Euro-Toques combineert slakken met vis

8 mei 2018 | David Bakker

De “jamsessies” bij de slakkenkwekerij zijn inmiddels een begrip aan het worden onder de jonge chefs van Nederland. Twee keer per jaar organiseert Lennard ter Hall op zijn kwekerij Slow Escargots een jamsessie, mét een competitief tintje. Jonge chefs worden aan de hand van een vooraf bedacht thema uitgedaagd de mooiste gerechten te improviseren en te bereiden. Ditmaal was het thema “Vis en slak” en dat leverde heel verrassende smaakcombinaties op.

Vanilla Venture, mede organisator van het event, schonk een
heerlijke verkoelende gin-tonic, zelfs een goede alcoholvrije
variant. PUUR Groenten was aanwezig met een heel
assortiment verse groenten en kruiden, Jan van As had de vis
geleverd en Spadel had flessen water neergezet. Proper
Products was aanwezig met mooi kleurrijk servies, vrij te
gebruiken door de deelnemers, zodat de presentatie ook
onderdeel werd van de beoordeling. Last but not least, de zon
was er ook in overvloed, wat zeker in combinatie met de Big
Green Egg die stond te branden, bijdroeg aan het informele
zomerse sfeertje.

Winnaars

De winnaars waren James Maros en Rijk Juten van Sandton Château de Raay in Baarlo, die volgens de jury een mooie combinatie tussen vis en slak hadden bedacht. Waarbij
beide ingrediënten goed zichtbaar en gelijkwaardig in het gerecht
verwerkt waren. Het werd mooi opgediend en het totaal was goed
van kleur. En omdat de jury hier geen enkel min- of verbeterpuntje
kon ontdekken waren zij de winnaars van de dag.

Rob Franken overhandigde James en Rijk een Euro-Toques Dinercheque, ter waarde van €100,00 te besteden in een Euro-Toques restaurant, en daarnaast ontvangen zij natuurlijk eeuwige roem.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
Wat betekent de lockdown-route van het kabinet voor restaurants?

Als de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames verder dalen, dan gaan als eerste de basisscholen en kinderopvangcentra weer open. Dat was bij velen al bekend. Maar wanneer opent de horeca weer? Wanneer de scholen en kinderopvangcentra weer open zijn, kan de avondklok (daarna, maar nog onzeker op ...

Economie Achtergronden
Horeca Alliantie: 'starters vallen alsnog buiten de boot'

De Horeca Alliantie doet een klemmend beroep op het kabinet om de positie van starters in de horeca te verbeteren. Een groot aantal horecaondernemers die in 2019 hun zaak hebben geopend, dreigt ondanks het aangekondigde corona-steunpakket voor starters, buiten de boot te vallen. Dit komt doordat de ...

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: