Euro-Toques combineert slakken met vis

8 mei 2018 | David Bakker

De “jamsessies” bij de slakkenkwekerij zijn inmiddels een begrip aan het worden onder de jonge chefs van Nederland. Twee keer per jaar organiseert Lennard ter Hall op zijn kwekerij Slow Escargots een jamsessie, mét een competitief tintje. Jonge chefs worden aan de hand van een vooraf bedacht thema uitgedaagd de mooiste gerechten te improviseren en te bereiden. Ditmaal was het thema “Vis en slak” en dat leverde heel verrassende smaakcombinaties op.

Vanilla Venture, mede organisator van het event, schonk een
heerlijke verkoelende gin-tonic, zelfs een goede alcoholvrije
variant. PUUR Groenten was aanwezig met een heel
assortiment verse groenten en kruiden, Jan van As had de vis
geleverd en Spadel had flessen water neergezet. Proper
Products was aanwezig met mooi kleurrijk servies, vrij te
gebruiken door de deelnemers, zodat de presentatie ook
onderdeel werd van de beoordeling. Last but not least, de zon
was er ook in overvloed, wat zeker in combinatie met de Big
Green Egg die stond te branden, bijdroeg aan het informele
zomerse sfeertje.

Winnaars

De winnaars waren James Maros en Rijk Juten van Sandton Château de Raay in Baarlo, die volgens de jury een mooie combinatie tussen vis en slak hadden bedacht. Waarbij
beide ingrediënten goed zichtbaar en gelijkwaardig in het gerecht
verwerkt waren. Het werd mooi opgediend en het totaal was goed
van kleur. En omdat de jury hier geen enkel min- of verbeterpuntje
kon ontdekken waren zij de winnaars van de dag.

Rob Franken overhandigde James en Rijk een Euro-Toques Dinercheque, ter waarde van €100,00 te besteden in een Euro-Toques restaurant, en daarnaast ontvangen zij natuurlijk eeuwige roem.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: