Euro-Toques prominent aanwezig op EFFF

11 november 2010 |
Euro-Toques prominent aanwezig op EFFF

Euro-Toques Nederland neemt een prominente rol in tijdens de zeventiende editie van de European Fine Food Fair (EFFF) te MECC Maastricht. Evenals afgelopen jaren verzorgt Euro-Toques Nederland ook tijdens de EFFF 2011 een afwisselend programma met veel kookdemonstraties en wedstrijden.

Demonstraties
Interessante en innoverende demo’s worden onder meer door driesterrenkok Marc Haeberlin (Auberge de l’Ill), meesterkok Robert Kranenborg, Robert Buurma (restaurant The Globe uit Leeuwarden), Nel Schellekens (restaurant De Gulle Waard uit Winterswijk), Gerard Walters (bestuurslid Euro-Toques Nederland) en groothandel Hanos-ISPC verzorgd.

Wedstrijden
Tijdens de wedstrijd om het Glazen Kalf en wedstrijd om de Young Rubbens Chef Award 2011 nemen getalenteerde koks het tegen elkaar op. Verder wordt de winnaar van het Euro-Toques restaurant 2011 bekend gemaakt. Genomineerden zijn Bistro Sharlot uit Ulvenhout, De Elzentuin uit Oud Beijerland en De Gouden Molen uit Rossum. Het volledige programmaoverzicht van Euro-Toques Nederland kunt u hier raadplegen.
Warm hart
"Motiverend en inspirerend", zo noemt meesterkok Cas Spijkers de wedstrijden van Euro-Toques Nederland. "Het kookpodium was afgelopen jaar van zeer hoogstaand niveau en erg sfeervol. Tijdens de demonstraties zijn vele technieken aan bod gekomen en waren de producten waarmee werd gewerkt, van grote kwaliteit. Ik draag wedstrijden op dit niveau een warm hart toe, omdat zij grensverleggend werken. Ze zijn goed voor het vak in het algemeen en inspireren de vakbroeders steeds weer tot andere creaties. Het zijn geweldige ervaringen voor de talenten van de toekomst", aldus Spijkers.

Gezellige familie
Volgens TV- en Meesterkok Robert Kranenborg kan de EFFF het beste vergeleken worden met een gezellig familie restaurant. "De gezelligheid en het aanbod van een professioneel, zeer gevarieerd programma, waar kennis wordt gedeeld en alle leeftijden uit het vak iets kunnen beleven, maken de EFFF tot een beurs om niet te missen".

Vakliefde
Reizend Cuisinier Ton Fagel geniet elk jaar weer van de passie en de liefde voor ‘Het Vak’ die op het kookpodium van Euro-Toques Nederland tentoon gespreid wordt. "De wedstrijden zijn altijd spannend en laten veel vernieuwing in gebruikte technieken en presentaties zien. Zelf zou ik het geen jaar willen missen. Ik zit nu meer dan vijftig jaar in het vak, maar het blijft boeiend en vooral vernieuwend. Ik hoop er nog lang van te kunnen genieten daar op de EFFF in Maastricht".

Data EFFF
De EFFF is een inspirerende vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen en fungeert als ontmoetingsplaats voor beslissingsbevoegde topchefs, restaurateurs, patissiers en sommeliers uit de hoogste klassen van de gastronomie. De zeventiende editie van de beurs vindt plaats van maandag 31 januari t/m woensdag 2 februari 2011 in MECC Maastricht.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: