederland neemt een prominente rol in tijdens de zeventiende editie van de European Fine Food Fair (EFFF) te MECC Maastricht. Evenals afgelopen jaren verzorgt Euro-Toques Nederland ook tijdens de EFFF 2011 een afwisselend programma met veel kookdemonstraties en wedstrijden.

Demonstraties
Interessante en innoverende demo’s worden onder meer door driesterrenkok Marc Haeberlin (Auberge de l’Ill), meesterkok Robert Kranenborg, Robert Buurma (restaurant The Globe uit Leeuwarden), Nel Schellekens (restaurant De Gulle Waard uit Winterswijk), Gerard Walters (bestuurslid Euro-Toques Nederland) en groothandel Hanos-ISPC verzorgd.

Wedstrijden
Tijdens de wedstrijd om het Glazen Kalf en wedstrijd om de Young Rubbens Chef Award 2011 nemen getalenteerde koks het tegen elkaar op. Verder wordt de winnaar van het Euro-Toques restaurant 2011 bekend gemaakt. Genomineerden zijn Bistro Sharlot uit Ulvenhout, De Elzentuin uit Oud Beijerland en De Gouden Molen uit Rossum. Het volledige programmaoverzicht van Euro-Toques Nederland kunt u hier raadplegen.
Warm hart
"Motiverend en inspirerend", zo noemt meesterkok Cas Spijkers de wedstrijden van Euro-Toques Nederland. "Het kookpodium was afgelopen jaar van zeer hoogstaand niveau en erg sfeervol. Tijdens de demonstraties zijn vele technieken aan bod gekomen en waren de producten waarmee werd gewerkt, van grote kwaliteit. Ik draag wedstrijden op dit niveau een warm hart toe, omdat zij grensverleggend werken. Ze zijn goed voor het vak in het algemeen en inspireren de vakbroeders steeds weer tot andere creaties. Het zijn geweldige ervaringen voor de talenten van de toekomst", aldus Spijkers.

Gezellige familie
Volgens TV- en Meesterkok Robert Kranenborg kan de EFFF het beste vergeleken worden met een gezellig familie restaurant. "De gezelligheid en het aanbod van een professioneel, zeer gevarieerd programma, waar kennis wordt gedeeld en alle leeftijden uit het vak iets kunnen beleven, maken de EFFF tot een beurs om niet te missen".

Vakliefde
Reizend Cuisinier Ton Fagel geniet elk jaar weer van de passie en de liefde voor ‘Het Vak’ die op het kookpodium van Euro-Toques Nederland tentoon gespreid wordt. "De wedstrijden zijn altijd spannend en laten veel vernieuwing in gebruikte technieken en presentaties zien. Zelf zou ik het geen jaar willen missen. Ik zit nu meer dan vijftig jaar in het vak, maar het blijft boeiend en vooral vernieuwend. Ik hoop er nog lang van te kunnen genieten daar op de EFFF in Maastricht".

Data EFFF
De EFFF is een inspirerende vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen en fungeert als ontmoetingsplaats voor beslissingsbevoegde topchefs, restaurateurs, patissiers en sommeliers uit de hoogste klassen van de gastronomie. De zeventiende editie van de beurs vindt plaats van maandag 31 januari t/m woensdag 2 februari 2011 in MECC Maastricht.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: